Sport

2014.11.25. 12:07

A hullámvölgy is tényező lesz

Miskolc - Elek Ákos a még két hátralévő idei meccs sikeres megvívásával alapozná meg a tavaszt.

Miskolc - Elek Ákos a még két hátralévő idei meccs sikeres megvívásával alapozná meg a tavaszt.Budapesten, Bozsik-stadionban megverte szombaton az MTK-t 2-0-ra, így biztossá vált, hogy a 2014/2015-ös szezon felénél a dobogón zár a Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapata. A fővárosi meccsen több jó egyéni teljesítmény is akadt a piros-fehéreknél, az egyik Elek Ákosé volt.

– Belülről úgy éreztem, hogy elég sima győzelem volt – mondta az Észak-Magyarországnak a DVTK nagy munkabírású középpályása. – A mérkőzés első félidejét teljesen kézben tartottuk, mi irányítottunk, kezdeményeztünk, a másodikban már kicsivel kevesebb kockázatot vállaltunk, de az MTK-nak így sem akadt túl sok lehetősége. Igazából Sivic Tomislav mindig ilyen kezdést vár tőlünk, ilyen nyomást, de párszor, persze nem tudatosan, odaadtunk ellenfeleknek egy félidőt.

Az ózdi születésű labdarúgót megkérdeztük arról is, hogy a szombaton nyújtott, illetve elmúlt féléves saját teljesítményével mennyire elégedett.

– Nem szeretem magam dicsérgetni, de hál’ istennek az egész ősszel tudtam hozni egy jó, átlagos formát, igazából nem tudok egy mérkőzést sem kiemelni, a mostani is illeszkedett ebbe a sorba – jegyezte meg Elek Ákos, aki így folytatta: – Azt sajnálom, hogy az első gól előtti lövésem nem ment be, mert ebben az évadban, bajnokin egyelőre nem sikerült a kapuba találnom, de bízom benne, hogy hamarosan megtörik ez a sorozat.

Nem három frontra

A DVTK harmadik a táblázaton, ugyanúgy, mint egy esztendeje ilyenkor…

– Örülünk neki, természetesen, de igazából csak az számít, hogy a végén hová ér, hol végez a csapat – hangsúlyozta Elek Ákos. – Az, hogy tavaly, és idén is meg tudtuk ezt csinálni, úgy gondolom, jelzi a szakmai munka színvonalát, hogy miként is mennek nálunk a dolgok… Előző tavasszal három fronton küzdöttünk, a bajnokság mellett a Ligakupában és a Magyar Kupában is, amit megéreztünk a hajrában. Most ugye utóbbiból már kiestünk, úgyhogy nem fog annyira megoszlani a figyelmünk.

Az elmúlt két évtizedet figyelembe véve, a DVTK-nak általában az őszi szezonban ment jobban a futball, az évad második felében ugyanakkor gyengébb eredményeket produkált.

– Igen, erről a tendenciáról én is tudok – nyilatkozta a témához Elek Ákos. – Arról, hogy ez ne így legyen, már most tehetünk, hiszen szombaton megkezdjük a tavaszi szezont, a Puskás Akadémia vendégeként, aztán pedig jön az Újpest is. Ha ezeket a meccseket jó eredménnyel zárjuk, akkor az megfelelő alapot adhat a hátralévő tizenhárom összecsapásra.

Kíváncsiak voltunk még arra is, hogy a válogatott középpályás vajon miben látja a – remélt – sikeres tavaszt: mi kell (majd) mindehhez?

– Azt már említettem, hogy kevesebb sorozatra kell koncentrálnunk, mint egy éve. A másik a megfelelő felkészülés, a holtszezonban elvégzett munka, az időzítés, hogy éppen akkor legyünk formában, amikor kezdődik a tavaszi szezon. Aztán nyilván számít, hogy lesz-e változás a keretben, sikerül-e a társaságot egyben tartani, vagy esetleg még erősíteni is tudunk. Aztán bizonyosan lesz hullámvölgy, újra, a kérdés csak az, hogy az meddig fog tartani. Szerencsére pár hete, az őszit, sikeresen átvészeltük, csupán a pápai, a paksi találkozó, és a Dunaújváros elleni első félidő nem alakult a tervek szerint.

A végére egy merészet is kérdeztünk Elek Ákostól: a bajnoki cím megszerzéséről beszélni pillanatnyilag az ,,álom” kategóriába tartozik?

– Egyenlőre abba. Ahhoz rengeteg mindennek össze kell jönnie… – fogalmazott a 26 éves válogatott labdarúgó.

ÉM-MI


A nemzetköziről

Jelen állás szerint akkor juthat ki a DVTK újra a nemzetközi porondra, ha dobogón (kedvező esetben a 4. helyen, amennyiben a bajnokság első három helyezettje közül kerül ki az MK-győztes) zárja a 2014/2015-ös bajnokságot: „Nagyon jó volt külföldi csapatok ellen küzdeni – mondta erről Elek Ákos. – Kiderült, hogy azért az egy más szint, mindenkit feldobott az a tény, hogy ott vagyunk. Nem csak Miskolcot, a megyét, hanem az országot is képviseltük, s azt hiszem, nem vallottunk szégyent.”


A tabella:

A Dunaújvárostól 1 büntetőpontot levontak.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!