Sport

2014.11.27. 14:20

Benczés Miklós: Az elmúlt három évben sokat erősödött a Diósgyőr

Benczés Miklós úgy látja, 2011-ben remek közösség alakult ki a DVTK-nál, amely tűzbe hozta a közönséget.

Benczés Miklós úgy látja, 2011-ben remek közösség alakult ki a DVTK-nál, amely tűzbe hozta a közönséget.Tizenöt fordulót követően 27 ponttal a harmadik helyen állt a DVTK – a 37 pontos Debrecen, illetve a 34 egységet gyűjtő Győr mögött – a labdarúgó NB I 2011/2012-es évadában. A diósgyőriek vezetőedzője akkor Benczés Miklós volt, akitől előbb azt kérdeztük, hogy a 2011. július 16-i, Zalaegerszeg elleni hazai bemutatkozó meccs előtt milyen gondolatok jártak a fejében, hogy vajon milyen ősz elé néznek majd.

– Optimista voltam, és bizakodó mint mindig – kezdte a szakvezető, aki jelenleg az ugyancsak élvonalbeli Puskás Akadémia FC vezetőedzője. – Egyrészt ilyen a személyiségem, másrészt azért mégiscsak magabiztosan megnyertük előtte az NB II Keleti csoportjának küzdelmeit, egy olyan tavasz után, amelyre mindenki büszke lehetett és lehet most is. Pedig nehezen indultunk 2010-ben, voltak problémák, de az új befektetőcsoport érkezésével stabil lett a háttér, a pályán a játékosok tudásuk legjavát nyújtották, valamint mindvégig mellettünk volt csodálatos szurkolótáborunk. Szóval hittem abban, hogy sikeres rajtot vehetünk, nyertünk is 4-1-re a Zalaegerszeg ellen, a zalaiak vezetőedzője éppen az a Csank János volt, aki a mesterem volt, ugyanis pár évvel korábban a pályaedzőjeként dolgoztam Diósgyőrben. Ekkor mindössze hat NB I-es meccs volt a hátam mögött, mint vezetőedző, illetve egy sikeres NB II-es szezon, viszont izgulni nem izgultam, a feszültség pedig természetes velejárója ennek a szakmának, amit a helyén tudok kezelni. Helyezésben egyáltalán nem gondolkodtam, ám azt tudtam, hogy a csapat több, jobb annál, minthogy a kiesés elkerüléséért küzdjön, de egy feljutó együttest mindig nehéz megítélni, hogy pontosan mire lesz elég a teljesítménye.


[poll id="841"]


Rekord nézőszámok

Abból a csapatból már csupán Bacsa Patrik, Eperjesi Gábor és Ivan Rados tagja a DVTK jelenlegi keretének. A horvát hálóőr a múlt héten lapunknak adott interjúban úgy fogalmazott, szerinte a mostani harmadik és az akkori csapat közül a 2014-es a jobb.

– Az állomány jobb, ez igaz, ám hogy csapatként melyik a jobb, azt nem tudom megítélni – mondta minderre Benczés Miklós. – Az akkori keret nem volt ennyire erős, de maga a közösség nagyon erős volt, amely a teljesítményével tűzbe hozta a közönséget. Rekord nézőszámok voltak Diósgyőrben, amit a csapat vívott ki magának, nem érdemtelenül, nem azért jött a közönség, mert volt például a ,,Minden meccsen telt ház!” program. Azóta a vezetőség sokat dolgozott azon, hogy erősödjön a DVTK, szinte minden poszton két azonos képességű futballista található, vannak válogatottak, magyar bajnokok, és a külföldiek is jó szintet képviselnek. Örülök annak, hogy ennek a három labdarúgónak a neve szóba került… A két fiatal nálam mutatkozott be felnőtt mérkőzésen, s az, hogy ott vannak, talán igazolja azt, hogy a kollégáimmal láttunk bennük valamit. Ivan egy remek képességű kapus, akinek voltak megpróbáltatásai, elkerült, visszakerült, de azt hiszem, méltó helyen van Diósgyőrben, mert emberileg sokat hozzá tud tenni.

ÉM-MI


A hétvégi találkozásról

Szombaton az NB I 16. fordulójában éppen a Puskás Akadémia FC ellen küzdenek majd Elekék, idegenben...– Egy edző mindig a legjobb tudása szerint készíti fel csapatát a soron következő mérkőzésre, az aktuális ellenfél ellen – nyilatkozta Benczés Miklós. – Sosem dolgoztam más csapat sikerei ellen, csak azért, hogy a saját csapatom sikeres legyen... Sokan ismernek, a pályafutásom, hogy a családom Miskolcon él, ott lakom, de a munkám máshová köt, itt, a Puskás Akadémiánál láttak bennem fantáziát, itt kaptam esélyt, amit szeretnék meghálálni. Természetesen több Diósgyőr-meccset megnéztem élőben, nagy repertoár van Sivic Tomislav kezében, tud váltani személyi összetételben, de stílust és szerkezetet is. A szélsőik gyorsak, középen Elek Ákos nagyon jól lép be a játékba, elől pedig több jól fejelő, kiváló fizikumú erőcsatár található. Nyilván szeretnénk kifogni a szelet a DVTK vitorlájából... Biztos sok DVTK-drukker érkezik hozzánk, akik először szurkolhatnak csodálatos stadionunkban, a Pancho Arénában.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!