Sport

2014.01.09. 09:16

Férfi kézi-Eb: Forró hangulat a hűvös Északon

Vasárnap este megkezdi szereplését a dániai férfi kézilabda Európa-bajnokságon a magyar válogatott.

Vasárnap este megkezdi szereplését a dániai férfi kézilabda Európa-bajnokságon a magyar válogatott.A címvédő otthonában a világbajnok ellen kezdi meg vasárnap este Európa-bajnoki szerepelését a férfi kézilabda-válogatott. Mocsai Lajos együttese a spanyolokkal szemben nyitó találkozó után Izlanddal, végül a félig - ha nem teljesen - hazai pályán játszó Norvégiával találkozik a csoportküzdelmek során. A dániai torna első szakaszából a csoportokból az első három helyezet jut tovább, akik majd két a két hatcsapatos középdöntőben folytatják tovább a szereplésüket. A mieink részfeladatokat tűztek maguk elé, a kontinensbajnokság elején az a legfontosabb, hogy a csoportból sikerüljön kiharcolni a továbblépést.

Bravúr kell

- Továbbra is azt mondom, hogy ebből a négyesből bravúr kell a középdöntőhöz - jelentette ki Mocsai Lajos szövetségi-kapitány. - A múlt heti felkészülési torna megmutatta a hiányosságainkat, amiket a rövid idő alatt igyekszünk orvosolni. Óriási szívvel, akarattal és elszántsággal fogjuk képviselni a hazánkat, valamennyi találkozót győzelemre játszunk. A hispánoknál és az izlandiaknál kulcsemberek hiányoznak, - mint ahogy nálunk is, - a norvégok viszont a legjobb keretükkel lesznek ott az Eb-n.

Mocsai Lajos kiemelte, hogy az utóbbi évekhez képest jóval kevesebb idejük volt a közös munkára. A válogatott keret tagjai a két ünnep között találkoztak először, ezután a Bahrein elleni dupla felkészülési mérkőzés következet, majd a gyöngyösi tornán három találkozót játszott a csapat. A csehektől és a lengyelektől kikaptak Császárék, a fehéroroszokat viszont sikerült legyőzni. A gyöngyösi hétvégén erős ellenfelekkel szemben, három Eb-résztvevő ellen gyakorolhatott az együttes.

- Nem szeretek jósolni és esélyeket latolgatni egyetlen világverseny előtt sem - fogalmazott Nagy Kornél, a mieink balátlövője. - Minden egyes mérkőzésen fegyelmezetten és jól kell kézilabdázni, akkor bárki ellen lehet esélyünk. A mostani csapatunk formája eléggé hullámzó. Képesek vagyunk mindenki ellen a győzelemre, de sajnos a gyengébb teljesítményre is. Nagyon bízom benne, hogy a hibáinkat sikerül javítani ebben a néhány napban, és maximális elszántsággal kezdjük majd a tornát. Az ellenfeleinket senkinek sem kell bemutatni: a spanyolok az aktuális világbajnokok, Izlandot az olimpiai negyeddöntő miatt fűti a visszavágás vágya, a norvégokat pedig a legutóbbi vb-selejtezőn ütöttük el a továbbjutástól. A mezőny azonban rendkívül kiegyenlített, úgyhogy bármi előfordulhat.

Optimista elnök

Vetési Iván, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke nem félti a magyar válogatottat. A sportvezető továbbjutást vár Mocsai Lajos együttesétől.

- Divatos halálcsoportnak nevezni a miénket, de a tizenhatos létszám előrevetíti, hogy már az elejétől kezdve színvonalas és szoros mérkőzések lesznek a dániai tornán - nyilatkozta érdeklődésünkre Vetési Iván. - A magyar válogatott olyan csapat, hogy mindig nekimegy az ellenfelének, és senkivel szemben sem számít esélytelennek. Tény, hogy a négy jó válogatottból egy idő előtt el fog búcsúzni, de meggyőződésem, hogy az nem a miénk lesz.

ÉM-ME


A magyar válogatott programja:

Férfi kézilabda Európa-bajnokság, B csoport, Aalborg


Január 12. (vasárnap), 18.15

  • Magyarország - Spanyolország

  • Január 14. (kedd), 18.00

  • Magyarország - Izland

  • Január 16. (csütörtök), 20.15

  • Magyarország - Norvégia

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!