Sport

2014.04.19. 13:28

Mezőkövesd vs. DVTK - A jó széljárásra alapoznak

Mezőkövesd - Az NB I-es labdarúgó-bajnokság megyei rangadóján a mezőkövesdiek három pontra számítanak.

Mezőkövesd - Az NB I-es labdarúgó-bajnokság megyei rangadóján a mezőkövesdiek három pontra számítanak.

Nagy érdeklődés előzi meg a vasárnap 18 óra 30 perckor kezdődő Mezőkövesd Zsóry FC – DVTK meccset, amelyre minden bizonnyal telt ház, mintegy 4000 néző előtt kerül majd sor.

Rosszból lesz a jó

– Nehézségekkel készülünk a meccsre – kezdte Véber György, a hazaiak vezetőedzője. – Némi humorral úgy fogalmaztam, hogy számunkra jó előjel a sok rossz előjel. Ugyanis kiesett a szinte teljes belső védelmünk: Vermes eltiltását tölti, Szalai V. és Fótyik egyaránt besárgult, Hegedűs D. pedig beteg. Hátsó alakzatunk még soha nem szerepelt abban az összetételben, amilyenben most fog. A fiúk azonban profik, én pedig tudom, hogy ezen a létfontosságú összecsapáson pont ez az „összetoldozott" védelem oldja majd meg a feladatát.

A szakvezető ezután kerek-perec kimondta, hogy számukra nincs más választás, mint a három pont begyűjtése.

– Nekünk csak és kizárólag a győzelem felel meg, ugyanis az életünkért, élvonalbeli tagságunk meghosszabbításáért harcolunk – folytatta a tréner. – A végelszámolásban minden egységnek hatalmas értéke lesz és mi már annyi pontot kótyavetyéltünk el, amennyivel akár az élbolyban is tanyázhatnánk. Az biztos, hogy felfokozott lesz a hangulat, elvégre a DVTK látogat hozzánk, a diósgyőriek pedig köztudottan kitűnő játékerőt képviselnek és rengeteg szurkolójuk van. Óriási iramot és küzdelmet várok, s ezúttal nem biztos, hogy ez a küzdelem szép játékkal párosul majd. Abban viszont teljesen bizonyos vagyok, hogy az az alakulat örül majd a meccs végén, amelyik ezekben a szegmensekben jobb lesz.


[poll id="654"]


A tanulságok

A sárga-kékek a múlt héten két gólt is szereztek, mégsem verték meg nagy riválisukat, a Paksot. A korábban gólképtelenségben szenvedő matyóvárosiak fél óra elteltével már a zsebükben érezhették a sikert, a végén pedig már annak is örültek, hogy nem kaptak ki.

– A mennyországot és a poklot is megjártuk az előző fordulóban – állapította meg Véber György. – A két találat elegendőnek tűnt, de jött a második félidő, és annak elején az a gyalázatos három perc, amely után 2-2-re alakult az állás. Ebben az időszakban kapitális csődöt mondtunk, a tanulságokat levontuk, ugyanabba a folyóba soha többé nem léphetünk bele. A diósgyőrieket mellesleg jól ismerjük, tisztában vagyunk az erényeikkel és a gyengeségeikkel is, nekünk pedig az utóbbiakból kell „megtollasodnunk".

Szurkolnak is

A Mezőkövesd abba a helyzetbe sodorta magát, hogy az már nem elegendő, ha csak magára figyel, legalább fél szemmel követnie kell a „hasonszőrű" Paksot is. Erről így vélekedett a szakvezető:

– Hetek óta mást sem csinálunk és eddig jó volt a széljárásunk, de egyetlen egy meglépési lehetőségünkkel sem tudtunk élni. Most azért imádkozunk, hogy mi verjük meg a DVTK-t, a bajnokesélyes Debrecen pedig idegenben gyűrje le a Paksot. Mindössze ennyit kérünk az égiektől húsvéti ajándékba, s remélem, hogy senki nem süti rám, hogy telhetetlen vagyok. Annyi kudarc és balsiker ért már minket, hogy most végre ránk mosolyoghatna Fortuna. Ha így lesz, akkor is vár majd ránk öt forduló, izgalomból, drukkolásból aligha szenvedünk majd hiányt.

ÉM-KT

A várható kezdőcsapat

A Mezőkövesd Zsóry FC valőszínű kezdőcsapata: Horváth T. – Búrány, Velicky, Gévay, Melczer – Kiss M., Takács P., Bognár I. Harsányi – Rajczi, Menougong.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!