Sport

2014.11.18. 16:59

Aluinvent-DVTK: Ciappina csak nézheti honfitársait

Miskolc - A szezon második hazai tétmeccsét játssza szerdán este a diósgyőri női kosárlabdacsapat.

Miskolc - A szezon második hazai tétmeccsét játssza szerdán este a diósgyőri női kosárlabdacsapat.A női kosárlabda Európa Kupa E-csoportjában szerdán 18.00-tól a miskolci városi sportcsarnokban Aluinvent-DVTK – Royal Castors Braine meccset rendeznek – ez lesz a 2014/15-ös szezon második hazai tétmeccse a piros-fehérek számára, illetve a nemzetközi kupaporondon is a második, annak ellenére, hogy ezt az összecsapást a 3. forduló keretében rendezik meg. Ez utóbbinak az a magyarázata, hogy a 2. forduló meccseit egy kivételével, a múlt héten lejátszották, ez az egy pedig éppen a Diósgyőr találkozója, a francia Carolo Basket elleni meccs, amelyet a DVTK kérésére halasztottak el, ugyanis a múlt héten a miskolci városi sportcsarnok foglaltsága miatt ezt nem tudták összehozni (ezt az összecsapást a jövő héten szerdán pótolják be a felek).

Vagyis, amíg a piros-fehérek mostani ellenfele már két Európa Kupa meccsén is túl van, ezzel szemben a Diósgyőr csak egyet játszott, ráadásul merőben eltérő a két együttes mérlege. A Castors Braine az első fordulóban – meglepetésre – a francia Carolo otthonában is nyerni tudott, meggyőző fölénnyel, 85-58-ra, majd a múlt héten Belgiumban, a fővárostól néhány kilométerre lévő otthonában azt a portugál Lombos Cascaist páholta el szintén nagy fölénnyel, 92-68-ra, akik egy héttel korábban 81-76-ra nyertek, amikor a DVTK vendégeskedett náluk.

A Braine együttese nem csak az EK-ban veretlen az idén, a 12 csapatos bajnokságukban hét találkozón vannak túl, és még nem hibáztak. Játékerejükkel kapcsolatban az ad némi támpontot, hogy a szintén Európa Kupa induló, a bajnokságban a második helyen álló Namur gárdáját október 25-én pályaválasztóként 100-54-re múlták felül (érdekesség, hogy a Namur ellen, a múlt héten a Pécsi PINKK gárdájának idegenben sikerült nyernie 75-69-re).

A Royal Castors Braine szakvezetője a korábbi lett szövetségi kapitány, Ainars Zvirgzdins. A belga csapatnak két amerikai légiósa van, Sidney Spencer és Trahan Davis, akik az Európa Kupa meccsek ponttermeléséből szépen kivették a részüket (előbbi a két meccsen 30, utóbbi a két meccsen 32 pontot gyűjtött), de a lett Anete Steinbergának sem kell szégyenkeznie (18 pont/mérkőzés), ahogy az észt Merike Andersonnak és a belga Kim Mestdaghmak sem.

Bár elvileg lehetne a mostani EK-meccsen belga-belga elleni csata, hiszen a Castorsban azért ennek a nemzetnek a lányai vannak többségben, és mert a Diósgyőrnek is van egy belga bedobója, Romina Ciappina személyében, de mivel utóbbi szalag szakadása után még csak most kezdte el az edzéseket, nem lesz bevethető ezen az összecsapáson, csak a pálya mellől kísérheti figyelemmel az izgalmakat.

Belépő árak

Az Európa Kupa mérkőzésre nem emel jegyárat a diósgyőri klub: a találkozóra – a bajnoki mérkőzésekhez hasonlóan – egységesen 800 forintba kerül a belépő (a mérkőzés előtt a városi sportcsarnok pénztárai 17.00-tók nyitnak). Viszont a 65 év fölötti szurkolók személyi igazolvány, a 14 év alattiak diákigazolvány felmutatásával ingyenesen tekinthetik meg a mérkőzést. A DVTK labdarúgó mérkőzéseire érvényes bérlet tulajdonosai féláron vásárolhatnak belépőjegyet, amennyiben hoznak magukkal még egy szurkolót (azaz ketten léphetnek be egy jegy áráért). Továbbra is kapható kosárbérlet 7000 forintért, amely érvényes az Aluinvent-DVTK összes hazai bajnoki és nemzetközi kupamérkőzésére, kivéve a bajnoki döntőt (amennyiben bejut a csapat). A DVTK focibérlet-tulajdonosai az Aluinvent-DVTK kosárlabda-mérkőzéseire 50 százalékos kedvezménnyel, 3500 forintért vehetnek bérletet a Szinvaparkban található DVTK Ajándékboltban.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!