Sport

2014.01.19. 13:32

A vártnál valamivel nehezebben

A sereghajtó ellen nem vette föl a kellő ritmust a Vegyész RC, de hazai pályán így is győzött.

A sereghajtó ellen nem vette föl a kellő ritmust a Vegyész RC, de hazai pályán így is győzött.Az élvonalban sereghajtó győri egyetemistákkal szemben álmosan kezdett a jóval esélyesebbnek tartott a Vegyész, ezért a nyitó játszmában egy darabig kiegyenlített mérkőzést láthatott a közönség. Jó negyed óra kellett ahhoz, hogy a hazaiak elérjék a kellő fordulatot, és néhány pont előny birtokában nyugodtan röplabdázhassanak. Ez az időszak 13-10 után érkezett el, amikor a Győr nyitásfogadásai rendkívül gyengék voltak, így könnyű pontokat szerzett Dudás András együttese. A három-négypontos fór azonban nem volt elég, mert a lelkes Rába-partiak egészen 18-17-ig zárkóztak vissza. A hajrában azonban nem volt kérdés, hogy melyik a jobb csapat: Bokor egy remek szériát kapott el, amivel a nyitó játszmát meg is nyerték a barcikaiak.

Szett pontról fordítottak

Bokor Elek jól kezdte az összecsapás második szakaszát is, de 6-3 után megállt a Vegyész, magukra húzták az ellenfelüket. Innentől kezdve pedig rendkívül izgalmas, de sok hibával és pontatlansággal tarkított mérkőzés zajlott a pályán. A sárga-kékek ugyanis nem a saját tudásuknak megfelelő teljesítményt nyújtottak, a Győr pedig lelkesedett, amivel tartani tudta a lépést. Az izgalmasan alakult hajrában az edzője nélkül érkezett vendégek hatalmas lehetőséget szalasztottak el: 23-24-nél szett labdájuk volt, de ezt nem tudták kihasználni. Csizmadia blokkja előbb az egyenlítést jelentett, majd két gyors ponttal fordított és újabb részsikert aratott a Barcika.

Ezután sokan azt gondolták, hogy lélektani szempontból fordulóponthoz érkezett a találkozó, a szoros második játszmát követően a harmadikat simán begyűjtik Dudásék. Nem így történt, mert az elején ellépett a Győr, a minimális vezetésüket pedig sokáig meg is tartották. Így haladtak a csapatok a hajráig, a kellő fordulatszám ismét hiányozott a hazaiaknál. Nem volt ritmusa a játéknak, így a fiatal ellenfél meglepő, de teljesen megérdemelten tudott szépíteni.

Formalitás a negyedik

Ezzel azonban el is lőtte minden puskaporát a sereghajtó, a mérkőzés negyedik felvonása ugyanis csak formalitás volt. 8-7-ig volt szoros, ezután Csizmadia hatékony blokk és centerjátékával, Dudás és Bokor pontos szélső ütéseivel olyan különbség alakult ki, amit a hazai drukkerek végig vártak ezen az esetén. A SZESE ekkor már csak tisztes távolból követte a Barcikát, így az izgalmas hajrá elmaradt. A Vegyész a visszafogott játékkal begyűjtött győzelemnek, a győriek pedig a harmadik szett megszerzésének örülhettek a lefújás után.

ÉM-ME



JEGYZŐKÖNYV

Férfi röplabda NB I., 11. forduló

Vegyész RC-Kazincbarcika - SZESE-Győr

3-1 (19, 24, -23, 17)

Kazincbarcika, 100 néző. V.: Szabó P., Adler L.


Vegyész RC: Balázs, Szabó M., BOKOR, DUDÁS T., CSIZMADIA, Kovács Z. Csere: Szántai (liberó), Tóth M., Germuska. Edző: Dudás András.

SZESE-Győr: Takács R., BERTÓK B., SZABÓ G., Csábi, Szántósi, Gyuris. Csere: Albert (liberó), Jónás A. Csapatkapitány: Szabó Gergely.


Dudás András: - A csapat feszültséget akart kelteni a nézőkben, de igazából csak bennem sikerült.

Szabó Gergely: - Több sérült játékosunk és munkahelyi elfoglaltság miatt az edzőnk sem tudott velünk tartani. A jelenlegi keretünk kiadott magából mindent, megnehezítettük a Barcika dolgát, de a végére kicsit elfáradtunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!