Sport

2014.10.08. 10:31

Karate: 5. helyezés a Horvát Openen

Rijeka - Október 4-5-én 14. alkalommal került megrendezésre a Croatia Open nemzetközi karate verseny Rijekában, ahol 21 ország sportolója állt tatamira.

Rijeka - Október 4-5-én 14. alkalommal került megrendezésre a Croatia Open nemzetközi karate verseny Rijekában, ahol 21 ország sportolója állt tatamira.A magyar versenyzők számára a kvalifikációba beleszámító megmérettetés volt. Szilágyi Gergő a miskolci Justitia Fuji-Yama SE-Ippon versenyzője, edzőjével Kis Virággal utazott a versenyre. Gergő a 32-es ágon megrendezésre kerülő kadet fiú kata versenyszámban lépett tatamira. A versenyző előnyerőként a 16 között Burlak Timotej (Szlovénia) ellen kezdett a Bassai Dai-jal. A szlovén fiú az Empi-t járta, a bírók pedig 5-0 arányú győzelmet mutattak Gergő számára. A 8 között Duska Eneriko (Szlovákia) Annankata-ja ellen kellett Gergőnek bizonyítania. Ekkor az Unshu-t csinálta, de a szlovák fiú egyértelműen jobbnak bizonyult és végül a kategóriát is megnyerte. A vigaszágon Dadoslav Kristof (Bulgária) Kurununfa-t csinált, míg versenyzőnk a Gojushiho-t járta, amit a bírók 4-1 arányban díjaztak.

Következhetett a bronzmérkőzés, ahol a szerb Suvajcevic Stefanev a Shisochin-t csinálta, Gergőnek pedig a Superimpei következett. Sajnos a bírók a szerb fiút jobbnak látták, így Gergő az 5. helyen zárta a megmérettetést.

A korosztályos Európa-bajnokság kvalifikációjában még három hazai megmérettetésen lehet pontokat gyűjteni, ahol reméljük Gergő is sikeresen szerepel majd.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!