Sport

2014.05.05. 13:28

Újra Bükkszentkereszten az MTB-s diákok

A mountain-bike diákolimpia B.-A.-Z. megyei döntőjének, illetve a nyílt regionális diák XCO versenynek május 16-án, pénteken idén is a méltán kedvelt Bükkszentkereszt ad otthont.

A mountain-bike diákolimpia B.-A.-Z. megyei döntőjének, illetve a nyílt regionális diák XCO versenynek május 16-án, pénteken idén is a méltán kedvelt Bükkszentkereszt ad otthont.A Kis-Galya KSE által a bükkszentkereszti Lapka-sportpályán kialakított versenyközpontból megrendezendő hegyikerékpáros viadalra nevezni a diáksport honlapon, az iskola felületén - mint bármilyen más diákolimpiára – illetve az [email protected] címre elküldött, az iskola által kitöltött, lepecsételt egyéni nevezési lap elküldésével lehet! A versenyre minden indulónak vinnie kell az iskola által aláírt, lepecsételt egyéni nevezési lapot és az érvényes Diákigazolványt, amit a rajtszámok átvételekor be kell mutatni. A rajtszámokat 9.30-ig lehet átvenni a versenyirodán!!! A sportpályához tartozó épületben öltözőt és zuhanyzót is biztosítanak a rendezők.

Nevezni csak május 13-ig!

Az ovis futamra 500 Ft a nevezési díj, míg az U9, U11, U13, U15 kategóriák indulói 1800, az U17, U19 kategória résztvevői pedig 2000 forintot fizethetnek majd a verseny helyszínén. Az iskolai csapatversenyre nem kell külön nevezni! A megyei döntő nevezési határideje május 13., kedd, déli 12 óra. Fontos, hogy a helyszínen csak az ovis futamra fogadnak el nevezést!

Május 16-án, pénteken 8-10 óra között van lehetőség a pályabejárásra. Fejvédő használata kötelező! Az ovisok rajtja 10.05 órakor lesz, míg az első diák kategória képviselői 10.30-kor kezdenek. A hat futam előtt pár perccel - a nevezés sorrendjében – beszólítják a rajthoz az indulókat.

Az egyéni versenyzők helyezése alapján szerzett pontok szerint hirdetnek csapat-végeredményt. A győztes iskola az lesz, amelyik a tanulók pontszámát összeadva, a legtöbb pontot szerzi.

A versenyzőket 12.40 órakor Tészta-parti várja.

Az eredményhirdetést a sportpályán 13.30 órára tervezik. A dobogósok és helyezettek érem-és oklevéldíjazásban részesülnek, a diák-győztesek a dobogón felhúzhatják magukra a Bajnoki-pólót is.

A verseny fővédnöke Jámbor Flórián, Bükkszentkereszt polgármestere, míg Daragó Lászlóné, a Magyar Olimpiai Bizottság tagja, a Magyar Diáksport Szövetség alelnöke és Füstös József, a B.-A.-Z. Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület titkára a védnökséget vállalta el.

A legjobbak továbbjutnak a közeljövőben, Veszprémben (Eplény) megrendezendő országos döntőbe.

További információt lehet kérni Sikter Zsuzsannától a 30/206-3602-es telefonszámon, de a www.kisgalya.hu honlapos is sok hasznos tudnivalót találhatnak az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!