Sport

2014.11.16. 10:36

Büntetőkkel gyűrték le a Brassót

Szombaton este a Jegesmedvék harmadszor találkoztak a Brassóval ebben a szezonban. Az előző kettőhöz hasonlóan, ez a meccs is büntetőkkel dőlt el, szerencsére a sárga-feketék javára.

Szombaton este a Jegesmedvék harmadszor találkoztak a Brassóval ebben a szezonban. Az előző kettőhöz hasonlóan, ez a meccs is büntetőkkel dőlt el, szerencsére a sárga-feketék javára.

A mérkőzést erősen kezdték a Jegesmedvék, Polcnak több nagy védése is volt az elején. Aztán a 6. percben, a semmiből megszerezte a vezetést a Brassó: Antal egy kipattanót kotort be közelről (0-1). Továbbra is a Miskolc játszott fölényben, Polc két esetben is bizonytalan volt, de a szerencse megmentette a góltól. A 19. percben jött az egyenlítés: kapu előtti kavarodás végén Hajós emelt a kapuba, így fél perc alatt használták ki emberelőnyüket a Macik (1-1).

Ismét Hajós

A második harmad ugyanúgy indult, ahogy az előző befejeződött. A hazaiak támadtak többet és veszélyesebben, de valami apróság mindig hiányzott a gólhoz. A harmad felétől kezdett többet támadni a Brassó, főleg emberelőnyben, és ekkor már Bálizsnak is bőven akadt munkája, sőt kétszer bravúrt is be kellett mutatnia. A 16. percben Dudas szánta el magát lövésre a kék vonalról, és elemi erejű bombájába Hajós szúrt be, így a korong védhetetlenül vágódott a kapuba (2-1).

Bálizs a büntetőölő

A harmadik harmadban nem alakult ki szép játék, annál nagyobb küzdelem folyt a jégen, rengeteg test test elleni csatával. Kevés helyzetet láthattak a nézők, de azoknál a kapusok a helyükön voltak. A 13. percben Virág ment be szabadon a támadó harmadba, majd kilőtte a bal alsó sarkot (2-2). A 18. percben kettős emberelőnybe került a Brassó, ám ezt önfeláldozó védekezéssel kihúzták a Macik. Két másodperccel a vége előtt óriási helyzetet hagytak a Jegesmedvék, így jöhetett a hosszabbítás.

A hosszabbításban a hazaiak nem tudtak kihasználni egy emberelőnyt, majd 44 másodperccel a lefújás előtt Dudas hatalmas kapuvasat lőtt. A döntés így a büntetőkre maradt: Bálizs Bence ennek során Klouda, Hietamaki és Petres rávezetését is kivédte, míg a másik oldalon Dansereau kegyetlenül bevágta a korongot a jobb sarokba, így a Jegesmedvék nyerték a mérkőzést.JEGYZŐKÖNYV

Miskolci Jegesmedvék - ASC Corona Brasov

3-2 bü (1-1, 1-0, 0-1, 0-0, 1-0)

Miskolci jégcsarnok, 1000 néző. V.: Varjú, Kincses, Somos, Székely.


Miskolci Jegesmedvék: Bálizs – Boyle, Gőz, Sagert, Hajós, Popovics, Metcalfe, Nagy, Szilágyi, Láda B., Cohen, Ritó, Becze, Tóth, Dansereau, Dudas, Vojtkó, Budai, Miskolczi, Dósa, Fliszár, Duschek(k). Edző: Majoross Gergely.

ASC Corona Brasov: Polc – Molnár, Fodor, Péter, Antal, Saluga, Filip, Pysarenko, Mihály, Imecs, Obsut, János, Klouda, Bálint, Virág, Nagy, Petres, Péter, Márton, Hietamaki, Fülöp(k). Edző: Jerry Bjorn Andersson.


Gól: Hajós(2), Dansereau ill., Antal, Virág

Kiállítás: 10 perc illetve 10 perc


Majoross Gergely: - Furcsa mérkőzés volt, hiszen uraltuk a játékot, vezettünk is, aztán egy elkerülhető góllal egyenlített az ellenfél. A csapat nagy lelkierőről tett tanúbizonyságot, hiszen ezután kettős emberhátrányba kerültünk, de végül ezt kivédekeztük. Ismét rengeteg helyzetünk volt, de érdekes, hogy a Brassónak eddig minden meccsen csak két gólt tudtunk ütni. Mindenesetre fontos győzelmet arattunk.

Jerry Bjorn Andersson: - Ismét egy kiegyenlített mérkőzést játszottunk a Miskolccal, megint csak büntetőkkel. A múltkor mi győztünk itt, most ők. Idegenben, ennyi utazással, egy ilyen jó csapat ellen az egy pont nem rossz, bár jobban örültem volna többnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!