Sport

2014.01.17. 09:55

DVTK: ma lehet új ügyvezető

Miskolc - A diósgyőri labdarúgást működtető sportszervezetekben a csütörtök és a péntek a személycserékről szól.

Miskolc - A diósgyőri labdarúgást működtető sportszervezetekben a csütörtök és a péntek a személycserékről szól.A diósgyőri labdarúgó utánpótlást üzemeltető Diósgyőri VTK Sportegyesület csütörtökön tisztújító közgyűlést tartott, amelyre azért került sor, mert az eddigi elnök, Kovac Zoltán, aki utánpótlás szakmai igazgatóként dolgozott, 2013. decemberben 13-án bejelentette lemondását. Mivel a Belgiumból érkezett sportember az egyesületi tagságát sem kívánta megtartani, jelezte kilépését, hasonlóan Dudás Hunorhoz, aki tegnap még az NB I-es csapatot működtető DFC Kft. ügyvezető igazgatója volt. A két kilépés elfogadása után előbb egy új tag felvételéről döntöttek a DVTK sportegyesület közgyűlésén, majd az új tagot rögtön vezető tisztségre jelölték és közgyűlés tagjai bizalmat is szavaztak neki. Ezek szerint tegnaptól Tamás Gábor a DVTK sportegyesület elnöke, aki nem mellékesen a DFC Kft.-nél dolgozik, mint gazdasági vezető. Az utánpótlást üzemeltető sportszervezetnél a Dudás Hunor távozásával megüresedett alelnöki posztra Szabó Tamást, a diósgyőri kosárlabdacsapatot működtető gazdasági társaság ügyvezetőjét választották meg.

Három tulajdonos

A mai napon a DFC Kft.-nél is összejövetelt tartanak, ugyanis taggyűlést hívtak össze. Az egyik napirendi pont az új ügyvezető választása. Mint ismert: a mai napot még a DFC Kft. ügyvezetőjeként kezdő Dudás Hunorral kapcsolatban, a klub 2013. október 1-jén jelentette meg közleményben, hogy távozik posztjáról (amit 2010. szeptember 17-től töltött be). Az utódát ma választhatják meg, amennyiben a DFC Kft.-ben üzletrésszel rendelkező társaság képviselői az előterjesztett személyi javaslatot elfogadják. A DFC Kft.-nek jelenleg három tulajdonosa van, a Borsodsport Invest Kft. (51,68 százalékos szavazati joggal), a Miskolc Holding Önkormányzati Vagyonkezelő Zrt. (39,95 százalékos szavazati joggal) és a Diósgyőri Sportlétesítményeket Működtető Nonprofit Kft. (8,37 százalékos szavazati joggal).

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!