Sport

2014.11.18. 11:07

Miskolci Jegesmedvék: „Agyalás” nélkül nyerni kell

Miskolc - A jégkorong Mol Liga 18. mérkőzése vár kedden este a Népkertben a Miskolci Jegesmedvékre.

Miskolc - A jégkorong Mol Liga 18. mérkőzése vár kedden este a Népkertben a Miskolci Jegesmedvékre.

A sportágban nincs megállás, egymást érik a meccsek: a Macik szombat után kedden és pénteken este is hazai környezetben küzdenek. Majoross Gergely vezetőedző fiai ma 19 órától az Újpesti TE gárdáját látják vendégül a jégcsarnokban. A sárga-feketék lendületben vannak, legutóbb a romániai Brassó csapatát nagy izgalmak közepette büntetőkkel verték. Az összecsapás egyik „hőse” Bálizs Bence kapus volt.

Több esély is van

– Azt mondták a társaim, hogy sokat tettem a 2 pont megszerzése érdekében – kezdte a Miskolci Jegesmedvék „portása”, majd hozzátette: – Csak azt a munkát végeztem el, amit rám bíztak. A szétlövés furcsa dolog ebben a sportágban, a kapusnak többféle esélye is lehet arra, hogy hárítson. Megfoghatja a korongot, de az is jó, ha kipattan róla, aztán ott van még a kapuvas is, hogy a mellé lövésről már ne is beszéljek. Ismételni nem lehet, nálunk nincs újrázás… Sokan kérdezik, hogy van-e titkom? Nos, bizonyos praktikák, ügyességek, vagy okosságok léteznek az egymás „olvasása” közben, de ez az esetemben maradjon titok, nem árulom el, hogy miket próbálok bevetni a hárítás érdekében. Viszont a statisztikai adatom nyilvános, ezt mindenki tudhatja: ebben a szezonban négyszer védtem olyan esetben, amikor büntetők döntöttek a pontokról. Háromszor nyertünk és csak egyszer kaptunk ki, azaz hetvenöt százalékos a mérlegem – vagyis elég jó.

Még nem tudja

A kiváló kapus az Újpest TE ellen szintén győzelmet remél és nagyon egyszerűen fogalmazott, amikor a meccsről kérdeztük:

– Nyerni kell, ennyi az egész. Nem reagálom túl a mérkőzést, nem agyalok rajta sokat. Jobbak vagyunk, képzettebb játékosokkal rendelkezünk, minden mutató és a hazai pálya előnye is mellettünk szól. Azt még nem tudom, hogy mesterünk nekem szavaz-e ismét bizalmat, vagy társamat, Duschek Dávidot állítja a kapuba. Erre csak hétfőn este, vagy kedden délelőtt kapok választ.

ÉM-KT

A vezetőedző nagyon óvatos

„Az Újpest ellen eddig kétszer is magabiztos győzelmet arattunk, viszont mindenkit óva intek attól, hogy túlértékelje a találkozókat – mondta Majoross Gergely vezetőedző. – Nem azért nyertünk azokon a mérkőzéseken nagy arányban, mert az Újpest gyenge volt, hanem mi voltunk nagyon élesek, és nem hagytuk kibontakozni a lila-fehéreket. Ne felejtsük el, hogy náluk játszik a Mol Liga legeredményesebb első sora, és az utóbbi hetekben olyan játékosokat igazoltak, akik masszívabbá tehetik őket. Csapatomtól ugyanazt az elszántságot várom, mint az utóbbi meccseken, és persze sokkal kevesebb rossz megoldást, mint a múlt héten.”

Dobj egy Macit

A Miskolci Jegesmedvék ismét megtartják a már hagyományos jótékonysági macidobálásukat. Az akciót Magyarországon a klub honosította meg 2009. február 15-én. A kezdeményezés később népszerűvé vált, sok más klub és sportág is átvette. A hagyományt folytatva a ma esti mérkőzésen hatodszor repülhetnek a plüssállatok a jégre az első hazai gólnál. A „szabályok” mindenben azonosak a korábbiakkal. A figurákat a Ronald McDonald Háznak – a beteg gyerekeknek – ajánlják fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!