Sport

2014.01.20. 09:42

Megőrzi Bence boldog arcát az edző

Benczés Miklós és Francisco Gallardo biztosan részt vesz Bence búcsúztatásán.

Benczés Miklós és Francisco Gallardo biztosan részt vesz Bence búcsúztatásán.A magyar futballtársadalmat mélyen megrázta Rakaczki Bence halála. Az eset megrendítette Benczés Miklóst, a diósgyőriek egykori, a Puskás Akadémia FC jelenlegi vezetőedzőjét is, akivel pénteken reggel sikerült beszélnünk.– Először is szeretném részvétemet nyilvánítani mind a magam, mind a Puskás Akadémia nevében Rakaczki Bence családjának, hozzátartozóinak, barátainak és a DVTK-nak – jelentette ki a szakember, aki a 2010/2011-es szezonban az első osztályba kormányozta a Diósgyőrt. – Amikor felhívtak otthonról, Miskolcról nagyon megrendültem, hirtelen nem is tudtam mit mondani... Bencével sok közös pillanatunk volt, az első, amire emlékszem, nem profi korszakából való, még gyerek volt... Nagyjából tíz éves lehetett, mikor Szentiványi József edzőkollégámmal Egerbe vittük a Miskolci Sportiskola 1993-as korosztályát, ahol Bence volt a kapus. Nem csak fizikai értelemben tűnt ki a többiek közül, hanem szellemileg is, látszott rajta, hogy nagyon értelmes srác. Aztán megadta a sors, hogy vezetőedző lehettem és kapus­edzőnk, Gyuri bácsi folyton arról beszélt, hogy milyen sok van Bencében, milyen sokra viheti... Már nem dolgoztam a DVTK-nál, amikor utólag megnéztem a 2012 május végén megrendezett Diósgyőr – Vasas mérkőzést. Jó teljesítményt nyújtott, a szurkolók ünnepelték, nem kevésbé a társai. Előttem van az arca, hogy milyen boldog volt... Megkapta a lehetőséget, amivel élt, s ennek, érthetően, örült... Ha elveszítünk valakit, megmaradnak bizonyos képek, amik által talán mi is többek leszünk. Bennem ez a mosolygós Bence marad meg.

Gallardó is jönne

A tréner érdeklődésünkre elmondta: nem csak őt rázta meg a fiatal kapus halálhíre, hanem a PAFC spanyol légiósát, Francisco Gallardót is – aki nemrég még az Andrássy úton focizott: ,,Én mindenképpen szeretnék ott lenni Bence búcsúztatásán és Paco is jelezte ezen szándékát" – mondta Benczés Miklós.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!