Sport

2014.03.07. 23:04

MKC: tanulmányutat „szerveztek" Szegedre

Mezőkövesd - Az alapszakasz utolsó meccsét szombaton este 18 órától Szegeden játssza a Mezőkövesdi KC férfi kézilabdacsapata.

Mezőkövesd - Az alapszakasz utolsó meccsét szombaton este 18 órától Szegeden játssza a Mezőkövesdi KC férfi kézilabdacsapata.Az NB I-es bajnokság 22. fordulója tét nélküli mérkőzéssel „ajándékozta" meg a matyóföldieket, akik az ország egyik legjobb alakulatához, a Pick Szegedhez utaznak. A szalámisok – a veszprémiekkel egyetemben – kilógnak a mezőnyből, így a vendégeken nincs pontszerzési kényszer.

Más kategória

– A sportszerető emberek ilyenkor azt mondják, hogy könnyű helyzetben van a vezetőedző, mert alakulata semmit nem veszíthet – kezdte Skaliczki László, a kövesdiek vezetőedzője, majd nyomban hozzátette: – Ez a megállapítás természetesen igaz, ugyanakkor sokat nyerhetünk. Persze nem pontokban gondolkozunk, hiszen nagyon komoly tudással rendelkező csapathoz megyünk. Fellépésünkön a játékkészségünket fogom le- és megmérni, elvárásaimat is ehhez igazítom. A fiúknak azt hangsúlyoztam, hogy egyénileg nyújtsák a legtöbbet, ezzel szolgálják a csapat érdekét. Szakvezetőként nyilván nem jelenthetek ki olyat, hogy pontért, vagy pontokért utazunk, hiszen ezen mindenki csak mosolyogna, ugyanis a szegediek teljesen más színvonalat képviselnek, mi. Ellenük már az is megtiszteltetés, hogy pályára léphetünk, tőlük tanulhatunk. Ami pedig személy szerint engem illet: a meccs pikantériájához tartozik, hogy tavaly még Szegeden voltam, az ottani közegben dolgoztam, most azonban az a dolgom, hogy alkalmazkodjak a körülményekhez, a feladatomhoz, a nosztalgiázásnak a profi sportban nincs helye.

Négy nap pihenő

A mérkőzést követően négy nap pihenőt kapnak a kövesdi játékosok.

– A szabadság csütörtökig tart majd – folytatta Skaliczki László. – Szombaton este lezárul egy szakasz: a közös munka felénél tartunk és a pár nap lazítás után tíz napunk lesz arra, hogy tisztességesen felkészüljünk a március 22-én kezdődő rájátszásra. Amely meghatározza a sorsunkat, számunkra a bajnokság legfontosabb részévé lép elő. Ennek menetrendjét kedden készítik el a szövetségben, utána lehet kalkulálni, osztani, szorozni, majd nekiveselkedni a feladatnak.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!