Sport

2014.01.15. 13:15

Hidvégardó: Egy pont előny nem előny

Hidvégardó - A labdarúgó megyei II. osztály Északi csoportját a hidvégardóiak vezetik.

Hidvégardó - A labdarúgó megyei II. osztály Északi csoportját a hidvégardóiak vezetik.Az Észak-borsodiak a 2012/2013-as bajnokságot a 12. helyen zárták, így mostani pozíciójuk mindenképpen meglepetés.– Az előző szezonban összesen harminckét pontot szereztünk, míg most már harmincháromnál járunk, holott még csak tizenöt mérkőzésnél tartunk – büszkélkedett mindezzel Nagy Attila, a végardóiak edzője. – A nyáron, szerencsére, jól tudtunk erősíteni, s láttuk, hogy ezzel a játékosállománnyal elérhető az első hat hely valamelyike, és reális elvárás akár a dobogó is. A sikernek az egyik kulcsa szerintem az, hogy az ősszel emberileg nagyon együtt volt a csapat, ezért le a kalappal mindenki előtt, amihez talán hozzájárult az a pedagógia is, amit igyekeztem beletenni.

Három iksz, két vereség

A végardóiak nem ülhetnek nyugodtan a csúcson, hiszen egyetlen egy egységgel vannak az üldöző, második parasznyaiak előtt:

– Egy pont, nem pont, főleg így, féltávnál, a végén persze már lehet értékes – folytatta Nagy Attila. – Sok minden számít ilyen szinten, mint a megyei kettő, pár emberünk további sorsa pillanatnyilag bizonytalan, munkahelyi okok miatt. Az, hogy az adott napon miként tud kiállni, akár a mi csapatunk, függ több tényezőtől, sérüléstől, ki dolgozik, vagy dolgozott, és emiatt mennyire fáradt, esetleg a meccset megelőző este járt-e valaki szórakozóhelyen és ott mennyire engedte el magát... Nehéz lesz a tavasz is, a riválisok közül Parasznyához és Nagybarcához megyünk, a többiek azonban jönnek majd hozzánk.

A tréner elmondta, nagyon sajnálja még most is a Parasznya, a Dédestapolcsány, illetve a Bódvaszilas elleni döntetlent, valamint a varbói vereséget.

– Ha most ezek a pontok meglennének... – sóhajtozott Nagy Attila, aki kitért a 15. fordulóban Bánhorvátiban elszenvedett 1-3-as fiaskóra is. – Rossz volt az idő, a pálya, de a baj igazából nem ez volt, hanem az, hogy miután már tudtuk, hogy őszi bajnokok vagyunk, néhányan nem úgy fociztak, mint előtte, teljesen leengedtek.

Ha odaérnek, eldöntik

Nagy Attila megosztotta velünk azon szándékát, hogy az évad második felére erősíteni szeretne, mert amint az kijelentette, ,,csatárra szükségünk van".

– Szeretném megköszönni azoknak a támogatást, akik eddig segítettek bennünket – nyilatkozta az edző. – Matusz Tamás polgármester úr amit számunkra ígért, azt betartotta, elképzelhető, hogy tavaszra új szerelést kapunk. Mellénk állt Bárczi László, Komjáti polgármestere is, aki intézte a játékosok ügyét, a kispadra is leült mellém. És voltak, vannak olyan magánszemélyek, akik biztosították a csapatnak a szendvicset, az üdítőt...

Hidvégardó focicsapata még sosem szerepelt a megyei I-ben, erre egyszer volt nagy esély, de már annak is közel három évtizede.

– Ebben a pillanatban nem tudok arra a kérdésre választ adni, hogy vállalnánk-e a magasabb osztályt, ha megnyernénk a csoport küzdelmeit – tette hozzá a témához Nagy Attila. – A hogyan továbbról akkor döntünk majd, ha odaérünk...

Az edző dióhéjban összefoglalta a téli felkészülési programjukat is:

– Heti két alkalommal fogunk tornatermi edzést tartani, ezen kívül átmegyünk Szlovákiába, Szepsibe, amely mindössze 20 kilométer, és ott a jó minőségű műfüves pályán szeretnénk legalább öt előkészületi meccset vívni, ottani klubokkal.

ÉM-MI

Negyvenhat találat

A házi góllövőlista

10 gólos: Bárczi Richárd

8 gólos: Lakatos István

6 gólos: Nagy Attila

5 gólos: Ragyina Róbert, Kálló Gábor

3 gólos: Tóth Márk, Izsó Tamás

2 gólos: Tomesz Tamás, Lóczi Zoltán

1 gólos: Turcsik Barnabás, Kovács Ákos Pál

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!