Sport

2014.05.01. 23:59

Bacsa álomgóljával Ligakupa döntős a Diósgyőr

A május 13-ai diósgyőri fináléban a Videoton lesz a piros-fehérek ellenfele.

A május 13-ai diósgyőri fináléban a Videoton lesz a piros-fehérek ellenfele.

Szerdán este Ligakupa elődöntő visszavágót játszottak Diósgyőrben a DVTK és az FTC labdarúgócsapatai. Mivel az első meccsen, a fővárosban a Diósgyőr nyert, most pedig döntetlen született, így a piros-fehérek jutottak a sorozat döntőjébe.

Bacsa góljával

A szerdai meccs izgalmas volt, a DVTK egy remekbe szabott Bacsa góllal szerzett vezetést az első félidő végén, míg a második elején Mateos révén 11-esből egyenlített a nem sokkal azelőtt, Eperjesi kiállítása miatt emberelőnybe került Ferencváros. A zöld-fehéreknek ekkortól egy gólra voltak attól, hogy kiharcolják a hosszabbítást, de ezen erőfeszítéseiket nem koronázta siker. A mérkőzés hajrájában a DVTK-nak is voltak gólszerzései lehetőségei, de a kontrák kimaradtak.

– Még dolgozni kell azon, hogy legyen annyi erőm, hogy az ilyen helyzeteket gólokra váltsam – mondta Bacsa Patrik, aki előtt két alkalommal is nagy lehetőség adódott. – Picit türelmesebbnek kellett volna lennem, és akkor kevesebb izgalom marad a meccs végére. Sajnálom, hogy kimaradt, de remélem a szurkolóknak nem emiatt marad emlékezetes ez a mérkőzés.

Szinte biztos, hogy nem, hiszen az első félidő végén élményszámba menő gólt szerzett Bacsa Patrik, akinek ebben a szezonban ez volt a tétmeccseken elért 15. gólja (az élvonalban 8-nál jár a fiatal támadó, a Ligakupában pedig ez volt a 7. találata – ez utóbbival ő vezeti a sorozat góllövőlistáját).

– Őszintén szólva nem tudom, hogy hány védőn jutottam túl a gólom előtt, csak mentem a kapu felé, azon voltam, hogy maradjon nálam a labda, és folyamatosan kerestem a lehetőséget a lövésre – emlékezett vissza a csatár. – Aztán a szlalomozás végén egyszer csak azon vettem részre magam, hogy előttem a kapu, és, hogy csak el kell lőnöm a labdát a kapus mellett. Sikerült.


Labdarúgás: góllövőlisták

 

NB I-es

1. Nikolic (Videoton) 16 gól

2. Simon A. (Paks) 15 gól

3. Lencse (Puskás Akadémia) 14 gól

3. Radó (Haladás) 14 gól

5. Koller (Pécs) 12 gól

6. Böde (Ferencváros) 10 gól

7. Tischler (Puskás Akadémia) 9 gól

8. Bacsa (Diósgyőr) 8 gól

8. Kulcsár (Debrecen) 8 gól

8. Sidibe (Debrecen) 8 gól

8. Volas (Debrecen) 8 gól

8. José Luis (Videoton) 8 gól


Magyar Kupa

1. Fekete G. (Kemecse) 6 gól

1. Böőr (Dunaújváros) 6 gól

3. Tisza (Diósgyőr, Debrecen) 5 gól

3. Kanta (MTK) 5 gól

3. Pavlov (Kisvárda) 5 gól


Ligakupa

1. Bacsa (Diósgyőr) 7 gól

1. Andorka (Haladás) 7 gól

2. José Luis (Videoton) 6 gól

2. Volas (Debrecen) 6 gól

3. Diallo (Ferencváros) 5 gól

3. Délczeg (Paks) 5 gól


Érdemeket szerzett

Bacsa Patrik ezzel elég nagy érdemeket szerzett csapata döntőbe jutásában, hiszen az FTC elleni, idegenbeli meccsen is a kapuba talált, akkor győztes gólt szerzett. A fináléba kerülés egyébként történelmi tett a DVTK részéről, ugyanis a Ligakupában ehhez hasonló sikert eddig csak egyszer ért el a Diósgyőr. A sorozat indulásakor, a 2007/08-as szezonban, amikor még gyerekcipőben járt a Ligakupa, őszi és tavaszi sorozatot is rendeztek, vagyis mindkét idénynek volt győztese. Az őszi elsőségért a Videotonnal játszott az oda-visszavágós fináléban a piros-fehér gárda, amelyben alulmaradt (csak a történelmi hűség kedvéért: az akkori tavaszi kiírást a Debrecen nyerte, és az évad végén a fehérváriakkal játszottak még egy oda-visszavágós pérharcot, amelyben a Videoton lett a jobb). A mostani döntőben ismét Diósgyőr – Videoton párharcra kerül sor, és ezúttal egy meccsen dől el a kupa sorsa, méghozzá Diósgyőrben, május 13-án.

