Sport

2014.01.26. 20:40

Az első gól az utolsó mohikántól

A Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapata vasárnap délután felkészülési meccset játszott.

A Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapata vasárnap délután felkészülési meccset játszott.A román első osztályban szereplő FC Botosani elleni edzőmeccsre készült a DVTK, ennek jegyében tisztították meg a műfüves pályát vasárnap délelőtt, így a havas időjáráshoz mérten tökéletes játéktér fogadta a csapatokat. És napsütés a kezdésre felsorakozott csapatokat. Valamint a szurkolókat, akik a mínuszok ellenére legények voltak a gáton, pontosabban a Szinva-patak melletti töltésen. Merthogy ez a meccs is zártkapus volt, de ettől függetlenül bárki számára látható, a pálya melletti kerítés túloldaláról.

Egy kereten túli

A hazai csapatban csupán egy kereten túli játékost láthattak a drukkerek, Lazar Marjanovicot, aki több mint egy hete készül a diósgyőriekkel, és annyiban ő az utolsó mohikán, hogy a múlt héten érkezett próbajátékosok közül csak ő maradt olyan, akinek esélye van még arra, hogy a DVTK felnőtt keretének szerződtetett labdarúgója legyen (a próbajátékra érkezett játékosok közül további két fiatal, Bányász Nikola és Nikola Stojanovic ugyan még Diósgyőrben vannak, ők edzettek is az egyik kapu mögött, de be nem álltak, és rájuk a DVTK U21-es csapatánál számítanának). Marjanovic – aki a legledérebben öltözött játékos volt, hiszen egyedül ő nem vett fel aláöltözetet a rövid ujjú mez alá – vasárnap nagy lépést tett a szerződtetése felé, és nem csak azért, mert ő szerezte az első gólt, hanem mert ezúttal is meggyőzően játszott.


Hiányzók

A DVTK felnőtt keretének játékosai közül két mezőnyjátékos nem lépett pályára a vasárnapi edzőmeccsen. Egyikük Mohamadou Abdouraman ott volt ugyan a mérkőzésen, de csak civilben, mert sérülése miatt nem léphetett pályára. A másik hiányzó Futács Márkó volt, aki betegsége miatt maradt távol.


JEGYZŐKÖNYV

Diósgyőri VTK – FC Botosani

3-1 (1-0)

Diósgyőr, 200 néző. V.: Radányi (dr. Varga Zs., Márkus).


Diósgyőri VTK: Rajic (Rados, 46.) – Eperjesi (Vági, 58.), Vadász (Debreceni, 58.), Kádár, Husic (Gohér, 46.) – Marjanovic, Kostic (Nikházi, 46.), Elek Á. (Alves, 58.), Gosztonyi – Batioja (Barczi, 46.), Bacsa (Boros, 58.). Vezetőedző: Sivic Tomislav.

FC Botosani: Perianu (Curileac, 46.) – Jardan (Petrache, 46.), Ursu (Plamada, 46.), Poverlovici (Tincu, 46.), Borseanu (Ciprian, 46.) – Vasvári – Vraciu, Puri (Danci, 46.), Croitoru (Codoban, 46.) – Hadnagy (Vertelis, 46.), Fülöp (Cirjan, 46.). Vezetőedző: Alin Bordeanu.


Gólszerző: Marjanovic (8.), Boros (59.), Barczi (83.), ill. Plamada (77.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!