Sport

2014.04.08. 08:43

Hálás az asszisztens, hogy megmentette az életét a diósgyőri gyúró

Paks, Miskolc - Pakson játszotta soron következő, elsőosztályú bajnoki mérkőzését a Diósgyőri VTK U21-es labdarúgó csapata a hét végén.

Paks, Miskolc - Pakson játszotta soron következő, elsőosztályú bajnoki mérkőzését a Diósgyőri VTK U21-es labdarúgó csapata a hét végén.

A szombati meccs huszonötödik percében nem várt közjáték történt: ,,A szögletzászló közelében, az oldalvonal mellett harcolt egy hazai és egy vendégjátékos a labdáért, azonban az összecsapás során mindketten a földre kerültek és egyúttal kisodorták a közelben tartózkodó Joó Csaba játékvezető asszisztens lábát. A partjelző hátraesett és a műfüves pálya mellett futó járda szegélyébe beverte a tarkóját, majd eszméletlenül elterült. Ezt látva a DVTK masszőrje, Nagy ,,Jáccó" István azonnal a helyszínre rohant, ahol rögtön felismerte, hogy nagy a baj, mert az asszisztens nyelve hátra csúszott a garatra, így nem kap levegőt. Szerencsére a szája résnyire nyitva volt, így ujjal benyúlva, valamint a fejet mozgatva sikerül ismét szabaddá tenni a légutat." – számolt be az esetről a klub honlapja.

Az emberség

Nagy ,,Jáccó" István 2010 őszén érkezett Diósgyőrbe és nemrégiben került csak át a felnőttektől az utánpótláshoz.

– Nem tartom magam hősnek... Az én szememben ugyanis hős minden ember a maga területén, csináljon bármit is az életben... – nyilatkozta szerényen az Észak-Magyarországnak a masszőr. – Örülök annak, hogy éppen ott voltam, hogy sikerült a helyzetet megoldani és ennél fogva örülök annak, hogy az asszisztens jól van, nem esett nagyobb baja. Ez a minimum, amit ebben a szituációban megtehettem, most ez az úr szorult rá, holnap más fog, holnapután pedig lehet, hogy én leszek az, aki valahol, valamiért összeesik...

Az Észak-Magyarországnak hétfőn sikerült elérnie Joó Csabát is.

– Ugyan fejfájásom van még, ám már nem vészes, sokat tompult. Nagy Istvánnak személyesen nem tudtam megköszönni ezt a tettét, a közösségi oldalon írtam neki, egyelőre nem válaszolt. Szeretném kihasználni ezt az alkalmat is arra, hogy a hálámat kifejezzem, mert az ott lévők szerint egyértelműen életveszélyben voltam. 

További részletek a keddi Észak-Magyarországban és az eszak.hu-n.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!