Sport

2014.09.22. 10:22

DVTK vs. Bp. Honvéd - Veretlenek! Verhetetlenek?

Miskolc - A DVTK 75 percen át emberhátrányban játszva, vesztett állásról fordított a Honvéd ellen.

Miskolc - A DVTK 75 percen át emberhátrányban játszva, vesztett állásról fordított a Honvéd ellen.

Ahogy arról már beszámoltunk: a labdarúgó NB I 8. fordulójában, a szombaton délutánra kiírt Diósgyőri VTK – Budapest Honvéd meccs kezdésére az új beléptetési szoftver debütálása miatt nem mindenkinek sikerült bejutni az Andrássy úti stadionba. Akik elszenvedői voltak ennek a procedúrának, azok arról maradtak le, hogy az ismerkedésben a Honvéd dominált. A vendégek gyorsan, pontosan passzolgattak, jóval az NB I átlagszintje fölött játszottak, de aztán ez változott, a DVTK is felpörgött, kiegyenlített lett a meccs. Aztán amikor a 16. percben ziccere volt a fővárosi csapatnak, ha gólelőnyt nem is, de emberfórt szereztek, Antal jogos kiállításával. Eltartott egy darabig, amíg a becserélte a DVTK a kapusát, majd amikor ez megtörtént gyorsan az új hálóőr, Rados ketrecébe került a játékszer. Portilla szabadrúgása után a Hidi hátán megpattanó labdát Traore bevágta, a játékvezető pedig gólt ítélt. A hazaik lest reklamálták, az oldalvonali asszisztenst győzködték, és ebben az ügyben beindult a Honvéd-féle ellen lobbi is. A sípos ember csak nagy sokára tudott szót váltani a kollégájával, majd miután ezt megtette, úgy döntött – nem mellékesen: helyesen –, hogy középkezdés helyett lesállás miatt a DVTK jöhet kifelé szabadrúgással (ebben a játékrészben így tulajdonképpen csak egy gázos ítélete volt Szabó Zs.-nek, amikor a 43. percben ,,csak” sárgát adott utánrúgásért, a sarokzászlónál elkövetett, nem a labdára irányuló, Husiccal szembeni, Ikenne-King-féle szándékos faultért). A DVTK az új létszámban a 4-3-2-re váltott, vagyis középpályást áldozott be Sivic edző, nem pedig csatár, ahogyan azt a legtöbb edző tette volna, abból kiindulva, hogy több mint 70 perc emberhátrányos focijában az 1 pont is jó eredmény. A Honvéd a 3-5-2-t nyomta, és a két csapat harcos, jó színvonalú csatára volt képes, amelyben, az első játékrész ráadásban, egy Hidi bomba zörrentette meg a hálót, Rados kapus kései vetődése közepette.

Lyukas gumimatracról

Fordulás után a DVTK ment, hajtott, dolgozott bele a meccsbe rendesen, és nem volt könnyű dolguk a csíkosoknak, mert a Honvéd jól játszott, elől Traore és Youla is tartósan magában hordozta a gólveszélyt, így a stabilitásra nagy figyelmet kellett fordítani, és ezzel együtt kellett támadásokat felépíteni az áhított egyenlítő gól megszerzése érdekében. Ebből a billegős helyzetből sikerült jól elrugaszkodnia a DVTK-nak, a lyukas gumimatracról álló helyzetből úgy kiugrani a partra, hogy ne legyenek nyakig vizesek. Az egyenlítés 11-esből jött össze, ami előtt a szurkolók ismét ,,megcsodálhatták” a játékvezetői team munkáját: Szabó Zs. játékvezetőt ezúttal az alapvonali asszisztens mentette meg azzal, hogy bemondta neki, hogy Griffiths ,,elválasztása” szabálytalan volt, így a sípos ember a második fáziskéséses ítéletével tette emlékezetessé ezt a meccset. Miután 1-1-re változott a meccs, a jól játszó Honvéd emberfórja ellenére nem tudta megbillenteni a pályát, nem látszódott a létszámbeli különbség, és ez egy nagy dicséret a DVTK játékosai számára, akik extrán dolgoztak, és a védekezés szilárdsága mellett, nem mondtak le a győzelem megszerzéséről sem. Két csatárral játszottak, és ők ketten a hajrában össze is hozták a győztes találatot. Extázisban ugrált a lelátón minden hazai néző, úsztak a gyönyörben a drukkerek, nem ok nélkül: kedvenceik olyan ajándékkal kedveskedtek, amire a 20. perc környékén, vagy a szünetben is csak nagyon kevesen számítottak. Nyert a Diósgyőr, kár, hogy a végén elmaradt a játékosok és a drukkerek pacsizása, egy kis extra ünnep kijárt volna mindenkinek (Sivic edző a meccs utáni sajtótájékoztatót követően azt mondta, hogy azért nem mentek körbe a játékosok, mert a csapatkapitány Elek Ákos szédült, és ezért ő elsőként begyalogolt az öltözőbe, a társak pedig követték őt).

