Sport

2014.04.06. 15:23

Szarvasűzők Bonifác nyomában...

Miskolc - Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Váltófutó Bajnokság (MEFOB) a 24. Bosch Szarvasűzők keretében.

Miskolc - Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Váltófutó Bajnokság (MEFOB) a 24. Bosch Szarvasűzők keretében.75 kilométer lefutása 5 óra alatt – fiatalok adták újabb bizonyítékát annak, hogy ez lehetséges. Ráadásul bulihangulatban, vidáman, lelkesen és együtt. Csapatban. Így tették felsőoktatási hallgatók a Miskolci Egyetem méltán leghíresebb sporteseménye, a 24. Bosch Szarvasűzők keretében, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Váltófutó Bajnokságon, április 5-én, szombaton.Az idei verseny újdonsága, hogy a Szarvasűzők a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség versenyrendszerének része lett, mostantól az 1-es kategória, a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség által meghirdetett, Váltófutó Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokság is egyben, a Magyar Túrasport és Terepfutó Szövetség szakmai támogatásával. Ezzel csatlakozik a több mint 30 sportágban megrendezett MEFOB-ok köréhez.

A hagyományok szerint kiemelkedően jó hangulatban rajtolt el Egerből a verseny szombat délelőtt, 64 csapat indulóival. Ekkora nyitólendülettel a 8 fiú és 4 lány alkotta csapatok hősiesen állták a megpróbáltatást, s futották váltóban a Bükki Nemzeti Parkon keresztül haladó, könnyűnek egyáltalán nem mondható távot. A fiatalok 12 különböző hosszúságú és nehézségi fokú szakaszt tettek meg.

A versenyzők nem bánták a terep nehézségeit, hiszen céljuk, az egyetemi - főiskolai bajnoki cím megszerzése, a Bükk-fennsík legfürgébb szarvasűzői cím elnyerése nagy dicsőség. Bizonyság a csapatmunka és az összetartozás ösztönző erejére is. Egymás buzdítása, támogatása rendre megújuló erőt, lendületet adott a sportbarátoknak.

A miskolci szakaszon csatlakozott hozzájuk Javier González Pareja, a magyarországi Bosch csoport vezetője és Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem általános rektorhelyettese, illetve az intézmény több vezetője is.

A rangos esemény izzadságcseppjeit feledtette a kellemes tavaszi időjárás, s az együtt futás öröme, hangulata is. Ennek jegyében végül a Miskolci Egyetemig űzte Bonifácot a fiatalos lendület. A célban már együtt örült egymás és a másik sikerének, teljesítményének a csaknem 800 résztvevő és kísérőik. A hivatalos program lezárása után a versenyzők egy fergeteges, felejthetetlen hangulatú bulin felejthetik a nap fáradalmait, és köthetnek új, erősíthetnek régi barátságokat a Miskolci Egyetemen.

A 24. Bosch Szarvasűzők keretében megrendezett Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Váltófutó Bajnokságon (MEFOB) az alábbi eredmények születtek:

I. kategória (A versenyre két kategóriában nevezhettek a csapatok. Az első kategóriába azok a csapatok tartoznak, akik egy egyetemet, vagy főiskolát képviselnek.)

1. helyezett, és a Váltófutó Magyar Egyetemi és Főiskolás Országos Bajnokság aranyérmese, az országos bajnok

Pajzán Majális SZTE Sportközpont (Szegedi Tudományegyetem)

2. helyezett, és a Váltófutó Magyar Egyetemi és Főiskolás Országos Bajnokság ezüstérmese

Gyermekláncfűrész (Debreceni Egyetem)

3. helyezett, és a Váltófutó Magyar Egyetemi és Főiskolás Országos Bajnokság bronzérmese

ELTE-BEAC Gepárdok (Eötvös Loránd Tudományegyetem)

II. kategória (Ebbe a kategóriába a különböző egyetemek, főiskolák hallgatóiból álló csapatok tartoznak.)

1. helyezett: Díírhántörz

2. helyezett: Söprő Szöcske

3. helyezett: Szarvasüszök

További eredmények részletesen:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!