Sport

2014.09.15. 09:40

MKC: jó kezdés, olykor jó folytatás

A papírformának megfelelően vereséget szenvedett a Mezőkövesdi KC férfi kézilabda csapata Szegeden.

A papírformának megfelelően vereséget szenvedett a Mezőkövesdi KC férfi kézilabda csapata Szegeden.Az NB I-es bajnokság 3. fordulójának keretében Szegedre látogattak a matyóvárosiak, akik nem titkoltan azzal a céllal utaztak a csongrádi megyeszékhelyre, hogy tanuljanak az ország egyik legjobb együttesétől – arra ugyanis vajmi kevés esélyük volt, hogy pontot szerezzenek.

Büszkék lehetnek

Úgy kezdődött az összecsapás, ahogyan azt várni lehetett, a hazaiak minden akciójukat gólra váltották. Aztán kisebb csoda történt a pályán: a „kis” Mezőkövesd megleckéztette a nagy tudásbeli fölényben lévő Tisza-partiakat, Liszkaiék büszkék lehetnek arra, hogy zsinórban ötször találtak a hálóba, miközben egyet sem kaptak (11. perc: 3-6). Ekkor elveszítette türelmét a Pick mestere, aki időt kért, rendezte soraikat, fiai pedig összekapták magukat. A folytatásban már minden normális mederben haladt: Zubaiék folyamatosan dolgozták le hátrányukat, majd átvették a vezetést és gyors, valamint eredményes akciókat vezettek (20. perc: 11-8). A gólgyártásból szinte valamennyi játékosuk kivette a részét, nem így a vendégoldalon. A szünet előtt már látszott, hogy a végén a vártak szerint, több mint tíz pont különbséggel diadalmaskodtak majd a szegediek.

Helyenként ügyesen

A második félidő is azt hozta, amit a közönség várt (35. perc: 18-12). Kialakult a tízgólos, vagy a még nagyobb arányú hazai előny, mert a válogatottak egész sorát felvonultató Pick erőteljesen játszott, és a csereként beállt játékosai is hozták magukat. A kövesdieknek azonban nem volt okuk a szégyenkezésre, mert szép megoldásokat is produkálva megfelelően tartották magukat a küzdőtéren, sőt a hajrában még arra is futotta erejükből, hogy csökkentsék hátrányukat. Az MKC számára ezzel a „kirándulással” lezárult a nyerhetetlen fordulók szakasza, innentől kezdve állhatnak fejlődési pályára, és kezdhetik meg a pontgyűjtést.

ÉM-KT

Jegyzőkönyv

Pick Szeged – Mezőkövesdi KC

33-21 (16-10)

Szeged, 1100 néző. V.: Bócz, Wiedemann.


Pick Szeged: Wyszomirski – Vadkerti (4), Ilyés (2), Zubai (3), Bombac (4), Balogh Zs. (3), Parrondo (2). Csere: Sierra (kapus), Ancsin (5), Blazevic (1), Vranjes (4), Robledo (1), Prodanovics (4), Sztojanov (-). Vezetőedző: Carlos Pastor.

Mezőkövesdi KC: Liszkai – Szepesi (-), Radnic (5), Pavlovic (-), Trivkovic (-), Dzono (2), Vasic (3). Csere: Volarevic (kapus), Grünfelder (-), Pálos (2), Lókodi (4), Pourghasemi (1), Cuzic (-), Terenyi (-), Nakhajenka (4). Vezetőedző: Skaliczki László.


Kiállítások: 2 perc, ill. 6 perc.


Hétméteresek: 4/4, ill. 1/0.


Carlos Pastor: – Az első tíz percben elfelejtettünk védekezni, az eredmény nem is úgy alakult, ahogyan vártuk. Aztán rákapcsoltunk, a játék minden elemében feljavultunk, és helyreállt a rend a pályán. Ötven perc jó ritmus azonban kevés, főleg támadásban kell javulnunk.

Skaliczki László: – Egykori együttesem ellen remekül kezdtünk, majd sok technikai hibát követtünk el, és ezután megtorpantunk. A szünet után is voltak olyan időszakok, amikor elégedett voltam a fiúk teljesítményével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!