Sport

2014.03.12. 11:42

Magyar Kupa: Pápa vs. DVTK - Két lőtt gól idegenben

Döntetlennel végződött a Magyar Kupa negyeddöntőjének első felvonása kedden este Pápán.

Döntetlennel végződött a Magyar Kupa negyeddöntőjének első felvonása kedden este Pápán.Kádár Tamás ügyét (aki a kecskeméti bajnokin a kiállítás sorsára jutott) időben letárgyalta az MLSZ fegyelmi bizottsága – kétmeccses eltiltást kapott a bekk –, így nem volt akadálya annak, hogy a válogatott védő pályára lépjen a Perutz-stadionban. A hazaiaknál a legnagyobb változást az jelentette a korábbiakhoz képest, hogy a vezetőedző kihagyta az első számú kapust, Szűcs Lajost, akinek a teljesítményét Sivic Tomislav, a DVTK vezetőedzője dicsérte, még az Észak-Magyarországnak adott beharangozóban. Érthető volt a taktikázás, hiszen a két csapat pénteken 19 órától újra megmérkőzik, az NB I-ben soron következő fordulójában, Miskolcon. Hétköznap sem voltak sokan restek és nyakukba vették az országot, a helyszínen mintegy hetvenen-nyolcvanan szurkoltak a DVTK-nak, ami azért nagyon nagyon jó arány volt a Bakony-pártiakhaz képest.

Nem kellett sokat várni

Nem kellett sokat várni a miskolci vezetésre, Abdouraman tisztán fejelhetett a vendéglátók kapujába, amivel teljesült Sivic Tomislav egyik vágya, nevezetesen, hogy idegenben gólt tudjon elérni csapata. Nem sokkal később Bacsa került óriási ziccerbe, ami kimaradt, akár már – kis túlzással – tíz perc után eldőlhetett volna a párharc… Teljes mértékben uralták a mérkőzést a piros-fehérek, több játékos is jól mozgott, az elvárható szinten végezte a feladatát a miskolciaknál. A Lombard három támadóval sem okozott komoly gondot a borsodiak hátsó alakzatának, úgyhogy a vendégszurkolók nyugodtan énekelhettek, és ezzel futballhangulatot teremtettek a stadionban. Bő húsz perc után tért magához a Pápa, ami kiegyenlítettebb mezőnyjátékban testesedett meg, valamint kimaradt helyzetben. A feljövő hazaiak többször eljutottak a Diósgyőr tizenhatosáig, s nem érdemtelenül egyenlítettek, Csizmadia szabadrúgása révén. Némileg bosszantó volt, hogy az első húsz-huszonöt perc után visszaesett a Diósgyőr, de az egy-egy, idegenben egyáltalán nem tűnt rossz állásnak.

Aktív Marjanovic

A második félidőre ugyanaz a társaság futott ki a gyepre a borsodiaknál, mint amelyik az első negyvenöt percet befejezte, Tóth Bálint viszont egyet módosított. Közepes színvonalon csordogált a csata, tíz perc eltelte után váltott a látogatók szakvezetője is, amikor Nikházi és Grumic érkezett friss emberként. Pontatlan átadások, pár labdakezelési hiba is színesítette a meccset, melynek ezen szakaszában ismét a Diósgyőr volt jobb, kezdeményezőbb. Futács és Grumic már a pápaiak labdakihozatalánál igyekezett zavarni, Marjanovic pedig a jobb szélen aktivizálta magát, nem egy alkalommal. A vendéglátók is meg-meg indultak, ha tudtak, egy ilyen akció után szabadrúgást kaptak és ezt sem rontották el. A DVTK azonban hamarjában válaszolt, szép összjáték után, amely Futács és az egész meccsen jó ritmusban focizó Marjanovic között zajlott. Grumic odapakolt Orosznak, akit az oldalvonalon túl kellett ápolni, a hazaiak labdarúgója szíve szerint nem is ment volna vissza, de muszáj volt, mert akkor tíz játékossal maradt volna csapata – mivel ekkora már mindegyik cseréjét kihasználta a Lombard. Grumic lábában volt a harmadik találat a hajrában, tehát lehetőség még akadt, Batioja beadása is sokat sejtetett, de az eredmény nem változott.

