Sport

2014.11.29. 01:25

Miskolci Jegesmedvék: A második harmadban eldöntötték

Debrecenben játszottak Mol Ligás meccset pénteken este a Miskolci Jegesmedvék.

Debrecenben játszottak Mol Ligás meccset pénteken este a Miskolci Jegesmedvék.A szomszédvárak rangadóján a kapusoké volt az első felvonás, ugyanis a csatárok egyik oldalon sem tudtak túljárni Borodin, illetve Bálizs eszén. Pedig lehetőség volt bőven, hogy csak Dancsfalvi vagy Nagy K. helyzetét említsük. A kimaradt próbálkozásokon kívül kiállításokat lehetett még feljegyezni ebben a harmadban, három kétperces büntetést a hazaiaknál, kettőt pedig a vendégeknél, viszont csak a korongjáratásig jutottak el a játékosok, a hálót nem tudták megzörgetni. A második játékrész elején egyes, kettős, majd egy újabb egyes emberhátrányt oldottak meg a népkertiek, ami azért pszichésen sokat jelentett. A 30. percben egy bulit elhoztak a sárga-feketék, Cohen pedig remek lövéssel megszerezte a vezetést a Jegesmedvéknek (0-1). Az előny nem tartott sokáig, Dudast ültették ki a bírók a büntetőpadra gáncsolás miatt 29:30-nál, s 31:15-nél a debreceni figura Dancsfalvira jött ki, aki nem is rontott (1-1).

A győztes gól

A 35. percben Popovics kapott tízperces büntetést sportszerűtlen magatartás miatt, aztán Sijka próbálkozását hárította Bálizs. A 37. perc közepén ismét találatnak örülhetett a vendégek kispadja, Boyle kísérletét ugyan védte Borodin, ám a kipattanó pakkot Becze a hajdúsági kapuba kotorta (1-2).

A harmadik harmadban, a 48. percben Becze Könczei szorításában, estében találta el a kapuvasat, utóbbi szabálytalanság miatt mehetett ki két percre, Demensin mellé, aki Borodin gáncsolása miatt pihent. A Debreceni HK mindent mozgósított az egalizálásért, a Macik ennek ellenkezőjéért, de az állás már nem változott, hiába kért időt 58:09-nél Jev­genyij Muhin és hiába volt némi affér a két csapat között azután, hogy Kaskov kapott az arcához és elterült a jégen.

ÉM-MI

Jegyzőkönyv

Debreceni HK – Miskolci Jegesmedvék

1-2 (0-0, 1-2, 0-0)

Debrecen, 470 néző. V.: Németh, Varjú (Soós, Pálkövi).

Debreceni HK: Borodin – Emeljanov, Voronov, Dancsfalvi 1, Könczei, Sijka – Csíki, Sadikov, Hári, Demensin, Kaskov – Tőkési, Prakab, Berta, Barabás, Vaszjunyin (1) – Wéber, Okos, Tőke (k). Edző: Jevgenyij Muhin.

Miskolci Jegesmedvék: Bálizs – Boyle (2), Dudas (1), Nagy K., Cohen 1, Becze 1 – Gőz, Dósa, Hajós, Tóth A., Dansereau – Sagert, Vojtkó, Popovics, Láda B., Miskolczi – Budai, Fliszár, Roczanov, Szilágyi, Ritó – Duschek (k). Edző: Majoross Gergely.

Kiállítások: 10 perc, illetve 14 perc + 10 perc fegyelmi (Popovics).


Jevgenyij Muhin: – Nagyon erős csapat ellen játszottunk. A miskolciak négy teljes sort tudtak kiállítani, amire nekünk sajnos nem volt lehetőségünk a sérülések miatt. Nem tudtuk a védelmüket áttörni, ezért nem nyerhettünk.

Majoross Gergely: – Nagyon fontos három pontot szereztünk ma. Nem volt egy szép győzelem, nem játszottunk nagyon jól, viszont óriásit küzdött az egész csapat, és ehhez társult Bálizs Bence kitűnő teljesítménye. Voltak hullámvölgyek a mai játékunkban, de akármilyen kihívás jött ma szemben, meg tudtunk azzal küzdeni, ezért megérdemeltük a győzelmet.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!