Ezzel a győzelemmel nagy tettet hajtott végre a Diósgyőr: egyrészt azért mert egy jó csapatot győzött le, – egy olyat, amelyik több mint 70 percen át emberelőnyben játszott, és félidőnyi játék után nyerésére állt, – és ilyet csak szívvel, hittel, fizikai tartalékkal lehet elérni, és nem utolsósorban játékintelligenciával. Másrészt azért, mert újabb pontszerzésével a DVTK a veretlenségét is megőrizte, a bajnokságot száz százalékos teljesítménnyel vezető, Videoton elleni, szeptember 28-i, idegenbeli rangadóra.


Jegyzőkönyv:

Diósgyőri VTK – Budapest Honvéd 2-1 (0-1)

Diósgyőr, 4806 néző. V.: Szabó Zs. (Viszokai, Szpisják).


Diósgyőri VTK: Antal (6-2=4) – Okuka (6), Alves (6), Kádár (6), Husic (6) – Egerszegi (6) – Elek (7), Bognár (7), Barczi (0) – Bacsa (6), Griffiths (7). Vezetőedző: Sivic Tomislav.

Budapest Honvéd: Kemenes (6) – Alcibiade (7), Kosnic (6), Kristi (6) – Ikenne-King (7), Portilla (6), Vécsei (6), Hidi (7), Job (6) – Traore (6), Youla (6). Vezetőedző: Pietro Vierchowod.


Csere: Barczi helyett Rados (5) a 19., Bacsa helyett Takács T. (7) a 46., Ikenne-King helyett Ignjatovic (-) a 68., Traore helyett Holender (-) a 72., Griffiths helyett Grumic (-) a 88., Vécsei helyett Bobál (-) a 89. percben.

Sárga lap: Alves a 38., Ikenne-King a 43., Hidi az 56., Ignjatovic a 90., Portilla a 93. percben.

Kiállítva: Antal a 16. percben.

Gólszerző: Hidi (0-1) a 45+1., Bognár, 11-esből (1-1) az 59., Takács T. (2-1) a 87. percben.


Sivic Tomislav: – A szurkolók szerintem élvezték a meccset, ez a fontos, és az, hogy három pontot szereztünk, hogy játszottunk egy jó meccset. Voltak dolgok, amiről nem tehetünk, de volt kitartás, a játékosok férfi munkát végeztek. Szerintem ez az összecsapás akkor is jó lett volna, ha 11 a 11 ellen játszik, megjegyzem, mi emberhátrányban is maradtunk két csatárral, mert győzelemre játszottunk, a szünetben pedig dicsértem a fiúkat, mondtam nekik, hogy képesek arra, hogy fordítsanak. Még annyit, hogy szeretném megvédeni Radost, aki sérülten ült a kispadra, mert nincs harmadik kapusunk, nem szabad őt bántani, nem volt bemelegedve sem. Remélem, hogy rendbe jön, mert ha nem, akkor kapusedzőnknek, Veréb Gyuri bácsinak melegítenie kell, hogy beállhasson a kapuba...

