Sport

2014.10.17. 12:09

Jávorkútra tekertek a „Pedálkirályok”

Miskolc - Gyönyörű időben, remek hangulatban rendezték meg október 12-én a „Pedálkirály Miskolc” sorozat 4. állomását, a jávorkúti hegyi időfutamot. Az abszolút elsőséget Andó Ágnes (Freeriderz SC) és Hacsi Ákos (Team 3K) szerezte meg.

Miskolc - Gyönyörű időben, remek hangulatban rendezték meg október 12-én a „Pedálkirály Miskolc” sorozat 4. állomását, a jávorkúti hegyi időfutamot. Az abszolút elsőséget Andó Ágnes (Freeriderz SC) és Hacsi Ákos (Team 3K) szerezte meg.

Az MVSC egykori legendás versenyzőjének, edzőjének, szakosztályvezetőjének, Kovács Károlynak, vagy, ahogy mindenki ismerte és tisztelte, Mackó bácsinak az emlékére hosszú éveken át itt rendezett verseny útvonalán a szép számú miskolci kerekes mellett, Kecskemétről, Nyíregyházáról és Debrecenből érkezett sportolók is rajthoz álltak.

A Freeriderz SC által életre hívott erőpróbán 78 férfi és 10 női indulót regisztráltak. A legifjabb leány indulónak a 4 esztendős Tornai Maya bizonyult, aki édesapja kerékpárján ülve érkezett fel a célba. A legifjabb fiú a 8 éves Nagy Pongrác volt, aki szülői kísérettel ,becsülettel végig tekerte a 9,3 km-es hegyi futamot. A megszerzett Pedálkirály-pontokkal gazdagodott miskolci versenyzők között már vannak olyanok, akik behozhatatlan előnyre tettek szert és magukénak tudhatják a kategória győztesnek járó „Pedálkirály 2014” limitált gyártású mezt. Elsőként éppen Nagy Pongrácnak sikerült kiharcolnia ezt a becses ruhadarabot.

Az indulók Miskolc város és a Miskolci Autóház Kft ajándékaként Pedálkirály karmelegítőt kaptak, ami az őszi edzéseken mindenkinek nagy hasznára válhat.

Csúszik a „Terminátor” időpontja

A sorozat záró fordulója , az október 19-re tervezett „ Pedálkirály Terminátor” időpontja változik, melynek legfőbb oka, hogy az engedélyeztetési folyamat még nem fejeződött be, illetve ezen a hétvégén rendezik meg Kazincbarcikán a cyclo-cross országos bajnokság első fordulóját. Az új időpontról a szervezők időben tájékoztatják majd az érintetteket.

A jávorkúti hegyi időfutamon Molnár Tibor által készített fotókat az alábbi linken lehet megtekinteni:

További információk, eredmények,az összetett állása a www.pedalkiralymiskolc.hu oldalon található.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!