Sport

2014.01.02. 09:52

Gyöngyösön főpróbázik a kézilabda-válogatott

Gyöngyös - Háromnapos hazai tornával kezdődik az új esztendő a férfi kézilabda-válogatott számára.

Gyöngyös - Háromnapos hazai tornával kezdődik az új esztendő a férfi kézilabda-válogatott számára.Bő egy héttel az idei férfi kézilabda Európa-bajnokság rajtja előtt, hazai pályán is megmutatja magát a kontinenstornára készülő magyar válogatott. Mocsai Lajos együttese a tavalyi esztendő végén Bahrein ellen mozgatta át magát, az új év első feladatai azonban ettől már jóval nehezebbek lesznek. Péntektől vasárnapig Gyöngyösön rendeznek egy négycsapatos felkészülési tornát, ahol a mieink mellett a csehek, a lengyelek és a fehéroroszok vesznek részt. Három nap alatt három komoly erőfelmérő vár Ancsinékra, hiszen az ellenfelek mindegyike résztvevője a dániai seregszemlének.

Felvették a ritmust

- A Bahrein elleni dupla találkozó arra volt jó, hogy mérkőzéshelyzetekben gyakoroljuk azokat a dolgokat, amelyeket a fiúkkal az edzőtáborban átvettünk - fogalmazott Juhász István, az MKSZ mezőkövesdi származású szakmai igazgatója, Mocsai Lajos szövetségi kapitány segítője. – Mindenki játéklehetőséget kapott, így egy kicsit fölvehette a ismét a válogatott ritmust. Nagyon sok hasznos információt kaptunk a keret jelenlegi állapotáról, ami elengedhetetlen az EB-hez közeledve. Gyöngyösön azonban már valódi képet kapunk arról, hogy hol tartunk, ezt ugyanis most még elég nehéz megállapítani.

Juhász István külön kitért arra, hogy a 2013-as esztendő a válogatott szempontjából jóval szegényebb volt, mint a 2012-es. A londoni olimpia évében ugyanis 130 napot töltött együtt a csapat, tavaly viszont ennek csak a töredékét dolgozták együtt a legjobb magyar játékosok. A keret szerkezetileg is sokat változott. Korábban tendencia volt, hogy a Veszprém és a Szeged adta a nemzeti gárda gerincét, addig most többen a külföldi bajnokságokból térnek haza, így a nemzetközi versenynaptárhoz is alkalmazkodni kell. Mint ahogy Nagy László hiányához is, ugyanis az új év első napján kiderült, hogy a klasszis átlövő a térdsérülése miatt kénytelen lesz kihagyni az Európa-bajnokságot.

Csapategység kell

- Természetesen ez nem jó hír, de az orvosi szakvéleményt tudomásul kell venni – tette hozzá Juhász István. – Nagy Lászlóra a későbbiekben is szükségünk van, ezért egy kontinenstorna miatt nem kockáztathatjuk a pályafutását. Ettől függetlenül biztos vagyok benne, hogy a fiúk mindent megtesznek majd a magyar válogatott sikeréért. Emlékezhetünk, hogy az olimpiai szereplést még a klasszis lövőnk nélkül vívtuk ki, így a mostani helyzetben visszakanyarodunk azokhoz az időkhöz. Van még néhány napunk, hogy az EB előtt elvégezzük az utolsó simításokat. Örülök, hogy idén végre hazai pályán hangolhatunk erre a fontos időszakra, mert így a szurkolókhoz ismét közel kerülhet a csapat az utazás előtt.

ÉM-ME


A Provident Kupa programja:

Gyöngyös, Városi Sport – és Rendezvénycsarnok


Január 3. (péntek):

Lengyelország – Fehéroroszország, 14.45

Magyarország – Csehország, 17.00


Január 4. (szombat):

Magyarország – Fehéroroszország, 13.00

Csehország, Lengyelország, 15.15


Január 5. (vasárnap):

Csehország – Fehéroroszország, 10.45

Magyarország – Lengyelország, 13.00


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!