Sport

2014.01.12. 11:16

Csak a harmadik szettért kár

Másfél órás küzdelemben győzött a Vegyész RC férfi röplabda csapata az esztendő első bajnokiján.

Másfél órás küzdelemben győzött a Vegyész RC férfi röplabda csapata az esztendő első bajnokiján.A bajnokságban második helyen álló MAFC ellen semmit nem akart a véletlenre bízni a Vegyész RC. Az új esztendő első hazai találkozóját ennek szellemében nagy lendülettel és elszántsággal kezdték a borsodiak. A fővárosi együttes ugyan a nyitó szett első szakaszában még tartani tudta a lépést, de a folytatásban fokozatosan "elnyúlt" Dudás András együttese. Mindkét oldalon rengeteg volt a hiba: elsősorban a nyitásban adódtak nehézségek a csapatoknál, ezért hosszú percekig nem alakult ki folyamatos játék. A sárga-kékek azonban magabiztosan tartották az előnyüket, a szett megnyerése egyáltalán nem forgott veszélyben.

A mérkőzés képe a második játszmában sem változott, a barcikaiak domináltak, ami a mutatott teljesítményben és az eredményben is hűen visszatükröződött. A MAFC-nak csupán felvillanásai voltak, de ez kevés volt ahhoz, hogy ragadni tudjanak a vendéglátókra. Bokor pontos nyitásai, Csizmadia és Dudás sáncai és Kovács pontos ütései után jelentős különbség alakult ki. 21-10 után még valamelyest kozmetikáztak az eredményen a vendégek, de az újabb Vegyész-részsiker után a lelátón már a gyors és könnyű győzelemről beszéltek.

Meglepő fordulat

Talán egy kicsit a barcikai játékosok is elhitték, hogy ezen a napon ennyivel jobbak a MAFC-tól, és egy kicsit könnyelműen vették a folytatást. Ezzel egy időben a fővárosiaknál valamelyest feljavult a nyitásfogadás és a sáncmunka, így meglepetésre jobban kezdték a szettet. 5-8-nál még volt lehetőség a fordításra, ám ebben az időszakban nagyon pontatlan volt a Vegyész, amit a vendégek ki tudtak használni. Némi meglepetésre simán hozták az összecsapás harmadik szakaszát, így folytatódott a csata. A Barcika azonban a húszperces kisiklás után visszatért a helyes útra. A negyedik játszmában ismét olyan forgatókönyvet láthatott a közönség, mint a találkozó elején. A második technikai szünetig még szoros volt az állás, ezután viszont egy remek szériát produkáltak Bokorék, ezzel pedig el is dőlt a meccs. A hat-hét pontos hátrány állandósult, így izgalommentes hajrával, sima Vegyész-sikerrel ért véget az idei esztendő első hazai mérkőzése.

ÉM-ME


JEGYZŐKÖNYV

Férfi röplabda NB I., 16. forduló

Vegyész RC-Kazincbarcika - MAFC BME

3-1 (21, 15, -18, 18)

Kazincbarcika, 100 néző. V.: Mezei Z., Ujházi M.


Vegyész RC: Tóth M., Bokor, Szabó M., Kovács Z., Csizmadia, Dudás T. Csere: SZÁNTAI (liberó), Balázs D., Germuska. Edző: Dudás András.

MAFC: Voczkó, Takács G., Molnár I., Sow, Tamási, Farkas T. Csere: Tihanyi (liberó), Tari Zs. (liberó), Szabó B., Kunert, Soós, Dobos V. Edző: Novák László.


Dudás András: - A játékunkon még látszott az év eleje. Igazuk volt a MAFC-os internetezőknek: valóban mi voltunk a meccs esélyese, eszerint meg is nyertük a találkozót.

Novák László: - Elégedett voltam a csapat hozzáállásával és a lelkesedéssel, de rengeteg ki nem kényszerített hibát vétettünk, ami nem fér bele egy ilyen ellenféllel szemben. Ráadásul a nyitásfogadásaink is pontatlanok voltak, ezért nem tudtunk még szorosabbá tenni a találkozót. Gratulálok a Kazincbarcikának!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!