Sport

2014.11.24. 09:53

Hétfőtől pénzért már lehet futni az egyetemi rekortánon

Miskolc - Az MVSI pártolói bérletének megvásárlásával az egyetemi rekortánt használhatják az amatőr futók (is).

Miskolc - Az MVSI pártolói bérletének megvásárlásával az egyetemi rekortánt használhatják az amatőr futók (is).Illyés Miklós, a Miskolci Sportcentrum Kft. megbízott ügyvezető igazgatója, aki a Miskolc Városi Sportiskola Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója is egyben, és Szász László, Miskolci Atlétikai Centrum referense tartott közös sajtótájékoztatót pénteken (érdekesség, hogy néhány hete még fordított felállásban dolgoztak, ugyanis a Miskolci Városi Sportiskola Nonprofit Kft.-nél a tulajdonosi jogokat gyakorló Miskolci Sportcentrum Kft. igazgatója Szász László volt, aki mostanra már beosztottja Illyés Miklósnak).

– A Miskolci Atlétikai Centrum használatbavételéről 2014. november 13-án döntött a miskolci közgyűlés, és a Miskolci Sportcentrum Kft.-t bízta meg az üzemeltetői feladatok ellátásával – mondta Illyés Miklós, az ez utóbbi gazdasági társaság megbízott ügyvezető igazgatója, aki egyben a Miskolci Városi Sportiskola Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója is. – Az atlétikai pályatest átadása már az előző hónapban megtörtént, de a komplett atlétikai centrumot még nem tudtuk használatba venni, ugyanis a kiszolgáló épületek építése még zajlik. Ugyanakkor nagy igény mutatkozik a lakosság részéről arra, hogy használatba vegyék a futópályát. Ám ahhoz, hogy ezért belépődíjat lehessen szedni, a NAV-nál telephelyként be kell jegyezni ezt az ingatlant, ezt viszont csak a műszaki átadás, vagyis a kiszolgáló épület avatása után lehet megtenni. Bizonyára erre is hamarosan sor kerül, de addig is, erre az átmeneti időszakra sikerült megoldást találni: mivel az atlétikai centrumot az egyetem dolgozói, hallgatói, valamint a sportiskola versenyzői díjmentesen használhatják, így utóbbi szervezet pártolói bérletet bocsát ki, és aki az MVSI-nél a havi 1000 forintos tagdíjat befizeti, ezzel jogosulttá válik az atlétikai pálya használatára.

Az ügyvezető elmondása szerint erre 2014. november 24-től, hétfőtől lesz lehetőség: munkanapokon 8 és 16 óra között az MVSI Kft. irodájában (a dr. Kemény Dénes Városi Sport­uszoda második emeletén), az ezt követő napszakban, illetve hétvégén pedig az uszoda nyitvatartási idejében, annak pénztárában lehet beszerezni.

Az is elhangzott ezen a tájékoztatón, hogy házirend betartásával, meghatározott időszakban lehet majd használni a rekortán pályát. Szász László, a Miskolci Atlétikai Centrum referense azt közölte, hogy munkanapokon 15 és 19 óra között, hétvégén pedig szombaton 8 és 13 között lesz nyitva a pálya.

Sötétedés után

– Sötétedés után villanyvilágítás biztosítja a balesetmentes sportolást, az ünnepnapokon zárva lesz a létesítmény, és kedvezőtlen időjárás, havazás esetén is, addig, amíg le nem takarítjuk a futófelületet – közölte Szász László, aki azt is hozzá tette: – A 10 év alatti korosztály ingyenesen használhatja, szülői, edzői felügyelet mellett, de nekik, illetve a pártolói bérletet kiváltóknak is a 6-os, 7-es pályát, vagyis a külső köröket kell igénybe venniük, mert a belső körökön a versenyzők sportolnak majd.

ÉM-BCS

Két kérdésünk volt

Az Észak-Magyarország két kérdést tett fel a tájékoztatón, az egyik arra vonatkozott, hogy meddig tart a most meghirdetett pártolói bérlet-rendszer, hiszen a komplett Miskolci Atlétikai Centrumnak elvileg 2014. december 31-ig el kell készülnie (kiszolgáló épületekkel együtt), erre a referens, Szász László annyit mondott, hogy bízik benne, hogy ezt sikerül tartani, majd nem sokkal később azt is hozzátette, hogy ezt az időjárás befolyásolhatja.

Illyés Miklóstól azt kérdeztük: ha a Miskolci Sportcentrum Kft. lesz a Miskolci Atlétikai Centrum üzemeltetője, miért éppen az MVSI Kft. bocsát ki pártolói bérletet, miért nem az egyetem, akiknek a dolgozói, hallagatói szintén ingyen használhatják, és miért nem a leendő üzemeltetőhöz folyik be a bevétel? A válasz úgy hangzott, hogy a lehető leggyorsabban akartak megoldást találni erre a helyzetre, és mivel az MVSI-nek 99 százalékban a Miskolci Sportcentrum Kft. a tulajdonosa, a bevétel így is egy önkormányzati tulajdonú céghez kerül.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!