Sport

2014.03.26. 09:56

DVTK: Hét év után ismét a 4 közé a Magyar Kupában?

Miskolc - A DVTK-nak a Pápa elleni kupavisszavágón kétféle döntetlen is elég lenne a továbbjutáshoz. A mérkőzésről élőben tudósítunk 18 órától.

Miskolc - A DVTK-nak a Pápa elleni kupavisszavágón kétféle döntetlen is elég lenne a továbbjutáshoz. A mérkőzésről élőben tudósítunk 18 órától.A Diósgyőri VTK labdarúgócsapata szerdán 18 órától a Diósgyőri stadionban a Lombard Pápa TFC gárdáját fogadja, Magyar Kupa negyeddöntő visszavágón. A két héttel ezelőtti első meccsen 2-2-es döntetlen született, így a piros-fehéreknek jó esélyük van arra, hogy hét év elteltével ismét elődöntőt játsszanak a kupában. Persze ehhez a múlt vasárnap, az Újpest elleni bajnokin mutatott játéktól többre lesz szükség, illetve azokat a negatív energiákat is félre kellene tolni, ami Sivic Tomislav vezetőedző vasárnapi nyilatkozata szerint feltűnt a csapaton belül, illetve körül veszi a csapatot.– Minden csapat életében előfordulnak olyan helyzetek, amikor kiderül, hogy valami nincs rendben, ezekben az időkben erősíteni kell minden szempontból – válaszolta arra a kérdésünkre Sivic Tomislav, hogy mit kell érteni negatív energiák alatt, majd így folytatta: – Egy rossz eredmény nem viselhet meg egy csapatot, illetve több olyan eredmény sem, amire előzetesen nem számítottunk, gondolok itt a Kecskemét elleni bajnokira, vagy a Szigetszentmiklós elleni Ligakupa mérkőzésre. Nem kell olyan dolgokkal foglalkoznunk, amin mi nem tudunk változtatni, mindenkinek magában kell megkeresnie, megtalálnia, hogy mitől lehet még jobb. Ennek jegyében tartottunk beszélgetést az öltözőben, és úgy érzem, hogy ez pozitív irányba visz, reményeim szerint ezt a kupameccs is visszaigazolja majd.

Mivel a szakvezető vasárnapi nyilatkozata szöges ellentétben áll azzal, amit kedden mondott, megkérdeztük Sivic Tomislavtól, hogy szakmai téren minden feltétel biztosított-e az optimális munkavégzéshez, aki erre azt válaszolta, hogy ebben a témakörben az előzőekben tett nyilatkozatán túl nem szeretne többet mondani.


[poll id="623"]


Csak a továbbjutás

A Pápa elleni kupameccsről, illetve a célokról is beszélt Sivic Tomislav.

– Csak a továbbjutás kiharcolása az, ami célként előttünk lebeg, győzni akarunk, mert ez a mostani helyzet egy jó lehetőség számunkra – mondta a vezetőedző, aki arra a kérdésünkre, hogy arra gondol-e, hogy ha esetleg túljutnak a Pápán, akkor olyan mezőnybe kerülnek, akik közül többel szemben reális esélyük lehet a fináléba kerülésre, így folytatta: – Nem akarok erről beszélni, ez még korai lenne, mert nekünk itt van a Pápa elleni meccs, és csakis azzal kell foglalkoznunk. De ezzel együtt is, természetesen figyelemmel kísérjük a többi csapat kupaszereplését, mert ha most kiharcoljuk a továbblépést, akkor közülük kerülhet ki a következő ellenfelünk.

Azt is megkérdeztük a vezetőedzőtől, hogy a háromfrontos csata (bajnokság, Magyar Kupa, Ligakupa) közül – túl azon, hogy most éppen a Magyar Kupa az aktuális feladat – melyik az amelyikben a legnagyobb potenciált látja.

– Ez egyértelműen a Magyar Kupa, itt ugyanis már csak nyolc csapat áll harcban, és ez a szám szerda estére a felére csökken, míg a bajnokságban sokkal nagyobb a tülekedés – jegyezte meg Sivic edző, aki arra a felvetésünkre, hogy ezek szerint a Pápa ellen a legjobb csapatot küldi majd pályára és nem tartalékol be senkit a szombati bajnokira, így felelt: – Mindig az a legfontosabb meccs, ami éppen jön, de ez most többszörösen is igaz. Kostic sárga lapok, Futács a kiállítása miatt amúgy sem játszhatna a hétvégi bajnokin, és bár az eltiltott Kádár már igen, de ő a csapat egyik legjobbja, válogatott játékos, és az ilyen nagy feladatok során természetesen számítok rá. Remélem, hogy Barczi is vállalni tudja a játékot, és erős csapattal fogunk tudni kiállni.

ÉM-BCS


A DVTK várható kezdőcsapata:

Rajic – Eperjesi, Vadász, Kádár, Husic – Elek Á. – Gosztonyi, Kostic, Barczi – Grumic, Futács.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!