Sport

2014.01.01. 22:02

Miskolci Jegesmedvék: "Hullámvasút" mérkőzésen büntetős vereség

A Dunaújváros látogatott az év első estéjén a Jegesmedvékhez, és kilenc gólos, őrült mérkőzésen végül büntetőkkel győztek.

A Dunaújváros látogatott az év első estéjén a Jegesmedvékhez, és kilenc gólos, őrült mérkőzésen végül büntetőkkel győztek.

A mérkőzést jobban kezdte a Dab.Docler: az első ötben percben sokkal veszélyesebben támadtak, kialakítottak három nagy ziccert is, ám Gyenes parádésan védett. Ezután kijött a szorításból a Miskolc, és több helyzetben is megtornáztatták Sevelát, ugyancsak eredmény nélkül. Kitűnő mérkőzés alakult ki, mindkét oldalon nagy lehetőségekkel és nagy védésekkel. A 14. percben talpra ugrott az ismét csaknem teltházas jégcsarnok közönsége, hiszen gólt lőttek a Jegesmedvék: Knox indult meg egy, a támadó harmadban megszerzett koronggal, és az előtte álló védő takarásában leadott bombája Sevela „köténye" alatt vágódott a hálóba (1-0). Fél perccel a harmad vége előtt Miskolczi lövése a kapuvason csattant.

Egyenlített a Dab

A második harmadban a mérkőzés első kiállítását azonnal ki is használta a Miskolc: az 5. percben Metcalfe táborozott le a kapuvasnál, és a kapott korongot másodszorra már a hálóba küldte (2-0). A 9. percben egy buli után Ladányihoz került a korong, aki kapásból óriási gólt lőtt (2-1). A 17. percben egy óriási védelmi után Peterdi lőhetett a teljesen üres kapura a kék vonalról, de csúnyán fölé durrantott. A 18. percben egy gyors vendégkontra végén Jabornik lőtt közelről a bal sarokba (2-2).

A büntetők nem mentek

A harmadik harmadból még nem telt el egy perc, amikor átvette a vezetést a vendégcsapat: egy lövés után Gyenes és Boyle nem tudta, hogy hol a korong, Peterdi eszmélt a leggyorsabban és az üres hálóba emelt (2-3). Gyorsan jött a válasz: a 3. percben Hajós és Tóth vihette a korongot egy szem védőre, az akció végén az Tóth elfektette Sevelát, és az árván maradt kapuba lőtt (3-3). A 6. percben Hegyi adta el a korongot a saját harmadában, ebből indult a Dab, és Galanisz nagy bombája utat talált a kapuba (3-4). A 12. percben Knox vihette a korongot egyedül Sevelára, aki a lövést védte. Az újvárosi védők azt hitték, hogy a korong a kapusnál van, ám DeBruyn észrevette a szabadon lévő pakkot, és közelről a kapuba lőtt (4-4).

A hosszabbításban a miskolciak elcserélték magukat, így két percig 4 a 3 ellen támadhatott a Dab, ám a hősies védekezésnek és Gyenes bravúrjainak köszönhetőek ezt kihúzták a sárga-feketék. A végén még a Jegesmedvéknek is volt lehetőségük a maguk javára billenteni a mérleg nyelvét, ám ez végül nem sikerült. A büntetőlövéseknél egyedül Galanisz talált be, így a plusz egy pont a Dunaújvárosé lett.

A két teljesen egyenrangú csapat igazi „hullámvasút" mérkőzést vívott egymással, és a gyengélkedő védelmek csatáját végül büntetőkkel a vendégek nyerték.

Jegyzőkönyv

Miskolci Jegesmedvék - Dab.Docler 4-5 bü. (1-0, 1-2, 2-2, 0-0, 0-1)

Miskolci jégcsarnok 1500 néző, V: Caprnka, Halassy, Vas, Gangel


Miskolci Jegesmedvék: Gyenes – Boyle, Hajós, Knox, Popovics, Metcalfe, Roczanov, Szilágyi, Láda, Ritó, Tóth, DeBruyn, Dubek, Hegyi, Durco, Vojtkó, Budai, Miskolczi, Fliszár, Rafaj, Faith, Duschek(k). Edző: Bob Dever.

Dab.Docler: Sevela – Lindgren, Hegyi, Somogyi, Ladányi, Pavuk, Hruby, Huba, Jabornik, Papp, Contois, Hüffner, Magosi, Nagy, Léránt, Gröschl, Peterdi, Galanisz, Sabados, Azari, Szappanos, Kiss Á., Kiss T.(k). Edző: Stephan Lundh.


Gól: Knox, Metcalfe, Tóth, ill., Ladányi, Jabornik, Peterdi, Galanisz

Kiállítás: 2 perc illetve 6 perc


Bob Dever: - Ma nem voltunk elég kemények, az apró részleteket nem csináltuk jól. Hiába szereztünk vezetést, óriási hibákból gólokkal ajándékoztuk meg a Dunaújvárost, és így elherdáltunk két pontot.

Stephan Lundh: - A Miskolc nagyon erősen kezdett, és egyéni hibák miatt meg is lépett két góllal. Utána rendeztük a sorokat, de csapkodó volt a játék, így végül csak a büntetők döntöttek a mi javunkra. Két nagyon jó csapat osztozott ma a pontokon.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!