Pietro Vierchowod: – Jól kezdtük a meccset, és nem minden előzmény nélkül szereztünk előnyt az első játékrész végén. Volt három, négy nagyobb helyzetünk is, amelyekkel eldönthettük volna a meccset, de ezek kimaradtak. A második félidőben arra törekedtünk, hogy a Diósgyőr támadásait visszatartsuk, a meglepő 11-esig ez sikerült is. Én ilyet, amit ennél a büntetőnél befújtak, még nem láttam, ilyenben nem volt részem, talán 1 perc is eltelt, mire a játékvezető 11-est ítélt. A csapatom szerintem jól játszott, elégedett vagyok a mutatott teljesítménnyel, az első félidőben el kellett volna dönteni a meccset.



Percek, események

16. perc: Youla kapott ígéretes indítást a bal oldalon, védő nem volt a közlében, így Antal kiindult a kapujából, hogy a 16-son kívül valahogy útját állja a labdának. A hálóőr a játékszer útjába vetődött, és az ellenfele által alkalmazott megkerülős csel során a bal kezében megakadt a labda, nem véletlenül, hiszen erre rádolgozott. A játékvezető a meghiúsult gólhelyzet után azonnal a piros lapot mutatta fel a hálóőrnek, 10 főre fogyatkozott a DVTK.


45+1. perc: Hidi gondolt egyet, és a hozzá került labdát kapura szúrta. A jól eltalált, 28 méterről eleresztett bomba a későn mozduló Rados mellett a a jobb alsó sarokban kötött ki, 0-1.


57. perc: Alves szabadrúgását Takács T. fejelte le a 16-os vonaláról a kapu elé, a berobbanó Griffitshez, akit Kristi takarított el a ziccerben. A játékvezető kis fáziskéséssel büntetőt ítélt. A 11-est Bognár az ellenkező irányba mozduló kapust mellett a bal alsó sarokba lőtte, 1-1.


87. perc: Bognár középről jól passzolt Griffiths elé, aki balról 14 méterről célozta meg a kaput, ám Kemenes kiütötte a lövést, a labda újra a csatár elé került, aki másodszorra sem találta el igazán jól, de a kapu előtt elsuhanó labdába Takács T. az ötösen beletette a lábát, és onnan a ketrec bal oldalába vágódott a laszti, 2-1.



Miskolc - A labdarúgó NB I 8. fordulójában, a szombaton délutánra kiírt Diósgyőri VTK – Budapest Honvéd meccs kezdése előtt közvetlenül, nagy foghíjak voltak a máskor tömött lelátórészeken, a napos oldalon és a tribünön, de nem azért, mert nem hiányzott a drukkereknek a foci, a kedvenc csapatuk, amelyik három hete nem játszott bajnokit. Látni akarták a piros-fehéreket, de nem tudták akkortól, amikortól szerették volna, az első perctől. tovább »

Miskolc - Igazán emlékezetes mérkőzést láthattak a diósgyőri fanatikusok az Andrássy úti stadionban. A DVTK - Bp. Honvéd meccsen előkerült sok minden a labdarúgás repertoárjából: kiállítás, megadott, majd visszavont gólt, később befújt büntető, kapufa. A tomboló fanatikusok végül újabb Diósgyőr-sikernek örülhettek. Nézze meg Ön is a DVTK vs. Bp. Honvéd mérkőzés felvételeit! tovább »

Miskolc - Szinte az egész mérkőzést emberhátrányban játszva, vesztes állásból aratott parádés győzelmet a Diósgyőri VTK a Budapest Honvéd ellen és továbbra sem talál legyőzőre a Sivic-legénység az NB I 2014/2015-ös szezonjában. Ön szerint ki volt piros-fehérek legjobbja a Kispest ellen? tovább »

"A szurkolók szerintem élvezték a meccset, ez a fontos, és az, hogy három pontot szereztünk" - kezdte nyilatkozatát Sivic Tomislav, a Diósgyőri VTK vezetőedzője a Kispest elleni győztes bajnoki után. tovább »

A labdarúgó OTP Bank Liga NB I 8. fordulójában a Diósgyőri VTK gárdája a Budapest Honvéd együttesét fogadta szombaton 16.30-tól Miskolcon az Andrássy úton. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on! tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!