Sport

2014.10.20. 11:19

Pápa vs. DVTK - Bognár, a bakonyi hős

A Pápa ellen idegenben játszott szombaton délután a DVTK a labdarúgó NB I-ben.

A Pápa ellen idegenben játszott szombaton délután a DVTK a labdarúgó NB I-ben.A 11. forduló előtt a Diósgyőr a tabella harmadik helyén posztolt, a hazaiak tíz hellyel hátrébb, így az esélyek egyértelműek voltak, igaz, a felvezetőben Sivic Tomislav, a DVTK vezetőedzője óvatosságra intett. Az augusztus 16. óta gólképtelen Pápában két egykori diósgyőri, Bogunovic és Frizoni is helyet kapott, akiket hamar helyzettel és lövéssel „köszöntött” a DVTK, amiből azt lehetett sejteni, hogy nagy gond nem lesz lehetőségek kialakításával, gól, netán gólok szerzésével. Ennek örülhettek a diósgyőri hívek is, akik két ok miatt voltak csak hetvenen a kapu mögött: az egyik, hogy a kilencven percet nem éppen drukkerbarát időpontban, délután kettőkor kezdték, ráadásul munkanap, a másik, hogy a szervezett szurkolói csoportok tiltakoznak a klubkártya bevezetése ellen, márpedig erre az összecsapásra csak ennek használatával lehetett tiketthez jutni. Husic ezúttal is fel-le robotolt a bal oldalon, Egerszegi pedig ügyesen pörgetett bele a labdába Bori beadása után, vagyis a meccs első tíz-tizenöt perce a borsodiaké volt. Aztán kiegyenlítetté vált a mérkőzés, Csilus életerős próbálkozása után kevéssel ment el a labda Antal kapujának jobb alsó sarka mellett, Kenesei pedig sorban gyakorolhatta a szögletek végrehajtását – eredmény nélkül. A vártnál bátrabbak voltak Slukáék, ami azért annyira nem volt meglepő, mert saját pályájukon nem egy „nagy” csapatot (Ferencváros, Győr, Újpest) megizzasztottak ezt megelőzően. A felek védekező munkája megfelelő volt, de a Diósgyőr nem volt elég agresszív és kreatív a középpályán, ezért Grumic, továbbá a kenyerét tavaly még a Perutz-stadionban kereső Griffiths alig-alig ért labdába. Mindebből az jött ki, hogy a találkozót figyelő közönség ordító ziccereket nem láthatott, a játékvezető pedig mindössze két másodperccel hosszabbította meg az első félidőt, amelytől bizonyosan nem ájult el a DVTK jelenlévő háttértulajdonosa, Leisztinger Tamás sem.

Terv maradt

A pihenőben nem döntött módosítás mellett a diósgyőriek mestere, adott még arra lehetőséget a kezdőknek, hogy záros határidőn belül valamit felmutassanak. A türelem bő tíz percig tartott, és máris kettőt változtatott Sivic Tomislav, aki Gosztonyitól és Barczitól is több mozgást, lendületet, pontos passzokat – és ezzel együtt helyzeteket – remélt. Ezen váltás előtt azért a Pápa előtt adódott lehetőség arra, hogy változtasson az álláson, de Antal jó helyen, éppen rövid saroknál helyezkedett Kenesei szabadrúgásánál, Tóth G. csúsztatásánál. Meddő fölényt harcolt ki a DVTK, amely bizonyos időszakban be is szorította riválisát egy harmincöt-negyven méteres sávba, ott azonban elfogyott az ötlet, vagy éppen valaki jól avatkozott játékba a betömörülő házigazdánál. Bevetette Bacsát is a Diósgyőr vezetőedzője, többet ettől nemigen tehetett. A fiatal csatárt egyszer Bogunovic blokkolta ígéretes szituációban, majd Szűcs L. védett, úgy nézett ki, hogy ez a három pont csak terv marad a vendégoldalon. A találkozó ráadásában aztán kis híján még az egy pont is elúszott: a pápai térfélen ügyködő DVTK labdát vesztett, a bakonyiak kontrázhattak, Frizoni és Király állt szemben Antallal, utóbbi pár lépésről nem tudott a kapuba lőni, mert Bognár visszaért, és belelépett a játékszer útjába…

A Diósgyőr az őszi szezon eddigi leggyengébb produktumát mutatta be szombaton, első alkalommal végzett a bajnokságban nulla-nullára. Mindettől függetlenül a DVTK maradt a dobogón, és ha a hétközi pótláson, illetve a hét végén javítani tud, akkor ezt a továbbiakban is elmondhatja majd magáról. Az viszont biztos, hogy az említett két mérkőzésen nem ebben az összetételben fog kifutni a gyepre a piros-fehér társaság és nem ilyen motiválatlanul…

ÉM-MI



Jegyzőkönyv:

Lombard Pápa TFC – Diósgyőri VTK 0-0

Pápa, 600 néző. V.: Vad II. (Ring, Berettyán).


Lombard Pápa TFC: Szűcs L. (6) – Csizmadia (6), Bogunovic (6), Tóth G. (6), Frizoni (6) – Zulevs (5), Sluka (5), Csilus (6), Florean (5) – Popin (5), Kenesei (6). Vezetőedző: Kovács László.

Diósgyőri VTK: Antal (6) – Okuka (5), Alves (6), Kádár (6), Husic (6) – Bognár (6), Egerszegi (5), Elek (5), Bori (5) – Grumic (5), Griffiths (5). Vezetőedző: Sivic Tomislav.


Csere: Egerszegi helyett Gosztonyi (5) az 56., Bori helyett Barczi (5) az 56., Kenesei helyett Nagy T. (5) a 64., Florean helyett Benkő (5) a 67., Griffiths helyett Bacsa (5) a 72., Zulevs helyett Király (-) a 88. percben.


Sárga lap: Okuka az 58., Gosztonyi a 77., Zulevs a 78. percben.


Kovács László: – Csalódott azért nem vagyok, amiért nem nyertünk, mert a csapat csapatként játszott ma. Küzdöttünk, harcoltunk, elrontottuk a DVTK játékát és még fociztunk is. A végén hab lett volna a tortán, ha berúgjuk a ziccert. Az egy pontnak is örülök, mert nem akárki ellen szereztük. Aki el akarja kerülni a kiesést, annak így kell menni, ilyen egységesen, ilyen elszántsággal.

Sivic Tomislav: – Nehéz mérkőzés volt, nehézzé tettük saját magunknak, azért, mert ma nem játszottunk jól, nem volt elszántság, nem volt tűz a csapatban. Lesz miről beszélni… Összességében még örülnünk kell ennek az egy pontnak, mert a Pápának volt egy ziccere az utolsó másodpercekben. Nem ismertem rá a csapatra, amiben mint edző, én is benne vagyok…



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!