Sport

2014.10.01. 14:12

Vasárnap ismét Üveghuta Kupa a bringásoknak

A hagyományosan Bükkszentlászló-Bükkszentkereszt közötti XI. Üveghuta Kupa elnevezésű hegyi kerékpáros időfutam versenyt október 5-én, vasárnap - új kategóriák bevezetésével - rendezi meg a Kis-Galya KSE.

A hagyományosan Bükkszentlászló-Bükkszentkereszt közötti XI. Üveghuta Kupa elnevezésű hegyi kerékpáros időfutam versenyt október 5-én, vasárnap - új kategóriák bevezetésével - rendezi meg a Kis-Galya KSE.A hegyi- illetve országúti kerékpárral indulókat ezúttal 22 egyéni és egy páros kategóriába sorolják. Újdonságot jelent, hogy a serdülő leányok MTB és országúti versenyszámban is összemérhetik tudásukat, valamint a tavalyi 100 kg feletti kategóriát felváltja az E-Bike kategória. A mezőny első versenyzője 10 órakor rajtolhat Bükkszentlászlóról az 5,3 km-es, 325 méter szintemelkedéssel nehezített táv teljesítésére, majd a többiek percenkénti indítással folyamatosan startolnak el, hogy megérkezzenek a Bükkszentkereszt határában kijelölt célba.

Fontos információ a versenyzők és az autósok számára, hogy a verseny idején, október 5-én, vasárnap 9.30-15.00 óra között teljes útlezárás lesz Bükkszentlászló és Bükkszentkereszt között !

A rajt előtti bemelegítéshez segíthet a Just Hegyi boróka krém, melyet az Életfa Program sátránál lehet tesztelni, vérkeringést fokozó frissítő vádli-comb masszázs kíséretében. Kiemelkedő melegítő és kapilláris keringést fokozó hatása nagyban segít az izmok megfelelő bemelegítését és vérellátásának biztosítását.

Célba érkezés után érdemes ismét felkeresni az Életfa Sátrat, ahol a Just Fekete-nadálytő, Árnika, Vadgesztenyét tartalmazó készítményekkel lehet elősegíteni az izomlazítást. A kiváló frissítő és hűsítő hatású termékcsalád a Just-Pedi lábvonal is kipróbálható, csakúgy, mint az Életfa Országos Egészségőrző Program lábvonal tesztje. Aki a termék tapasztalati kérdőívet kitölti, sorsoláson vesz részt, melyen értékes Just és Nahrin termékeket nyerhet. A krémek megvásárolhatóak a helyszínen.

Még lehet nevezni

Az előnevezési határidő ugyan szeptember 24-én lejárt, de október 2-én, csütörtökig - is tudnak előre rajtszámot biztosítani, 2500 (egyéni) és 5000 forint (páros) befizetése ellenében. Jelentkezés a [email protected] e-mail címen, név, rajtidőpont, születési év, kategória (országúti/MTB), egyesület/Város pontos megadásával. Nevezni még a verseny napján, a bükkszentlászlói rajthelyen is lehet majd, kivéve, ha addigra betelik a 240 főre vonatkozó indulási létszám-limit. A versenyen becsatolt kerékpáros fejvédő használata kötelező, hiánya kizárást von maga után!

Ajándékok és frissítő

Bükkszentkereszten, a díjkiosztásnak is otthont adó, Borostyán Étterem udvarán, minden távját befejező versenyző emblémázott üvegpoharat és az étterem jóvoltából frissen sült tócsnit és meleg teát kap. A Dreher Sörgyár jóvoltából minden 18 év feletti induló, egy doboz Dreher 24 ízesített alkoholmentes sört is átvehet az üvegpohár mellett..

A díjazásból is részt vállaló Borostyán Étterem ezen túl 20%-os kedvezményt biztosít azon versenyzőknek, akik azon a napon szeretnének náluk ebédelni! Az eredményhirdetésen egyedi üvegérmek és a Császári Éva keze munkáját dicsérő, festett kelyhek találnak gazdára. A verseny létrejöttét fővédnökként Jámbor Flórián, Bükkszentkereszt polgármestere, védnökként Katona Ferenc miskolci önkormányzati képviselő támogatja. A tárgyjutalmak biztosításában Bükkszentkereszt önkormányzata, a Patrondiszkont és a TREK Kerékpár volt a rendezők segítségére.,

A részletes versenykiírás, a nevezettek folyamatosan frissülő listája megtekinthető a www.kisgalya.hu honlapon. További információt kérni Kirilla Lászlótól a 30/9284-233-as telefonszámon lehet.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!