Sport

2014.05.28. 14:04

UEFA licenc: Kedd helyett inkább pénteken

Budapest, Miskolc - Nem ült össze kedden a Fellebbviteli Licencadó Testület.

Budapest, Miskolc - Nem ült össze kedden a Fellebbviteli Licencadó Testület.Két héttel ezelőtt számoltunk be arról, hogy az Elsőfokú Licencadó Testület második ülésén sem kapott UEFA (nemzetközi) licencet az Újpest NB I-es labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaság. A grémium azért nem adott, adhatott a lila-fehéreknek „zöld utat" ezen a téren, mert az UEFA klublicenc- és pénzügyi fair play szabályzata előírja, hogy a licenc kiadásának pillanatában a klub legyen legalább három egymást követő, megszakítás nélküli évben a nemzeti szövetség vagy liga regisztrált tagja, márpedig az Újpestnél ez nem áll fenn az ismert, nemrégiben bekövetkezett gazdasági társaság-váltás miatt. Licenc hiányában az Újpest a nemzetközi kupaporondra (Európa Liga) sem tud kilépni, hiába nyerte meg a Magyar Kupát vasárnap, éppen a Diósgyőr ellen. A Megyeri útiak – az MLSZ-en keresztül – méltányossági kérelmet juttattak el az UEFA-hoz, bízva abban, hogy az európai szervezet elfogadja érveiket, és mégiscsak lehetőségük nyílik az Európa Liga-indulásra.

Sürget az idő

A fővárosiak fellebbeztek az Elsőfokú Licencadó Testület döntése ellen, és az idei licenceljárásban meghatározott dátumok szerint a Fellebbviteli Licencadó Testületnek kedden kellett volna határoznia ebben a kérdésben. Azonban az Észak-Magyarország kedden kora este megtudta: a grémium nem ült össze, a döntés meghozatalát péntekre halasztották. Különböző forrásokból úgy értesültünk, hogy ez összefüggésben lehet az UEFA (remélt) válaszával, az ugyanis keddig nem érkezett meg a Magyar Labdarúgó Szövetséghez – és így értelemszerűen az újpestiekhez sem. Az idő azonban sürget, ugyanis pénteken el kell küldeni a licenclistát az európai szervezetnek, illetve hétfőn, június 2-án véglegesíteni kellene a nemzetközi kupákban induló csapatok neveit.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!