Sport

2014.01.15. 14:11

Már az első forduló dönthet

Kedden láttak az alapozáshoz a Putnok FC NB III-as labdarúgó csapatának tagjai.

Kedden láttak az alapozáshoz a Putnok FC NB III-as labdarúgó csapatának tagjai.Az Észak-borsodiak a múcsonyi edzőközpontban kezdték az erőgyűjtést és terveik szerint végig ott tréningeznek majd. Szakmai munkájukat továbbra is a Daniel Manaila (vezetőedző), Kócsi József (pályaedző) duó irányítja, a kettős – amint azt Kőrösi Róbert, a Putnok FC Kft. ügyvezető igazgatója elmondta – továbbra is élvezi a tulajdonosok (akiket Sólyom Sándor és Negrutz Ágoston képvisel) bizalmát.

Minden adott

– Múcsonyban minden feltétel adott a zavartalan munkavégzéshez – közölte Kőrösi Róbert. – A teljes erőgyűjtést a Kazincbarcikához közeli település komplexumában végezzük el, s hazai felkészülési találkozóinkat is Múcsonyban vívjuk majd. A jövő héttől kezdve igencsak felpörgünk, lesznek olyan napjaink, amikor három edzést tartunk: a délelőtti és a délutáni foglalkozások között a konditerembe mennek majd a fiúk.

A putnokiak az őszi szezon után a negyedik helyen állnak a Keleti csoportban. A listát a Kazincbarcikai SC 36 ponttal vezeti, a Putnok FC 28 ponttal rendelkezik.

– Az első hely megszerzése a célunk, mert vissza akarunk kerülni az NB II-be – folytatta Kőrösi Róbert. – A nyolc egység tekintélyes hátrány, ez tagadhatatlan, de mindenkit arra emlékeztetek, hogy nem is olyan régen az Eger, majd a Mezőkövesd is szinte reménytelennek tűnő lemaradás után lett másodosztályú bajnok és harcolta ki az élvonalbeli szereplés jogát. Mi „csak" a másodosztályról álmodunk és úgy kalkulálunk, hogy igenis behozhatjuk az előttünk álló szomszédvár gárdáját. Sorsolásunk jónak mondható, hazai környezetben fogadjuk majd a már említett KBSC-t, aztán a 33 pontot gyűjtött és második Debreceni VSC tartalékot, továbbá a 32 ponttal harmadik helyen álló Létavértes SC-t is. Nagyon sok múlik majd a nyitófordulón: március elsején a barcikaiak látogatnak hozzánk. Ha nyerünk, akkor 5 pontra csökkentjük a hátrányunkat és nyomban a „nyakukra" lépünk, ellenkező esetben..., de erre gondolni sem merünk.

Másfél tucat

A Putnok FC január 16-án a Szikszó-Tomor-Lak ellen Múcsonyban mutatkozik be, majd január 18. és február 22. között sorrendben a Szolnokkal (idegenben), kétszer a Salgótarjánnal, a DVTK vegyessel (otthon), a Tállyával (o), a Felsőtárkánnyal (o), a Máddal (o) és a Felsőzsolcával (o) mérik össze tudásukat, továbbá neveznek a megyei szövetség hagyományos Borosi Kupájára, így teremben is több találkozó vár majd rájuk.

ÉM-KT

A PFC keretéről

A csapat kerete még forrásban van: eddig csak Zabos Attila jelentette be, hogy befejezi aktív pályafutását. Próbajátékra érkezett Kovács Imre (védő, Ibrányból) és Kerekes Zsolt (támadó, Dabasról). Eddig az ebesi Szűcs Ádámot (védő) igazolták le, valamint csatlakozott hozzájuk a magyar állampolgárságú, de az elmúlt idényben Ukrajnában légióskodó Ernest Szverenko (támadó), míg a Salgótarjánból visszatért és a társaival alapozó brazil Islony da Silva (támadó) sorsáról csak később döntenek.

– Az sem titok, hogy további játékosokkal állunk tárgyalásban – mondta Kőrösi Róbert, ügyvezető igazgató, majd hozzátette: – Neveiket azonban a konkrétumokig, vagyis a velük való megállapodásig nincs értelme „megreptetni".

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!