Sport

2014.11.16. 10:36

Büntetőkkel gyűrték le a Brassót

Szombaton este a Jegesmedvék harmadszor találkoztak a Brassóval ebben a szezonban. Az előző kettőhöz hasonlóan, ez a meccs is büntetőkkel dőlt el, szerencsére a sárga-feketék javára.

Szombaton este a Jegesmedvék harmadszor találkoztak a Brassóval ebben a szezonban. Az előző kettőhöz hasonlóan, ez a meccs is büntetőkkel dőlt el, szerencsére a sárga-feketék javára.

A mérkőzést erősen kezdték a Jegesmedvék, Polcnak több nagy védése is volt az elején. Aztán a 6. percben, a semmiből megszerezte a vezetést a Brassó: Antal egy kipattanót kotort be közelről (0-1). Továbbra is a Miskolc játszott fölényben, Polc két esetben is bizonytalan volt, de a szerencse megmentette a góltól. A 19. percben jött az egyenlítés: kapu előtti kavarodás végén Hajós emelt a kapuba, így fél perc alatt használták ki emberelőnyüket a Macik (1-1).

Ismét Hajós

A második harmad ugyanúgy indult, ahogy az előző befejeződött. A hazaiak támadtak többet és veszélyesebben, de valami apróság mindig hiányzott a gólhoz. A harmad felétől kezdett többet támadni a Brassó, főleg emberelőnyben, és ekkor már Bálizsnak is bőven akadt munkája, sőt kétszer bravúrt is be kellett mutatnia. A 16. percben Dudas szánta el magát lövésre a kék vonalról, és elemi erejű bombájába Hajós szúrt be, így a korong védhetetlenül vágódott a kapuba (2-1).

Bálizs a büntetőölő

A harmadik harmadban nem alakult ki szép játék, annál nagyobb küzdelem folyt a jégen, rengeteg test test elleni csatával. Kevés helyzetet láthattak a nézők, de azoknál a kapusok a helyükön voltak. A 13. percben Virág ment be szabadon a támadó harmadba, majd kilőtte a bal alsó sarkot (2-2). A 18. percben kettős emberelőnybe került a Brassó, ám ezt önfeláldozó védekezéssel kihúzták a Macik. Két másodperccel a vége előtt óriási helyzetet hagytak a Jegesmedvék, így jöhetett a hosszabbítás.

A hosszabbításban a hazaiak nem tudtak kihasználni egy emberelőnyt, majd 44 másodperccel a lefújás előtt Dudas hatalmas kapuvasat lőtt. A döntés így a büntetőkre maradt: Bálizs Bence ennek során Klouda, Hietamaki és Petres rávezetését is kivédte, míg a másik oldalon Dansereau kegyetlenül bevágta a korongot a jobb sarokba, így a Jegesmedvék nyerték a mérkőzést.JEGYZŐKÖNYV

Miskolci Jegesmedvék - ASC Corona Brasov

3-2 bü (1-1, 1-0, 0-1, 0-0, 1-0)

Miskolci jégcsarnok, 1000 néző. V.: Varjú, Kincses, Somos, Székely.


Miskolci Jegesmedvék: Bálizs – Boyle, Gőz, Sagert, Hajós, Popovics, Metcalfe, Nagy, Szilágyi, Láda B., Cohen, Ritó, Becze, Tóth, Dansereau, Dudas, Vojtkó, Budai, Miskolczi, Dósa, Fliszár, Duschek(k). Edző: Majoross Gergely.

ASC Corona Brasov: Polc – Molnár, Fodor, Péter, Antal, Saluga, Filip, Pysarenko, Mihály, Imecs, Obsut, János, Klouda, Bálint, Virág, Nagy, Petres, Péter, Márton, Hietamaki, Fülöp(k). Edző: Jerry Bjorn Andersson.


Gól: Hajós(2), Dansereau ill., Antal, Virág

Kiállítás: 10 perc illetve 10 perc


Majoross Gergely: - Furcsa mérkőzés volt, hiszen uraltuk a játékot, vezettünk is, aztán egy elkerülhető góllal egyenlített az ellenfél. A csapat nagy lelkierőről tett tanúbizonyságot, hiszen ezután kettős emberhátrányba kerültünk, de végül ezt kivédekeztük. Ismét rengeteg helyzetünk volt, de érdekes, hogy a Brassónak eddig minden meccsen csak két gólt tudtunk ütni. Mindenesetre fontos győzelmet arattunk.

Jerry Bjorn Andersson: - Ismét egy kiegyenlített mérkőzést játszottunk a Miskolccal, megint csak büntetőkkel. A múltkor mi győztünk itt, most ők. Idegenben, ennyi utazással, egy ilyen jó csapat ellen az egy pont nem rossz, bár jobban örültem volna többnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!