Sport

2014.05.09. 13:00

Kézilabda NB I: A tervek szerint nem lesz kieső

A Veszprém és a Szeged SEHA-ligás indulásával átalakulhat a férfi kézilabda NB I is.

A Veszprém és a Szeged SEHA-ligás indulásával átalakulhat a férfi kézilabda NB I is.Néhány nappal ezelőtt jelentették be, hogy a következő idényben a nemzetközi SEHA-ligában indulhat az MKB-MVM Veszprém és a Pick Szeged együttese is. Ez egyben azt is jelenti, hogy a két sztárcsapatot az alapszakaszban nem láthatjuk majd hazai bajnoki mérkőzésen, viszont a rájátszásban már csatlakoznak a felsőház mezőnyéhez. A hazai elitklubok lépése természetesen az egész sorozat lebonyolítását érinti, amelyet még nem fogadtak el, de már körvonalazódik a megoldás.

- A jelenlegi tizenkettes mezőnyből értelemszerűen ki kell venni Veszprémet és a Szegedet, így marad tíz csapat – vázolta a jövő terveit Juhász István, az MKSZ mezőkövesdi származású szakmai igazgatója. - Hozzájuk csatlakozik majd az NB I/B-ből a keleti bajnok, Nyugatról pedig a második helyezett, mivel a veszprémiek II-es csapata nyerte ott a bajnokságot, de egyazon sorozatban egy sportszervezet nem indíthat két együttest. Az alapszakasz után a mezőny majd ketté válik, hatos felső és hatos alsóházra, a SEHA-ligában érdekelt gárdáink majd itt csatlakoznak a hazai bajnoksághoz. Hangsúlyozom, hogy ez még csak terv, de rövidesen a szakma és a versenybizottság is dönteni fog a kérdésben. Jelenleg ez a változat tűnik a leginkább elfogadhatónak, és ezt támogatják szövetségi szinten széles körben.

A szakmai igazgató hozzátette: az elgondolásokban az is szerepel, hogy az NB I-es junior bajnokságot megszüntetik, de az élvonalbeli csapatoknak alsóbb osztályban kell indítani a fiatalokat. Vannak olyan klubok, ahol ezt NB I/B-s szinten tudják megtenni, hiszen rendelkeznek másod osztályú indulási joggal, ahol viszont nem, ott a juniorok a felnőtt NB II-ben folytatják a szereplésüket. A Mezőkövesdi KC szempontjából ez azt jelenti, hogy a csapat mindenképpen az NB I-ben folytathatja a 2014/2015-ös bajnokságban is.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!