Sport

2014.09.13. 13:26

MKC: Az esélytelen nyugalmával

Mezőkövesd - Szegeden szerepel a hét végi fordulóban a mezőkövesdiek NB I-es férfi kézilabdacsapata.

Mezőkövesd - Szegeden szerepel a hét végi fordulóban a mezőkövesdiek NB I-es férfi kézilabdacsapata.

A matyóvárosiak szombaton 18 órától a Pick Szeged vendégeként a csongrádi megyeszékhelyen lépnek pályára.

Korábban megtörtént

Skaliczki László vezetőedző pénteken délelőtt a televízió elé ültette tanítványait, akiknek videoelemzést tartott. A trénertől először azt kérdeztük, hogy a Csurgó elleni hazai meccsüket elemezték ki, vagy a Tisza-partiak valamelyik mérkőzését vették górcső alá, mire ezt a választ kaptuk:

– A második forduló keretében itthon vívott fellépésünk kiértékelése már korábban megtörtént, az a hatvan perc immáron „történelem”. Azért kapcsoltuk be a készüléket, hogy a Szeged hazai környezetben lejátszott összecsapásait néztük meg. A saját szemünkkel láttuk azt, amit eddig is tudtunk róluk: agresszíven védekeznek és ebből építkezve rendkívüli sebességgel vezetik támadásaikat. Az edzéseinken azokat az elemeket gyakoroltuk elsősorban, amelyek már megvannak nekünk, de azért finomításra szorulnak. Mivel már komplettek vagyunk, a foglalkozásokon arra törekedtünk, hogy sulykoljuk a nagy tömegű és erős védelemmel szembeni falbontást. A felvételekből az is kiderült, hogy mik a szegedi kapusok gyenge pontjai, a találkozón pedig sokat kell dolgoznunk ennek bizonyításán – ehhez azonban a lövőformánkat is jobbítani akarjuk.

Papírforma lesz

Skaliczki László edzői filozófiájából eredően vereségről soha nem beszél, a papírforma azonban azt ígéri, hogy szombat esti fellépésüket elveszítik, így három meccs után megmaradnak „nullásoknak”.

– Eddigi két mérkőzésünkben a nulla ponttól akár több is lehetett volna – folytatta a mester. – A Szeged elleni derbi más: tőlünk jobb alakulathoz megyünk és bármennyire furcsa, növelhetjük az önbizalmunkat, mert nincs veszíteni valónk. Az igazán szakértő közönség előtt mutathatjuk meg egyéniben és csapatként is, hogy mit tudunk. A fiúktól is azt kértem, hogy legyünk egységesek, kézilabdázzunk felelősen, szóval rend legyen a pályán. Nekem egyébként ráadásul ez a meccs sokkal több egy sima csatától: játékosként és edzőként hosszú éveket húztam le Szegeden, kötődöm a városhoz, a klubhoz, a csapathoz, a csarnokhoz, a környezethez, sőt több játékoshoz. Jó érzés hazamenni még akkor is, ha a pontgyűjtést valószínűleg nem szombaton este kezdjük el, hanem az ezután következő fordulókban.

ÉM-KT

A férfi kézilabda NB I állása

1. MOL-Pick Szeged 2 2 – – 83-43 4

2. Balatonfüredi KSE 2 2 – – 65-46 4

3. Csurgói KK 2 2 – – 53-40 4

4. Orosházi FKSE LINAMAR 3 2 – 1 85-79 4

5. Grundfos Tatabánya KC 1 1 – – 19-15 2

6. Kőnig-Trade Balmazújváros 2 1 – 1 48-55 2

7. Ceglédi KKSE 2 1 – 1 55-67 2

8. B. Braun Gyöngyös 1 – – 1 23-25 0

9. Mezőkövesdi KC 2 – – 2 33-42 0

10. PLER Budapest 3 – – 3 67-86 0

11. Sport36-Komló 2 – – 2 37-70 0


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!