Sport

2014.05.09. 20:52

FTC vs. DVTK - Feszültségmentesen játszhatnak

Miskolc - Szombaton 14 órától a Puskás Ferenc-stadionban a Ferencváros vendége a DVTK a labdarúgó NB I-ben. A mérkőzésről élőben tudósítunk.

Miskolc - Szombaton 14 órától a Puskás Ferenc-stadionban a Ferencváros vendége a DVTK a labdarúgó NB I-ben. A mérkőzésről élőben tudósítunk.Érthető okok miatt az egyik fő téma még mindig a DVSC-TEVA elleni győzelem és ezzel együtt a Magyar Kupa döntőjébe való bejutás volt a Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapatának pénteki sajtótájékoztatóján. Megtudtuk azt például Sivic Tomislav vezetőedzőtől, hogy a találkozó előtt nagyjából három perces beszélgetést folytatott a játékosokkal, többek között megkérdezte őket, hogy ki játszott eddig finálét?

– Vicces válaszok születtek, Barczi például azt felelte, hogy Szerencsen a teremtornán – osztotta meg mindezt a hallgatósággal a piros-fehérek szakvezetője. – Erre én azt válaszoltam: ,,Persze, mert én meg Kokó segítettem...". Kádi, Kádár Tomi meg azt mondta, hogy még kézilabdában az iskolában. Szóval eddig csak Debreceni meg én nyertünk... Szerdán olyan lehetőség nyílt előttünk, amikor feltehettük a pontot az egész szezonra. Kicsit feszültek voltunk előtte, hogy sikerül-e, vagy sem, de a debreceni 4-2-es vereség után sokat foglalkoztunk a visszavágóval. Nagyon akartak a játékosok, százhúsz százalékot adtak, akaratban, fegyelemben, ez azért könnyítette a dolgot. Két gólt kellett szerezni, és egyet sem kapni, bejött pár taktikai húzás is. Még egyszer: gratulálok a csapatnak!

,,Szép estét szereztek mindenkinek, talán azoknak is, akik az utóbbi időben kissé hitehagyottá váltak... Akkor volt a legjobb a csapat, amikor kellett... Lehetett ezt tudatosan időzíteni?" – hangzott ezen felvetés a miskolciak mestere felé.

– Hittem, hittünk a csodában és ha hiszünk benne, akkor megtörténik – fogalmazott a szakvezető. – Sok energiát tett be eddig mindenki, ezért tudtam, hogy ez meg fog térülni. A történelem csak a győzteseket említi, ott vagyunk a döntőben, ez szép dolog, de nyerni is kell...


[poll id="677"]


Nem veszíthetnek

A bajnokságban kissé távolra került az érem az Andrássy útiaktól, ezért azt kérdeztük Sivic Tomislavtól: feladták az ezért való küzdelmet?

– Soha, semmiről nem mondok le addig, amíg van esély annak megszerzésére – replikázott a DVTK vezetőedzője. – Nem könnyű a helyzet, de eddig sem volt könnyű... Viszont szombaton délután mi lehetünk higgadtabbak és nyugodtabbak, mert a Ferencvárosnak kellenek nagyon a pontok, hát jöjjenek! Negyedszer játszunk velük az idén, felmegyünk, feszültségmentesen, itt és most nincs halál vagy élet, csak egy mérkőzés, amelyen mi semmit sem veszíthetünk. Szeretnénk pihentetni pár játékost, mert kedden újabb feladat jön, hazai környezetben a Ligakupa döntője, amelyen jól akarunk szerepelni. Ez persze nem jelenti azt, hogy veszíteni megyünk a Ferencvároshoz, sőt: ugyanúgy nyerni akarunk, mint bármikor máskor.

Élt az eséllyel

A beszélgetésen részt vett – többek között – a brazil belső védő William Alves is, akit először arról faggattunk: miként viselte azokat a hosszú heteket, amikor ne tudott bekerülni a kezdőcsapatba?

– Nehéz volt... – jelentette ki. – Viszont próbáltam profin tenni a dolgomat, az edzéseken maximálisat nyújtani és vártam a lehetőségre. Sajnos, a kezdés után kiestem a meccsritmusból, de bíztam benne, hogy valamikor ismét ott lehetek. Aztán egyszer csak megkaptam az esélyt...

A légiós is beszélt a soron következő bajnoki erőpróbáról:

– Minden meccs fontos, de mindig az a legfontosabb, ami éppen az ember előtt van – nyilatkozta William Alves. – Tudjuk, hogy mit számít egy Ferencváros elleni kilencven perc a szurkolóinknak, a városnak, a klubnak. Tudjuk azt is, hogy mit jelent Magyarországon a Ferencváros neve, de ezzel nem akarunk foglalkozni, csakis magunkkal. Azt hiszem, az egész csapat jól dolgozik mostanában, ezért biztos, hogy egy jó meccset fogunk játszani.

Senad Husicaki lapunk pénteki számában már nyilatkozott – elmondta még: amikor nyáron Diósgyőrbe, első külföldi állomáshelyére érkezett, új volt számára minden, ezért kellett némi, hogy beleszokjon a környezetbe: ,,A stílus is eltért attól, amit én addig egy másik csapatnál játszottam" – fogalmazott.


A játékosokról

A DVTK-ban Abdouraman már ,,rendben van", Marjanovic korábban összeszedett sérülése komolyabb a vártnál, így neki már befejeződött a szezon. Kostic és Husic pedig pihenőt kap erre a mérkőzésre Sivic Tomislavtól.


A várható kezdőcsapat: Rajic – Vági, Vadász, Kádár, Gohér – Abdouraman – Nikházi, Egerszegi, Gosztonyi – Barczi, Futács.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!