Sport

2014.03.06. 12:49

Miskolcon startol a raliszezon

Miskolc - Március utolsó hétvégéjén prológ, majd klasszikus bükki és borsodi gyorsasági szakaszok várnak a mezőnyre.

Miskolc - Március utolsó hétvégéjén prológ, majd klasszikus bükki és borsodi gyorsasági szakaszok várnak a mezőnyre.Az elmúlt hónapokban szövetségi szinten tapasztalt bizonytalanságok után kiegyenesedni látszik az idei ralis program. Hosszú éveken keresztül Egerben rendezték az idény első versenyét, de ezúttal nem a hevesi, hanem a borsodi megyeszékhelyre látogatnak elsőként hazánk – és Szlovákia – legjobb párosai. A 20. Vredestein Miskolc Rally versenykiírása a hét közepén jelent meg, ezzel együtt pedig elindult a nevezés is. Az indulók száma tehát csak nagyjából másfél hét múlva lesz ismert, viszont a programot már nyilvánosságra hozták a szervezők.

Péntek prológ, szombat Bükk

- Nem titkolózunk ezzel kapcsolatban, mind a versenyzők, mind pedig a nézők előtt ismert a menetrend – nyilatkozta kérdésünkre Adamovits Márk, a 20. Vredestein Miskolc Rally főszervezője. – Három napos lesz a nyitó futam, amely pénteken délután a népkerti salakmotor stadionban kezdődik a hagyományos prológgal. Szombaton a délutáni órákban indulnak a gyorsasági szakaszok, méghozzá Bükkszentlászló és Bükkszentkereszt között, ahol háromszor megy majd végig a mezőny. Emellett erre a napra a Lillafüred – Mályinkával készülünk, ahol kétszer lesznek láthatóak a versenyautók.

A szezonnyitót a rendezők összekombinálják a Diósgyőr hazai bajnoki mérkőzésével is. Azért indul a száguldás csak szombaton délután negyed hatkor, mert azon a hétvégén a piros-fehérek a Puskás Akadémia együttesét látják vendégül 14 órától az Andrássy úton. A meccs ideje alatt azonban az összes versenyautót láthatják az érdeklődők a stadionban, hiszen a rekortánon fognak felsorakozni. A futballmeccset követően elindul az éles küzdelem. Az érdeklődőknek azonban a vasárnap is igazi csemegét kínál.

Klasszikus utakon

- A bükki szombat után, klasszikus utakon folytatjuk vasárnap a versenyt – tette hozzá Adamovits Márk. – Visszatérünk Kánó és Ragály közé, de az Ózd környéki Sajómercse – Sáta közötti részen is látható lesz a mezőny. A nap harmadik szakasza, hogy a miskolciaknak se kelljen nagyon messze utazni, a Lyukóbánya – Parasznya lesz. Ekkor már bekapcsolódik a Rallye2 mezőnye is a versenyünkbe, amely idén Európai Zónafutam lesz, tehát külföldi párosok érkezése is várható a magyar-szlovák közös viadalra.

A korábbi esztendők tapasztalatai alapján Adamovits Márk bízik abban, hogy jelentős mezőny érkezése várható, hiszen az esztendő első futamát rendre nagy érdeklődés kíséri. A rendezés szempontjából időarányosan jól haladnak, az pedig külön megnyugtató, hogy néhány esztendő szünet után, a gumis főtámogató ismét visszatért a Miskolc Rallyhoz.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!