Sport

2014.09.09. 15:24

XI. Üveghuta Kupa, újdonságokkal

A hagyományosan Bükkszentlászló-Bükkszentkereszt közötti XI. Üveghuta Kupa elnevezésű hegyi kerékpáros időfutam versenyt október 5-én, vasárnap - új kategóriák bevezetésével - rendezi meg a Kis-Galya KSE.

A hagyományosan Bükkszentlászló-Bükkszentkereszt közötti XI. Üveghuta Kupa elnevezésű hegyi kerékpáros időfutam versenyt október 5-én, vasárnap - új kategóriák bevezetésével - rendezi meg a Kis-Galya KSE.A hegyi- illetve országúti kerékpárral indulókat ezúttal 22 egyéni és egy páros kategóriába sorolják. Újdonságot jelent, hogy a serdülő leányok MTB és országúti versenyszámban is összemérhetik tudásukat, valamint a tavalyi 100 kg feletti kategóriát felváltja az E-Bike kategória. A mezőny első versenyzője 10 órakor rajtolhat Bükkszentlászlóról az 5,3 km-es, 325 méter szintemelkedéssel nehezített táv teljesítésére, majd a többiek percenkénti indítással folyamatosan startolnak el, hogy megérkezzenek a Bükkszentkereszt határában kijelölt célba.

Kedvezményesen (egyéniben 2000, párosban 4000 forintért) előnevezni szeptember 24-én, szerdáig lehet a [email protected] e-mail címen, név, rajtidőpont, születési év, kategória (országúti/MTB), egyesület/Város pontos megadásával. Az előnevezési határidő lejárta után – október 2-én, csütörtökig - is tudnak előre rajtszámot biztosítani, de már a magasabb nevezési díjak (2500 és 5000 forint) befizetése ellenében. Nevezni még a verseny napján, a bükkszentlászlói rajthelyen is lehet majd, kivéve, ha addigra betelik a 240 főre vonatkozó indulási létszám-limit. A versenyen becsatolt kerékpáros fejvédő használata kötelező, hiánya kizárást von maga után!

Ajándékok és frissítő

Bükkszentkereszten, a díjkiosztásnak is otthont adó, Borostyán Étterem udvarán, minden távját befejező versenyző emblémázott üvegpoharat és az étterem jóvoltából frissen sült tócsnit és meleg teát kap. A díjazásból is részt vállaló Borostyán Étterem ezen túl 20%-os kedvezményt biztosít azon versenyzőknek, akik azon a napon szeretnének náluk ebédelni! Az eredményhirdetésen egyedi üvegérmek és a Császári Éva keze munkáját dicsérő, festett kelyhek találnak gazdára. A verseny létrejöttét fővédnökként Jámbor Flórián, Bükkszentkereszt polgármestere, védnökként Katona Ferenc miskolci önkormányzati képviselő támogatja.

A részletes versenykiírás, a nevezettek folyamatosan frissülő listája megtekinthető a www.kisgalya.hu honlapon. További információt kérni Kirilla Lászlótól a 30/9284-233-as telefonszámon lehet.

ÉM-SZIS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!