Sport

2014.01.05. 20:19

Rangadót nyert a DVTK Sopronban

Kilenc év után nyert női kosárlabda bajnokit a Diósgyőr Sopronban.

Kilenc év után nyert női kosárlabda bajnokit a Diósgyőr Sopronban.A női kosárlabda Közép-Európa Liga 18. fordulójában, vasárnap este az Uniqa Euroleasing Sopron vendége volt az Aluinvent-DVTK együttese. Ezen a meccsen mutatkozott be a piros-fehérek új vezetőedzője, a spanyol Maikel López, akiről már az első percben lekerült a zakó. De nem azért, mert csapata játéka miatt kiverte volna a víz, éppen ellenkezőleg. A meccs azzal kezdődött, hogy Sverrisdóttir közelről, Tobin középtávolról, Bukovszki pedig a palánk alól talált be (0-6). Aztán Zsovár kettesére Bukovszki egy triplával válaszolt, így a 4. perc végén 2-9-nél kért időt a hazaiak szakvezetője. Okkal, mert csapata pocsékul dobott, miközben a diósgyőriek motiváltan játszva, bátran vállalkoztak a dobásokra, szemben az elmúlt hónapban látottakkal. A negyed közepén Jansone is hármast hintett, így 10 pontra nőtt a vendégek előnye (2-12), akiknél csupán az adott okot az aggodalomra, hogy már a 6. percben túl voltak a lehetséges csapatfaulton, így minden szabálytalanságuk után büntetőket dobhattak a soproniak. A soproniak ezekkel közelebb jöttek, majd amikor a játékrész utolsó percében gyors egymásutánban két akciókosarast szerzett a hazai gárda, López edző kért időt (14-19).

Jansone hármasával indult a második menet, majd Vincze is gólt szerzett, és megint tíz lett közte (14-24). 19-25-nél López edzőnek támadt nézeteltérése a játékvezetőkkel, amiatt, hogy kifogásolt egy bírói ítéletet, mivel egy hazai támadó fault helyett a DVTK ellen fújtak. Nem ment ekkoriban a vendégeknek, de 23-25-nál Bukovszki bevágta második trojkáját, így négy perc után ismét akciógólt szerzett a DVTK. A játékrész végén Raven ügyeskedett, egy tripla után egy duplát is szerzett, így lett a hosszú szünetre közte tíz (27-37).

Fordulás utánpótlás

A térfélcsere után Tobin gólja után Jansone dobott be egy büntetőt, majd Ciglar egy simát, aztán flúgos futam vette kezdetét. A csapatok nagy kapkodás közepette, rossz passzokkal és rontott dobásokkal konzerválták az eredményt, mígnem a 25. percben Raven be nem vágott egy hármast (29-43). Jött is válaszul a hazai időkérés, és 29-45-nél megint. Magabiztosan, erőtől duzzadóan játszott a DVTK, a 28. percben Fegyverneky triplájára Czank szólt hasonlót (32-49). Igaz a negyed vége a hazaiaknak sikerült jobban, de a diósgyőriek jelentős fórjuk maradt az utolsó 10 percre (41-54).

A záró negyed is Tobin duplájával indult, aztán a csapnivalóan játszó Krnjicet fütyülte ki saját közönsége a sokadik nagyon rossz dobása után. Nagy csata folyt a pályán, egymás testi épségét sem kímélték a játékosok, de a DVTK így is tartotta magát. A 34. percben Sverrisdóttir a piros mezesek 11. tripláját is megszerezte, és ezzel tulajdonképpen biztossá vált, hogy megnyerik a rangadót (45-63). Köszönhetően annak, hogy mindenki az egyéni maximumát igyekezett bele tenni, miközben Raven tavalyi önmagát adta, Bukovszki a szezon talán legjobb produkcióját nyújtotta, Tobin novemberi énjét mutatta, Jansone keményen harcolt, Sverrisdóttir azon a magas szinten folytatta, ahol decemberben abbahagyta, miközben a cserepadról érkezők is komoly erőt képviseltek, Czank vagy például Vincze. A DVTK nem csak egy meglepetés győzelmet aratott ezen a rangadón, hanem ezzel a sikerrel tulajdonképpen feliratkoztak a bajnoki címre pályázók közé.


JEGYZŐKÖNYV

Uniqa Euroleasing Sopron – Aluinvent-DVTK

64-76 (14-19, 13-18, 14-17, 23-22)

Sopron, 700 néző. V.: Benczur, Gál L., Jakab.


Uniqa Euroleasing Sopron: Fegyverneky (9/3), Zsovár (4), Simon Zs. (11/6), Hawkins (17), Krnjic (8). Csere: CIGLAR (15/3), Tetemondova (-), Stankovic (-). Vezetőedző: Igor Polenek.

Aluinvent-DVTK: BUKOVSZKI (10/6), RAVEN (13/6), SVERISSDÓTTIR (16/12), JANSONE (18/9), TOBIN (10). Csere: Czank (4/3), Bálint (-), Vincze (5), Dubei (-), Horváth B. (-), Szabó P. (-). Vezetőedző: Maikel López.


Igor Polenek: – Ez nem a mi napunk volt.

Maikel López: – A rövid idő alatt megpróbáltunk felkészülni erre a mérkőzésre, és némi meglepetéssel előrukkolni. Két kulcsa volt ennek az összecsapásnak, az egyik a jó védekezés, a másik a csapategység, ezzel sikerült nyerni. Ez a győzelem a csapat sikere, mert nézetem szerint a győzelem mindig a közösség munkájának eredménye, a vereség pedig minden esetben edzői hiba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!