Sport

2014.01.08. 10:04

DVTK: Antal az első érkező?

Miskolc - Mi lesz Tiszával, Takáccsal és a többiekkel? Kikkel erősít a DVTK NB I-es labdarúgócsapata?

Miskolc - Mi lesz Tiszával, Takáccsal és a többiekkel? Kikkel erősít a DVTK NB I-es labdarúgócsapata?Egy hét múlva, január 15-én kezdi meg a felkészülést a tavaszi folytatásra a Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgó csapata. Sivic Tomislav vezetőedző együttese – amely a negyedik helyet foglalja el a bajnoki táblázaton – még a két kupasorozatban az MK-ban és a Ligakupában is érdekelt, így komoly, erőltetett tavasz elé néz a csapat. A szurkolókat természetesen az érdekli ebben az időszakban, hogy mennyiben változik, változhat majd a gárda kerete, kik távoznak és kik érkezhetnek a téli szünetben. Kovács Zoltán sportigazgató az Észak-Magyarország december 17-i számában úgy fogalmazott, hogy a gazdasági lehetőségeket szem előtt tartva csak abban az esetben igazol a Diósgyőr, ha lesznek elköszönők is az Andrássy úttól. A miskolciak sportigazgatóját kedden ismét megkerestük, hogy érdeklődjünk a ,,dolgok állásáról”, először Gelei Vincéről kérdeztük, aki decemberben pár napig a holland NAC Bredánál edzett.

– Vince nem először járt Nyugat-európai klubnál. Engedélyt kért és kapott erre az útra, ami elsősorban a tapasztalatszerzését szolgálta, nem próbajáték volt – tette hozzá Kovács Zoltán, akinek ezután (újra) felvetettük Tisza Tibor nevét, az ő helyzetét. Mint ismert, a támadó az ősszel, a bajnokság befejező harmadában már kevés lehetőséget kapott Sivic Tomislav vezetőedzőtől, tehát minden jel arra utal, hogy távozik Miskolcról, ám szerződése idén nyárig a DVTK-hoz köti. – Tibiről csak azt tudom mondani, mint amit decemberben: szeretnénk úgy megoldani az ügyét, hogy az mind neki, mind a klubnak jó legyen. Egyelőre bennünket senki sem keresett vele kapcsolatban.

Egyes hírek szerint Tisza egy másik hazai klubban folytathatja karrierjét, de a külföldi lehetőség sincs teljesen kizárva.

Élő szerződésük van

Takács Péter, Csirszki Martin, Augusto Batioja, Michal Hanek… Többek között az ő további sorsuk is bizonytalan, ugyanakkor érkezhet Szabó János és Bori Gábor Paksról, Antal Botond Kecskemétről, Miroslav Grumic Pécsről – legalábbis információink szerint, amire Kovács Zoltán így reagált.

– Nem akarok a sajtóban, különböző helyeken megjelent pletykákra reagálni – szögezte le a sportigazgató. – Értem, hogy szurkolóinkat élénken érdekli ez a terület, szeretnének tudni információkat, de addig nem lenne szerencsés kiállni a nyilvánosság elé, amíg valami nem biztos. Lehetne nevekkel dobálózni, ám ennek nem látom semmi értelmét. Feltett szándékunk, hogy a csapat jobb legyen, de hosszú az átigazolási időszak, annak lezárultáig bármi megtörténhet.

Megértettük és tiszteletben tartjuk Kovács Zoltán érveit, viszont lapunk igyekezett utánajárni bizonyos értesüléseknek. Takács Péterről úgy tudjuk, hogy szabadon tárgyalhat az iránta érdeklődőkkel, elképzelhető a kölcsönadása, de a Diósgyőr végleg is eladná a 2015. június 30-ig érvényes kontraktussal bíró középpályást. Szabó Jánosnak és Bori Gábornak is 2015. nyaráig szóló szerződése van a Paksi FC-vel, vagyis mindkettejük esetében a kivásárlás jöhet(ne) szóba. A Duna-partján egyébként csütörtökön nevezhetik ki a volt edző, Horváth Ferenc utódát és az új tréneren is múlhat, hogy eligazolhat-e egyáltalán a két futballista. A 22 esztendős kapus, Antal Botond ügyében Sallói István, a Kecskeméti TE-PM klubigazgatója az alábbiakat nyilatkozta az Észak-Magyarországnak: ,,Botondot a szezon végéig szerződés köti Kecskemétre, de jelezte, hogy távozni szeretne. Mi akceptáltuk ezen kérését, úgyhogy akár már most is távozhat”. Szinte biztos, hogy Diósgyőrbe, ugyanis a kapus egyik közeli ismerősétől úgy értesültünk, hogy a felek már mindenben megegyeztek egymással.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!