Sport

2014.01.16. 11:22

DVTK: A 76-szoros válogatott – egykori diósgyőri – is képben (volt)

Vanczák Vilmos köszönte a DVTK érdeklődését, de két évig még külföldön focizna.

Vanczák Vilmos köszönte a DVTK érdeklődését, de két évig még külföldön focizna.A nyári és a téli holtszezon legalább olyan izgalmas a labdarúgásban, mint maga a versenyévad, ekkor van ugyanis lehetőség klubváltásra. Amint azt már nem egyszer megírtuk, három-négy új futballista lehet a piros-fehérek tavaszi keretében, de csak abban az esetben, ha legalább ennyi el is igazol. Az, hogy létezik egy lista, amelyen sok olyan labdarúgó neve szerepel, akiket szívesen látna piros-fehérben Sivic Tomislav, köztudott, de szerdán egy olyan magyar játékos sem tűnt fel az Andrássy úton, akikről az elmúlt hetekben cikkezett a sportsajtó, külföldi próbázók ugyanakkor igen.– A kettő nem zárja ki egymást, elsősorban azért nem, mert a most érkezettek között van utánpótláskorú is – kezdte Kovács Zoltán sportigazgató. – Ezek a focisták valóban nem voltak rajta azon a bizonyos listán, frissen ajánlották őket a figyelmünkbe, s csak akkor kínálunk nekik szerződést, ha ténylegesen azonnali erősítést jelentenek, viszont az is benne van a pakliban, hogy nyáron jön, jöhet vissza némelyikük.

Thiago Bonfimtól még decemberben elköszöntek a DVTK-nál, Takács Péterrel kedden bontottak kontraktust, Csirszki Martin próbajátékon szerepel, Michal Hanek szerződésbontásának részleteiről egyeztetnek és Tisza Tibor (akinek még fél évig él a szerződése Diósgyőrben) is engedélyt kapott arra, hogy intézze további sorsát (másik magyar együttesnél, de akár külföldön is folytathatja a támadó).

Tisza Tibi távozása biztosra vehető, de a váltás feltételei jelenleg nem tisztázottak – mondta utóbbiról Kovács Zoltán. – Bárkivel tárgyalhat, de bennünket ezen percig hivatalosan senki sem keresett meg az ügyével kapcsolatban. Hanek Misivel tárgyalunk a szerződésbontásról, hiszen az előző fél évben kevés lehetőség jutott neki. Ő egy olyan ember, aki ezen a ponton sem csak a saját érdekeit nézi, hanem a klubét is, nagyon pozitívan áll az egyeztetéshez, ami mindenképpen megsüvegelendő.

Szerdán újra érdeklődtünk arról Kovács Zoltánnál, hogy a legpiacképesebb játékosokkal mi a helyzet, értékesítheti-e valamelyikőjüket most, az átigazolási időszak végéig a DVTK?

– Jelenleg Elek Ákos és Kádár Tamás tartozik ebbe a körbe, az ő személyük iránt ilyentájt általában van érdeklődés, de egyelőre semmiféle ajánlatot nem kaptunk – nyilatkozta a Diósgyőr sportigazgatója. – Megfelelő érdeklődő és feltételek esetén természetesen megfontolnánk az értékesítésüket, de nem minden áron, mert komoly céljaink vannak.

Érzelmileg kötődik

Még ősszel említettük meg Kovács Zoltánnak, hogy talán kézenfekvő lenne felvenni a kapcsolatot a 76-szoros válogatott Vanczák Vilmossal. A svájci FC Sion 30 esztendős védője Diósgyőrben nevelkedett és az alpesi ország klubjával kötött kontraktusa idén nyáron lejár.

– Beszéltünk... – osztotta meg lapunkkal a tényt a DVTK sportigazgatója. – Jó megoldás lett volna a hazahozatala, hiszen egyrészt a védelem bármely részén bevethető, másrészt miskolci, érzelmileg kötődik a klubhoz, ezen kívül igazi vezértípus. Örült a megkeresésnek, de azt mondta, hogy pillanatnyilag nem aktuális a felvetés, mert két évet szeretne még külföldön játszani.

ÉM-MI


A kapushelyzetről

Jelenleg négy hálóőrrel rendelkezik a DVTK (Ivan Rados, Nenad Rajic, Gelei Vince, Herceg Péter), s amennyiben sikerül a kecskeméti Antal Botond helyzetét is rendezni, ez a szám ötre nőhet...

– Nem csak a tavaszra gondolunk, amikor erről a posztról van szó, hosszabb távra tervezünk – mondta a témáról Kovács Zoltán. – Ha van lehetőségünk, sanszunk arra, hogy most meg tudunk szerezni olyan játékost, aki erősítést jelent a kapuban, akkor meg kell tennünk, annál is inkább, mert a nyáron Ivan Radosnak és Nenad Rajicnak is lejár a szerződése.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!