Sport

2014.11.23. 15:52

Aluinvent-DVTK: Nehezen, de hozták a zalait

A női kosárlabda NB I 6. fordulójában, szombaton idegenben játszott az Aluinvent-DVTK.

A női kosárlabda NB I 6. fordulójában, szombaton idegenben játszott az Aluinvent-DVTK.

A zalaiaknál a győriek elleni találkozón kiállított vezetőedző, Gáll Tamás egy meccsre szóló eltiltást kapott, így a másodedző, Bukics Zsolt irányította a ZTE-t ezen a mérkőzésen. A korábbi zalaegerszegi, ám 2013 nyara óta diósgyőri, Czank kimaradt triplakísérletével indult a csata, majd Bálint vezetésével beindultak a miskolciak. A piros-fehérek játékosa három sikeres dobást hajtott végre, ebből az egyik hármas volt, így hamarjában elhúztak a vendégek (4-10). Voltak eladott labdák, faultok, és lepattanók is az első negyed ezen szakaszában, a gyűrűt viszont többször is eltéveszették a hölgyek. A 6. perc végén, Czank két sikeres büntetőjének köszönhetően már tíz egységgel vezetett a DVTK (6-16), ami nyugtatóan hathatott az egyébként esélyesebb látogatóra. Jól védekeztek Coulibalyék, a „Zete" a negyed végére éppen csak elérte a tíz pontot, a másik oldal viszont már egy híján negyed száznál tartott.

Megrázták magukat

A második felvonás elején is becsúsztak hibák, így az első kosárra egészen a 12. percig kellett várni, ez Horváth Zs. nevéhez fűződött. Cserélgettek az edzők is, miközben Nagy D. „kettese" 16-26-t jelentett. Nem volt szép a meccs, de az sem, hogy a DVTK a 13. perc eleje és a 17. perc közepe között pontszünetet tartott, és ugyan a Zalaegerszeg sem sziporkázott, azért csenden felzárkóztak a Diósgyőrre (20-26). Horváth B.-ék azonban megrázták magukat és éppen az irányító triplájának volt köszönhető az, hogy 22-34-re alakult az eredmény. Jobb periódusba kerültek a vendégek, akik a nagyszünet előtt vissza tudták tornázni előnyüket tizenöt pontra.

A pihenőt követően

A harmadik negyed első részében ismét variálgattak a szakvezetők, valamint gyűltek a személyi hibapontok és az eladott labdák. Coulibaly értékesített két büntetőt, amihez Dubei tett hozzá egy hármast, így a 22. perc vége felé 27-44-en álltak az együttesek. Aztán elkezdett sokat rontani a Diósgyőr, a ZTE pedig be-betalált a látogatók gyűrűjébe, s Nagy D. duplájával, a 26. perc elején, 40-46-ra jött fel a zalai gárda. Elvesztette a fonalat a DVTK, ellenben Zele öt pontot jegyzett, és még Velkey keze sem remegett meg, amikor el kellett engednie a labdát távolról (48-49). Ezen tíz percben visszajött a meccsbe a házigazda, és így teljesen nyílttá vált a küzdelem.

A záró játékrész kezdetén, Zele duplájával átvette a vezetést a dunántúli alakulat (52-51), a trénerek ezt követően pedig még inkább kevergették a kártyáikat. A 34. percben Horváth Zs-ék 58-51-re léptek el a piros-fehérektől, akiknek nem volt sok választásuk, minthogy mindent próbáljanak megtenni a pályán a fordítás érdekében. Két légiós, Snytsina és Bias vette a kezébe a dolgokat, és 58-59-re módosították az állást. Izgalmasan alakult a talákkozó utolsó három perce, ám aprócska fórját már nem adta ki a kezéből a DVTK, amely a végén már jobbára büntetőkből gyarapította pontjait.

ÉM-MI


JEGYZŐKÖNYV

Zalaegerszegi TE NKK – Aluinvent-DVTK

62-67 (10-24, 14-15, 26-12, 12-16)

Zalaegerszeg, 200 néző. V.: Farkas, Gelencsér, Radnóti.


ZTE NKK: Nagy D. (11), Szélesy (4), Ambrus (-), Mackay (4), Zele (23). Csere: Darida (-), Varga Zs. (4), Horváth Zs. (13), Velkey (3/3). Edző: Bukics Zsolt.

Aluinvent-DVTK: Horváth B. (8/6), Czank (9/3), Bálint (9/3), Snytsina (9/3), Coulibaly (12). Csere: Szécsi (10), Bias (5/3), Szabó P. (2), Dubei (3/3). Vezetőedző: Miguel del Jesús López Alonso.


Kipontozódott: Varga Zs. a 40., Zele a 40. percben.


Bukics Zsolt: – Az első félidőben nem tudtunk élni a tálcán felkínált lehetőséggel. A második félidőben tetemes hátrányt tudtunk ledolgozni, amire sajnos sok energiánk elment, így a meccs végére már nem maradt erőnk.

Miguel del Jesús López Alonso: – A hét közben kemény meccset játszottunk a nemzetközi kupában, most pedig utaztunk hat órát, mindezek ellenére az első félidőben sikerült kézben tartani a mérkőzést. A harmadik negyedben, és a negyedik elején azonban a fejekben és a lábakban megjelent a fáradtság, a fontos pillanatokban azonban tudtuk, hogy mit kell tennünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!