Sport

2014.03.08. 11:34

Labdarúgó NB I - Véber pontot szerzett korábbi klubja vendégeként

Pápa, 2014. március 7., péntek (MTI) - Az újonc Mezőkövesd 1-1-es döntetlent ért el a Pápa vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén.

Pápa, 2014. március 7., péntek (MTI) - Az újonc Mezőkövesd 1-1-es döntetlent ért el a Pápa vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén.

Véber György, a vendégek vezetőedzője 2008 és 2011 között irányította a Pápa együttesét, amellyel feljutott az élvonalban és 73 NB I-es mérkőzésen ült a kispadon.

OTP Bank Liga, 19. forduló:

Lombard Pápa Termál FC - Mezőkövesd-Zsóry FC 1-1 (0-0)

Pápa, 1500 néző, v.: Vad II.

gólszerzők: Csizmadia (89.), illetve Menougong (78.)

sárga lap: Présinger (40.), Kenesei (42.), Kulcsár K. (69.), Arsic (90.), Tóth G. (90.), illetve Melczer (48.), Rajczi (70.)

Lombard Pápa Termál FC: Szűcs L. - Tóth G., Struhár, Présinger, Németh M. - Orosz, Sekour (Arsic, 82.), Griffiths, Nagy T. (Csizmadia, a szünetben), Eszlátyi (Kulcsár K., a szünetben) - Kenesei

Mezőkövesd: Horváth T. - Hegedűs Cs., Szalai V., Hegedűs D., Fotyik - Velicky, Takács P. (Dobos, 84.), Bognár I., Melczer V. - Rajczi (Menougong, 77.), Harsányi (Balajti, 66.)

Az első félidőben mindkét gárda előtt több komoly lehetőség adódott, a legnagyobbat azonban a vendégek puskázták el, ugyanis a 40. percben a Rajczival szemben elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt Melczer elhibázta.

A fordulást követően a Mezőkövesd kezdett jobban, mégis majdnem a hazaiak szereztek gólt, de Griffiths nagy helyzetben a felső lécet találta telibe. Az elefántcsontparti támadó könnyen a meccs hőse lehetett volna, azonban újabb ziccert rontott.

A kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, ugyanis a Mezőkövesd megszerezte vezetést, a csereként beállt Menougong egy perccel a pályára lépését követően bombázott a kapuba. A Mezőkövesd ezt követően könnyen eldönthette volna az összecsapást, de több helyzetet is elpuskázott.

A hazaiak nem adták fel, és a hajrában egy kapu előtti kavarodásnál az előre húzódó Csizmadia lőtt gólt, amivel kialakult a végeredmény.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!