Sport

2014.01.27. 22:26

Megnyerte a rangadót a DVTK

A Diósgyőr nagy lépést tett afelé, hogy az alapszakasz végén a második helyen zárhasson.

A Diósgyőr nagy lépést tett afelé, hogy az alapszakasz végén a második helyen zárhasson.A női kosárlabda Közép-Európa Liga 20. fordulójában hétfőn este az Aluinvent-DVTK csapata a PEAC-Pécset fogadta. Mivel ez a meccs a magyar bajnokság alapszakaszába is beleszámít, így nagyon nem volt mindegy egyik csapat számára sem, hogy milyen eredmény születik. Biztatásban nem volt hiánya egyik gárdának sem, a hazai oldalon hozták a szokásos hangerejüket a drukkerek, de ezúttal a nagyjából azonos létszámú fekete-fehér szimpatizánsokkal kellett párbajozniuk.

A meccset – mondhatni immár hagyományosan – rosszul kezdte a Diósgyőr (2-8). Az alacsony szerkezetű kezdőötösből az előző meccs legjobbja, Sverrisdóttir két perc alatt két faultot szedett össze, de amikor magasításként bejött helyette Tobin, azzal sem lett beljebb a piros-fehér gárda, mert a center hibát hibára halmozott. De nem ő volt az egyetlen, mert Jansone sem igazán volt topon, a négy légiós közül csak Raven teljesítménye volt elfogadható. A 6. percben ezzel a nem túl acélos játékkal is sikerült az egyenlítés (8-8), majd egy minutával később Szabó P. révén először vezetett a meccs folyamán a DVTK (12-10). De a hibák jöttek a folytatásban is, igaz, nem csak a hazai oldalon. A pécsiek is pontatlanul dobálóztak, Kaposi pedig zsinórban három büntetőt is kihagyott. Ennek ellenére az első negyedet a vendégek nyerték, mert 5 másodperccel a vége előtt hiába volt a Diósgyőrnél a labda, három másodperc alatt sikerült elveszíteni azt, a vendégeknek pedig nem egészen két szekundum is elég volt ahhoz, hogy akciógólt érjenek el (17-19).

A második negyedben legalább a védekezése jó volt a DVTK-nak, igaz a pontok tekintetében túltermelési világválságtól nem kellett tartani, négy perc alatt 5 pont esett (20-21). Ezt követően Orozovic talált be, majd elkezdett építkezni a Diósgyőr, szépen lassan a pécsi cséphadaró közepette, így a 17. percben – a zsinórban szerzett 8 ponttal – szépnek tetsző előnyt raktak össze (28-23). De elég volt egy könnyelműen eladott labda, és zárkózott a PEAC, majd a játékrész utolsó percében a játékvezetők hagyományt teremtve ismét vitatható ítéletet hoztak, amellyel a pécsieknek kedveztek, ők pedig köszönték szépen, és 1 pontra jöttek fel (30-29).

Fordulás után

A térfélcserét követően Jonsone megszerezte a meccs első tripláját, aztán ugyanő dobott egy duplát, amire pécsi időkérés volt a válasz, a 23. percben (35-29). De ez nem segített, a jól védekező hazai gárda tovább ment, a vendégek csak az ötödik percben tudták megszerezni a játékrész első gólját, Raksányi révén (37-31). A DVTK ekkor már ha nem is hiba nélkül, de éretten, nyugodtan játszott, és ennek eredményeként a 28. percben Jansone találatával tíz pontra növelte előnyét (41-31). Aztán a negyed végén két triplának örülhetettak a hazaiak, 44-35-nél Czank vert be egy távolit, majd a dudaszó pillanatában Raven tíz pontos fórnál a félpályáról (!) talált be (50-37).

A záró játékrész első két percében összeszedte a négy faultját a vendég csapat, tördelték a játékot rendesen, a Diósgyőr pedig büntetőkből gyűjtögetett. Öt perccel a vége előtt 11 pont volt a hazaiak fórja (56-45), ehhez tett hozzá kettőt Raven, a negyed első DVTK-s akciógóljával. Ez volt az a pillanat, amikor a meccs folyamán először tűnt elképzelhetetlennek, hogy baj érheti a Diósgyőrt. A 37. percben 60-45-nél Djokic edző még egy kétségbe esett időkéréssel próbálkozott, de a meccset végül magabiztosan nyerte a piros-fehér gárda, a pocsékul dobó pécsiek ellen, jó védekezéssel, és a harmadik negyed erősebb támadójátékával.


JEGYZŐKÖNYV

Aluinvent-DVTK – PEAC-Pécs

63-47 (17-19, 13-10, 20-8, 13-10)

Miskolc, 600 néző. V.: Győrfy, Szabó G., Tőzsér.


Aluinvent-DVTK: Bukovszki (5), CZANK (5/3), RAVEN (20/3), Sverrisdóttir (5), Jansone (14/3). Csere: Tobin (6), Szabó P. (2), Bálint (2), Dubei (2), Vincze (-), Horváth B. (2), Szabó B. (-). Vezetőedző: Miguel del Jesús López Alonsó.

PEAC-Pécs: Fürész (-), REID (13), Javanovic (8), Horváth L. (-), Nagy-Bujdosó (10). Csere: Kaposi (3), Nagy D. (-), Raksányi (9/3), Orozovic (2), Kiss V. (2), Pap (-). Vezetőedző: Zeljko Djokic.


Kipontozódott: Kaposi a 31. percben.


Miguel del Jesús López Alonsó: – Egy hónappal ezelőtt kikaptunk a PINKK-től hazai pályán, és akkor kevesen hittek abban, hogy ez a csapat képes lehet az előrelépésre. Ez a mostani siker a játékosoké, akik napról napra egyre jobbak. Ez a győzelem azt jelenti, hogy bárkit legyőzhetünk, de ez a meccs is mutatta, hogy nem koncentrálunk eléggé, akkor ki is kaphatunk. Dolgoznunk kell tovább, mert van még hová fejlődni. De most büszke vagyok a csapatra, és köszönjük a szurkolóknak a biztatást.

Zeljko Djokic: – Gratulálok a Diósgyőrnek, megérdemelten nyertek. 47 dobott ponttal nem lehet meccset nyerni, főleg nem idegenben. A második félidőben a hazaiak zónája ellen rosszul játszottunk, és bár dicséretesen harcoltak a lányok végig, de rossz volt a dobóformánk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!