Sport

2014.01.15. 08:11

Diósgyőri VTK: 7-8 próbajátékost várnak

Miskolc - Sivic Tomislav vezetőedző egy hét alatt szeretné lezárni a csapat keretét.

Miskolc - Sivic Tomislav vezetőedző egy hét alatt szeretné lezárni a csapat keretét.A labdarúgó NB I-ben szereplő csapatok közül utolsóként a Diósgyőri VTK együttese is megkezdi a közös felkészülést a tavaszi rajtra. Szerdán 10 órakor kezdődik az első edzés Diósgyőrben, és szombaton már edzőmeccset is játszik a csapat, amikoris 12 órától az NB II-es Vasast fogadják.

Az évköszöntő első találkozóig mindössze egyetlen változás történt a piros-fehérek keretében, az is kedden. Takács Péter szerződését bontották fel, közös megegyezéssel, hogy a pályafutását Diósgyőrben kezdő játékos új csapatba igazolhasson, ahol reményei szerint több játéklehetőséghez jut majd. A védekező középpályást hiába kérdeztük arról, hogy hol folytatja, türelmet kért ezen információ megosztásával kapcsolatban. Értesülésünket, amely szerint korábbi edzője csapatában, Mezőkövesden folytatja pályafutását (Véber György pápai munkássága alatt Takács Péter is ott játszott egy éven át), nem kívánta kommentálni a labdarúgó.

4 és 4?

Kovács Zoltánt, a DVTK sportigazgatóját arról kérdeztük, hogy Takács Péter búcsúján kívül lesz-e további változás a csapat őszi keretéhez képest. A szakmai vezető erre azt válaszolta, hogy elvileg a többi labdarúgónak jelen kell lennie, nem tud arról, hogy bárki is hiányozna majd. Azt is megkérdeztük a sportigazgatótól: lesz-e új játékos az első tréningen?

– Az előzetes egyeztetések alapján igen, mert vezetőedzőnk, Sivic Tomislav kérésére érkezik néhány próbajátékos, olyan is, aki az első csapatnál jelenthet erősítést, és olyanok is, akik tizenéves tehetségek, és a felnőtt csapat közvetlen utánpótlásában kaphatnak szerepet elsőre, ha megfelelnek a tesztidőszakban – mondta Kovács Zoltán, akinél arról is érdeklődtünk, hogy hány olyan játékosa van a keretnek, akinél reális esélye van arra, hogy távozzon, illetve hány új labdarúgó érkezésére lehet számítani:

Takács Péterrel együtt négy olyan labdarúgó volt, aki távozóban van, ez a szám most háromra csökkent. Mivel a keret lészámán nem kívánunk változtatni, ebből következik, hogy ha négyen elmennek, akkor négyen érkeznek. Ettől azért több játékossal állunk tárgyalásban, de most még abban az időszakban vagyunk, amikor még sok minden változhat.

1 évben 1 hét

Sivic Tomislavval is beszéltünk tegnap, igaz elsőre nem sikerült, mert a rajttal kapcsolatos egyeztetésen vett részt. Arra a kérdésünkre, hogy ezek szerint már elkezdődött a munka, a DVTK szakvezetője a következőket mondta:

– Elkezdődött-e? Lehet, hogy pontosabb lenne úgy kérdezni, hogy befejeződött-e egyáltalán, volt-e olyan időszak, amikor sikerült kikapcsolódni, kikapcsolni. Nem panaszként mondom, de folyamatosan egyeztettünk, szinte minden nap volt valami olyan ügy, ami miatt értekezni kellett. Kikapcsolódás, kikapcsolás egy hét volt, amikor a telefonomat kinyomtam, a család nyomására. De egy évben egy ilyen hét szerintem belefér.

Sivic edzőnek felvetettük, hogy amikor az ősz végén oszoljt vezényelt csapatának, előtte fizikai felmérésén vettek részt a játékosai, és az akkori tervek szerint úgy volt, hogy ezzel kezdik az új évet is.

– Igen, ez így lesz, de nem az első napon lesz a felmérő, hanem a csapat egyik részének pénteken, a másiknak hétfőn – mondta a vezetőedző. – Jó hír, hogy emiatt nem kell a fővárosba utazzunk, sikerült megoldani, hogy itt helyben végezzük el a felméréseket. De azt már anélkül is tudjuk, hogy rendesen dolgoztak a srácok, csinálták tisztességgel a programot, ez ugyanis kiderült a visszacsatolásokból, a kérdéseinkre adott válaszaikból, kommentjeikből. És nem tudtak kamuzni, mert mi egy picit nálunk is nagyobb csibészek vagyunk...

7-8

A szakvezetőtől azt is megtudtuk, hogy az első edzés nem fizikai jellegű, hanem labdás lesz, hiszen Sivic Tomislav szerint a háromhetes fizikai felkészülésen már túl van a csapat. És, hogy kik fognak labdázni szerdán? Lesz-e új játékos a tréningen?

– Szerintem lesz – válaszolta Sivic Tomislav. – Lesz, aki már délelőtt ideér, és lesz, aki csak délután. 7-8 labdarúgó érkezése várható, akiket egy pár napig tesztelünk, és a tervek szerint 1 hét alatt bezárjuk, lezárjuk a keretet.

Arra a kérdésünkre, hogy milyen állampolgárságú játékosok jönnek próbázni, illetve, hogy nem lesz-e nagy teher, hogy ilyen rövid idő alatt ennyi játékos sorsásról dönteni kell, Sivic edző így felelt:

– Lesz köztük, holland, szlovák, és szerbek is, de ettől sokkal fontosabb, hogy mind szabadon igazolhatók. Egyébként pedig azért hívtunk ennyi játékost, mert nem akartunk úgy járni, mint nyáron, amikor csak 10 játékossal kezdtünk – mondta nevetve a szakvezető, majd vidáman azt is megjegyezte: – Egyébként pedig 7-8 játékos közül jobb kiválasztani két játékost, mint kettőből kettőt.

ÉM-BCS


A DVTK kerete

Kapusok: Nenad Rajic, Ivan Rados, Herceg Péter, Gelei Vince.


Védők: Senad Husic, Kádár Tamás, William Alves, Gohér Gergő, Debreceni András, Vági András, Vadász Viktor, Michal Hanek, Eperjesi Gábor.


Középpályások: Mohamadou Abdouraman, Zoran Kostic, Gosztonyi András, Nikházi Márk, Csirszki Martin, Elek Ákos, Szabó Balázs, Barczi Dávid.


Támadók: Tisza Tibor, Bacsa Patrik, Augusto Batioaja, Futács Márkó.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!