Sport

2014.02.27. 01:32

Miskolci Jegesmedvék: Előny az Érsekújvárnál

A Miskolci Jegesmedvék szerdán este megkezdték a MOL Liga elődöntő sorozatát Érsekújváron. Az első találkozót a hazai csapat nyerte.

A Miskolci Jegesmedvék szerdán este megkezdték a MOL Liga elődöntő sorozatát Érsekújváron. Az első találkozót a hazai csapat nyerte.A mérkőzés nagy iramban kezdődött, az első gólig azonban az 5. percig várni kellett. Ekkor Metcalfe passzolt remekül hátulról a kapu előtt helyezkedő Knoxnak, aki kapásból a hálóba lőtt (0-1). A mintegy 40-50 miskolci szurkoló fantasztikus hangulatot teremtett, végig bíztatták a Macikat. A 6. percben igen balszerencsés gólt kaptak a vendégek. Durco csúszott el a saját kapuja előtt úgy, hogy akadályozta Duscheket a védésben, ezt használta ki Polcik, akik közelről emelt a hálóba (1-1). Egy perc múlva nagy tűzijáték alakult ki a miskolci kapu előtt, Duscheknek másodpercek alatt többször is védenie kellett. A 9. percben Metcalfe fineszes lövését fogta Chovan. Lüktető, gyors játék alakult ki, mindkét oldalon helyzetekkel. A 13. percben Polcik lőtt egy védő takarásából és a korong a bal sarokban kötött ki (2-1). A 17. percben Knox termett a kapu előtt egy hosszú passz révén, de már túl közel került Chovanhoz, így a kapus védeni tudott.

Durco megsérült

A második harmad egy picit feszültebb hangulatban telt, több volt a keményebb páros találkozó. Az Érsekújvár a játékrész első felében enyhe fölényben játszott, de így is akadtak lehetőségek mindkét oldalon. A 18. percben növelte előnyét a hazai csapat: Kowalczyk oldalról leadott lövése talált utat a rövid felső sarokba (3-1).

Egy gól itt, egy ott

A harmadik harmadban gyorsan szépített a Miskolc: Hajós maradt egyedül Chovannal szemben, első lövését még védte a kapus, a másodikat viszont már nem (3-2). Fél perc múlva nagy tumultus alakult ki a hazai kapu előtt, de a miskolciak nem tudták végül áttuszkolni a korongot a gólvonalon. Nagyon felpörgött a meccs, színvonalas játékot láthatott a közönség. A 10. percben, emberhátrányban Knox és Metcalfe lógott meg egy megszerzett koronggal, de ez a kontra kimaradt. Még ugyanebben az előnyben büntetett az Érsekújvár: Kowalczyk egy lecsorgó korongot lőtt az üresen maradt kapuba (4-2). Egy perccel a vége előtt a Macik még egy üres kapus helyzetet is kihagytak, de az eredmény már nem változott.

A három nyert mérkőzésig tartó elődöntőben 1-0-ra vezet az Érsekújvár, folytatás csütörtökön este.


JEGYZŐKÖNYV

HC Nové Zámky - Miskolci Jegesmedvék

4-2 (2-1, 1-0, 1-1)

Érsekújvári Jégcsarnok, 1500 néző, v.: Druga, Konc, Gangel, Vas.


Miskolci Jegesmedvék: Duschek – Boyle, Hajós, Knox, Popovics, Metcalfe, Roczanov, Láda, Ritó, Tóth, DeBruyn, Dubek, Hegyi, Durco, Budai, Miskolczi, Fliszár, Rafaj, Faith, Gyenes(k). Edző: Bob Dever.

HC Nové Zámky: Chovan – Sucharda, Podstavek, Kubica, Baron, Hurtaj, Korytko, Ruzicka, Stefanka O., Dubec, Hrudik, Král, Kowalczyk, Krajcovic, Frolik, Kames, Weissmann, Caladi, Siska, Uhnák, Polcik, Pavesic, Krajcovic(k). Edző: Robert Spisak.


Gól: Polcik(2), Kowalczyk(2) ill., Knox, Hajós

Kiállítás: 10 perc illetve 8 perc


Bob Dever: - Jól kezdtünk, megszereztük a vezetést, utána azonban hullámzó lett a játékunk, és a mélypontokat kihasználta a hazai csapat. Futottunk az eredmény után, és ez néha kapkodáshoz, hibákhoz vezetett. Holnap új mérkőzés lesz, jobban kell játszanunk és akkor javíthatunk.

Robert Spisak: - Nagyon fontos volt, hogy a bekapott gól után gyorsan meg tudtuk fordítani az állást. Utána mindig jó lélektani pillanatban tudtunk gólt lőni. Nagy küzdelem volt, de úgy gondolom, hogy végig kontrolláltuk a meccset.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!