Sport

2014.02.07. 08:13

Aluinvent-DVTK: Peresztegi Nagy Ákos a felmondási idejét tölti

A szakembernek a jövő héten megszűnik a szerződéses kapcsolata a miskolci kosárlabdasportban.

A szakembernek a jövő héten megszűnik a szerződéses kapcsolata a miskolci kosárlabdasportban.Néhány hete még két fronton is szakmai vezető volt a miskolci kosárlabda életben Peresztegi Nagy Ákos, aki mára ettől nagyon messzire került. Nem csak távolságban mérve, azért, mert jelenlegi lakhelye, Székesfehérvár 250 kilométerre van a borsodi megyeszékhelytől. A szakember legutóbb január 16-án járt Miskolcon, azt viszont nem tudni, hogy mikor jön errefelé legközelebb.

– Amikor december 9-én megtörtént az edzőváltás a felnőtt csapatnál, Szabó Tamás felajánlotta a szakmai igazgatói posztot, amit elfogadtam, és abban maradtunk, hogy 2-3 nap múlva újra beszélünk erről, elsősorban arról, milyen tartalommal kellene megtölteni ezt a szerepet – mondta Peresztegi Nagy Ákos. – Ez a beszélgetés végül január 7-én realizálódott, addig igazából csupán abban merült ki szakmai igazgatóságon belüli feladat, hogy az új vezetőedző személyét megtaláljuk, illetve a jelölteket szűrjem, véleményezzem, és ebben tevékenyen részt is vettem. Ezen a január eleji beszélgetésen azonban nem jutottunk el addig, hogy konkrétumok fogalmazódjanak meg az elvárásokról, viszont én felajánlottam, hogy kiköltözök a miskolci albérletemtől, hogy ezzel a kiadással se terheljem a klub büdzséjét. Ezt Szabó Tamás elfogadta, majd a hazai Európa Kupa nyolcaddöntő első meccsének időpontjára Miskolcra hivatott, és közös megegyezéssel történő szerződésbontásra tett javaslatot, amiből végül felmondás lett a klub részéről, úgyhogy most a felmondási időmet töltöm, ami február 16-án jár le.

A cikk további része az Észak-Magyarország pénteki számában, illetve az eszak.hu-n olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!