Sport

2014.04.12. 13:14

Ők lennének a legények a gáton

Mezőkövesd - Szombaton 16 órától a paksiakat fogadja a Véber-legénység a labdarúgó NB I-ben. A mérkőzésről élőben tudósítunk.

Mezőkövesd - Szombaton 16 órától a paksiakat fogadja a Véber-legénység a labdarúgó NB I-ben. A mérkőzésről élőben tudósítunk.Pénteken az egyik legaktuálisabb kérdés az volt a kövesdiekkel kapcsolatban, hogy jön, jöhet-e Szélesi Zoltán. Mint az ismert, a 32 éves, 27-szeres válogatott védő az egyik sportcsatorna műsorában úgy fogalmazott, hogy akár a Dél-borsodiaknál is folytathatja pályafutását, azok után, hogy az új újpesti gazdasági társasággal nincs szerződése. A témával kapcsolatban azonnal felhívtuk a Mezőkövesd Zsóry FC két ügyvezető igazgatóját, Bocsi Annát és Hagyacki Józsefet, mindketten azt a tájékoztatást adták, hogy a klubtól senki sem beszélt Szélesi Zoltánnal, cáfolták az érkezését. Ugyanerről megkérdeztük Véber Györgyöt, az együttes vezetőedzőjét is.

– Most hallok róla először... nem tudok róla... – reagált így a tréner, akit nem engedtünk el ennyivel, ugyanis érdeklődtünk arról is feltételesen, elférne-e Szélesi a csapatában? – Nyilvánvaló, hogy egy jó játékosról van szó, csakhogy hosszú ideje nem játszott. Vermes Krisztián kicsit kevesebbett hagyott ki nála, mégis keresi még önmagát.


[poll id="645"]


Veszélyeztetné az évet

A szakembernek ezután a vészes gólszegénységet említettük meg...

– Mindenki látja, mi az edzői filozófiám, ennek egyik sarkallatos pontja a nyílt támadójáték – vágott bele Véber György. – Na most azt, amit gyakorolunk, azon szituációk közül négy-öt mindegyik mérkőzésen visszaköszön, visszaköszönt, azzal, hogy a játékos az adott pillanatban miként dönt, nehéz mit kezdeni...

A tréner ezt követően tágabb értelemben beszélt a szereplésükről, illetve érintette már a mostani kilencven percet is (köztudott, a kövesdiek 22 ponttal a tizenharmadikok, a paksiak 20 egységgel a tizenötödikek).

– Azok után, hogy milyen munkát végeztünk el a télen, álmomban sem gondoltam volna, hogy a tavasszal így fogunk szerepelni, hogy mostanáig mindössze négy pontot gyűjtünk... – értetlenkedett Véber György. – Simán előrébb kellene tartanunk, valahol a középmezőnyben, egyszerűen nem tudom hová tenni ezt az egész helyzetet... Hétfőn volt a kaposvári találkozónk, azóta a szükséges terhelést megkapták a játékosok, de ezen kívül nem csináltunk semmi hókuszpókot. A feladat egyszerű: ki kell menni a pályára és meg kell nyerni ezt a meccset. Úgy érzem, ha ez nem így történne, az veszélyeztetné mindazt, amit egész évben közösen elvégeztünk. Csak a győzelem és akkor öt pontra ellépnénk a Pakstól, a döntetlen azt jelentené, hogy pokoli nehéz lesz a hátralévő fordulókban, vereségre pedig gondolni sem merek... Vannak a tarsolyunkban bizonyos elképzelések, hogy mivel lehet megverni a Paksot, gólt nem szabad kapnunk, azt viszont szinte biztosra veszem, hogy egyszer minimum eredményesek leszünk. Már az öltözőfolyósón érzékeltetni kell vendégeinkkel, hogy egy legény van a gáton, mi...

A Kövesdnél a Kaposvárott kiállított Vermes kétmeccses eltiltást kapott, míg Harsányinak öt sárga lapja van, így velük nem számolhat Véber György.

A Mezőkövesd Zsóry FC tervezett kezdőcsapata: Horváth – Hegedűs Cs., Szalai, Gévay, Fótyik – Velicky, Hegedűs D. – Takács P., Bognár, Melczer – Menougong.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!