Idegenben két gólt lőtt a DVTK, amely az első felvonás után továbbjutásra áll. A visszavágót március 26-án, szerdán 18 órától rendezik Diósgyőrben.

ÉM-MI


Jegyzőkönyv:

Lombard Pápa TFC - Diósgyőri VTK 2-2 (1-1)

Pápa, 300 néző. V.: Becséri (Erős, Horváth).


Lombard Pápa TFC: Horváth G. - Nagy S., Csizmadia, Jagodics, Présinger - Tóth G., Nagy T., Németh - Horváth R., Griffiths, Arsic. Vezetőedző: Tóth Bálint.

Diósgyőri VTK: Rados - Vadász, Debreceni, Kádár, Husic - Abdouraman - Marjanovic, Elek, Gosztonyi - Bacsa, Futács. Vezetőedző: Sivic Tomislav.


Csere: Horváth R. helyett Orosz a 46., Abdouraman helyett Nikházi az 55., Bacsa helyett Grumic az 55., Nagy T. helyett Eszlátyi a 66., Nagy S. helyett Struhar a 75., Gosztonyi helyett Batioja a 81. percben.


Sárga lap: Tóth G. a 18., Abdouraman a 23., Marjanovic az 54., Németh M. a 87. percben.


Gólszerző: Abdouraman (0-1) a 2., Csizmadia (1-1) a 40., Arsic (2-1) a 69., Marjanovic (2-2) a 74. percben.


Tóth Bálint: - Hasonló mérkőzést játszottunk, mint a bajnokságban a Mezőkövesd ellen, itt is, ott is voltak helyzetek. Öt védővel álltunk fel, ugyanis hátul be akartuk biztosítani a dolgot, mert tudtuk, hogy az előrefele játékban nagyon hatékony a Diósgyőr. Kaptunk két elkerülhető gólt, rúgtunk is kettőt, jó meccs volt. Sajnos, kevesen vagyunk, a DVTK masszívabb csapat, mint mi, sokan olyan játékosuk van, akik úgy néznek ki, mint a gladiátorok.

Sivic Tomislav: - Nagyon jól játszott ma a csapat, küzdöttünk, támadtunk, teljesen meg vagyok elégedve. Viszont kaptunk két gólt hibák után, két ilyen találat után lehet, hogy templomba kell mennünk... Örülök, hogy Marjanovic jó teljesítményt nyújtott, ez jó jel, miként a csapat működése. Jó eredményt értünk el idegenben, két gólt szereztünk, amely sokat számíthat. Jó pozícióban vagyunk, de még hátrva van a visszavágó.


Percek, események

2. perc: Diósgyőri szögletvariáció után Marjanovic adta be a labdát a jobb oldalról, Abdouraman pedig 6 méterről a pápai kapu jobb oldalába csúsztatta a játékszert, 0-1.


40. perc: Vendég szabálytalanság után a hazaiak jutottak szabadrúgáshoz 19 méterre a DVTK kapujától. A labda mögé Csizmadia állt és laposan a jobb alsó sarokba helyezett, 1-1.


69. perc: A játékvezető szabálytalanságot látott egy pápai akció közben, 22 méterre a diósgyőri kaputól. A laszti mögé Arsic állt és az öttagú sorfal mellett a kapu jobb oldalába tekerte a labdát, 2-1.


74. perc: Futács volt nagyon aktív a pápai kapu közelében, szépen tette vissza középre a labdát, az érkező Marjanovic pedig 13 méterről, félfordulatból kilőtte a hazai ketrec bal alsó sarkát, 2-2.


A Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén 2-2-es döntetlent ért el a Diósgyőri VTK gárdája a Lombard Pápa Termál FC vendégeként. Ön szerint ki volt a DVTK legjobbja?

Pápa, Miskolc - A Lombard Pápa Termál FC vs. Diósgyőri VTK Magyar Kupa mérkőzés után a két vezetőedző, Tóth Bálint és Sivic Tomislav értékelték a látottakat.

Pápa, Miskolc - A labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén a Diósgyőri VTK gárdája a Lombard Pápa Termál FC vendégeként lépett pályára kedden 17 órától a Perutz Stadionban. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!