– Természetesen örülök, hogy kupadöntőt játszhatunk, és biztosan nagy élmény lesz, mert nekem ez lesz, ez lehet az első kupadöntőm – mondta Bacsa Patrik. – Nem tudom, hogy kinek a szemében milyen rangja van egy Ligakupa döntőnek, de ahhoz, hogy egy csapat megnyerhessen egy sorozatot, hogy eljuthasson egy fináléba, azért tenni kell a pályán. Úgy vélem mi megdolgoztunk ezért.

ÉM


Összefoglaló, Bacsa Patrik (álomgólja 1:58-tól):


Jegyzőkönyv

 

Diósgyőri VTK – Ferencvárosi TC 1-1 (1-0)

Diósgyőr, 2871 néző. V.: Németh Á. (Király, Tóth II. V.).


Diósgyőri VTK: Rados – Eperjesi, Alves, Debreceni, Husic – Batioja, Egerszegi, Kostic, Gosztonyi – Bacsa, Futács. Vezetőedző: Sivic Tomislav.

Ferencvárosi FC: Dibusz – Somalia, Besic, Mateos, Jovanovic – Gyömbér – Péter A., Nagy D., Busai, Holman – Böde. Vezetőedző: Thomas Doll.


Csere: Gosztonyi helyett Vadász az 54., Futács helyett Kádár a 73., Nagy D. he­lyett Ugrai a 75., Egerszegi helyett Grumic a 83., Holman helyett Cukic a 86. percben.


Sárga lap: Nagy D. a 6., Busai a 19., Holman a 64., Mateos a 67., Husic a 71., Kostic a 90., Rados a 93. percben.


Kiállítva: Eperjesi az 51. percben.


Gólszerző: Bacsa (1-0) a 44., Mateos, 11-esből (1-1) az 52. percben.


Jók: Rados, Alves, Debreceni, Husic, Bacsa, ill. Mateos, Busai, Holman.


Sivic Tomislav: – A mai meccs egy nagy taktikai csata volt. Azt gondolom, sikerült megtalálni a megfelelő taktikát. Türelmesek voltunk, vártuk a megfelelő pillanatot, jól zártuk le a területet, a Ferencvárosnak helyzete sem volt. Megszereztük a vezetést, sajnálom, hogy nem rúgtunk több gólt, mert a lehetőségünk megvolt rá. Futács Márkónak köszönöm a mai mérkőzést, hogy megmutathattuk, hogy igazi csapat vagyunk. Korábban sokszor segített nekünk, ma mi segítettünk neki. Jó képet mutattunk magunkról, gratulálok a csapatnak. Megpróbáltuk kijavítani a szombati pofont, úgy érzem, sikerült. Egyetlen olyan csapat vagyunk a magyar mezőnyben, amelyik három fronton van harcban, azzal, hogy kedden a Debrecen kiesett a Ligakupából. Ez szerintem nem olyan rossz. Majd a szezon végén fogok értékelni, akkor lesznek eredmények, akkorra lesz mit értékelni.

Thomas Doll: – Gratulálok a Diósgyőrnek, hogy bejutottak a döntőbe és a saját játékosainak is, mert jól játszottak, de hosszú ideje problémánk, hogy csatár nélkül futballozunk. Úgy érezem, hogy csatárjátékunkon sokat kell javítani, mert amit most nyújtunk az kevés. Nem tudok szemrehányást tenni a fiamnak, mert jól küzdöttek annak érdekében, hogy megszerezzük a második gólt. A Diósgyőr is keményen harcolt, jó mérkőzés volt.


Továbbjutott: a Diósgyőri VTK 3-2-es összesítéssel.


A gólok története

44. perc: Bacsa kapta meg a labdát a bal oldalon, befutott vele a 16-oson belülre, majd sorra cselezte ki a vendég védőket, túljutott az egyiken, a másikon, a harmadikon, a negyediken, majd Dibusz mellett 5 méterről a jobb alsó sarokba gurított, 1-0.


51. perc: Egy jobb oldali vendég beadásnál, a kapuson túl jutott labdáért vívott harcban Eperjesi rántotta le Busait gólhelyzetben, amiért a játékvezető 11-est ítélt és kiállította a hazaiak védőjét (akit az MLSZ két Ligakupa meccstől tiltott el – a szerk.). A büntetőt Mateos végezte el, akinek jobb alsó sarokra tartó lövése Radosról a jobb kapufára, onnan pedig a gólvonal mögé perdült, 1-1.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!