Sport

2014.03.01. 14:57

A harmadok, mint lépcsőfokok

Hazai meccsek következnek a Jegesmedvék számára a Mol Liga elődöntőjében.

Hazai meccsek következnek a Jegesmedvék számára a Mol Liga elődöntőjében.Eddig két mérkőzést játszott egymással a HC Nové Zámky és a Miskolci Jegesmedvék csapata, mindkettőt Érsekújváron, ezek közül az egyiket a felvidékiek, a másikat a borsodiak hozták. Tehát az egyik fél három sikeréig zajló párharc egy-egyre áll.

– Szerdán nem volt szerencsénk, de csütörtökön nagyon összekapta magát a csapat, különösen védekezésben és a harmadik harmadban meg tudtuk fordítani az összecsapást, ami mutatja az erőnket – mondta Budai Roland, a Macik védője. – Úgy ment ki mindenki a második találkozóra, hogy győzni akarunk, amit meg tudtunk valósítani, többek között azért, mert voltak jó egyéni teljesítmények, elsősorban a kapuban.

Így alakult

A csütörtöki mérkőzés jegyzőkönyvében Budai Roland neve a második sorban volt megtalálható, a szlovák légiós, Juraj Durco mellett, ám amikor erre rákérdeztünk, a miskolciak 57-es mezét viselő bekk az alábbiakat osztotta meg lapunkkal:

– A mester nem küldött be, ezúttal úgy döntött, hogy az öt másik hátvédtársam, Juraj, Matt Boyle, Curtis DeBruyn, Hegyi Ádám és Láda Bazsi forgóban megy fel a jégre, majd amikor Boyle öt perc plusz végleges fegyelmit kapott, átálltunk a négyvédős szisztémára – árulta el Budai Roland. – Ott voltam, készen, fizikálisan, mentálisan maximálisan ráhangolódva a feladatra, most azonban így alakult. A lényeg egyébként sem ez, hanem az, hogy nyertünk és ezzel egyenlítettünk. Eredetileg az volt a tervünk, hogy egy mérkőzést hozzunk Érsekújváron, hiszen így akkor kettőt játszhatunk Miskolcon, egymás után.

Négyből négy

Így van: a párharcban két népkerti csata következik, először vasárnap 15.30-tól, aztán pedig hétfőn 18.30-tól. Már írtunk róla, hogy a március 2-i találkának a kezdési időpontját azért hozták előbbre, hogy akik mind erre a meccsre, mind pedig a 18.30-kor induló DVTK – DVSC-TEVA labdarúgó rangadóra kíváncsiak, megnézhessék ezt is, azt is.

– Itthon leszünk, ez plusz a mi oldalunkon, de ott vannak a tények is, hogy az alapszakaszban, saját pályánkon nem kaptunk ki a Nové Zámkytól – folytatta Budai Roland. – Túl messzire azonban nem szabad, hogy elkalandozzanak a gondolataink, csak a soron következő harmadig, amennyiben apránként vesszük a lépcsőfokokat, akkor elérhetjük azt, amit célként kitűztünk a szezon elején. Taktikus, okos hokit kell nyújtanunk, mert jó csapat az Érsekújvár. Hogy nekem mennyi szerepem lesz, egyelőre nem tudom, arról, hogy az adott pillanatban éppen kit, kiket kell játszatni, arról a mester határoz...

A Maciknál Szilágyi és Vojtkó sérülés miatt továbbra sem bevethető.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!