Sport

2014.01.13. 11:48

A szabályra is figyelnek Tiszaújvárosban

Tiszaújváros - Pénteken délután a Termálfürdő FC Tiszaújváros NB III-as gárdája is ,,bekezdett".

Tiszaújváros - Pénteken délután a Termálfürdő FC Tiszaújváros NB III-as gárdája is ,,bekezdett".A harmadosztályú Tisza-partiak felméréssel, súlyméréssel, illetve egymás közti játékkal nyitották a 2014-es esztendőt. A játékosok szombaton, vasárnap és hétfőn pihennek, majd kedden indul igazán a munka érdemi része, napi egy edzéssel. Az önkormányzatnak, valamint a Tiszaújvárosi Sport-Park Nonprofit Kft.-nek köszönhetően a felkészülés teljes időtartamát a helyi sportcentrumban tölti majd el a csapat, hiszen itt minden feltétel adott a minőségi munkavégzéshez.– Azért sem tudunk több tréninget tartani, mert a keret nagy része dolgozik – mondta Koleszár György, a dél-borsodiak edzője. – Összesen nyolc felkészülési találkozót kötöttünk le, az elején könnyebbnek tűnő ellenfelekkel fogunk megmérkőzni, de igazából az összes együttes jó erőt képvisel, a Diósgyőr, a Debrecen és a Mezőkövesd U21-es gárdája is. Szokásunkhoz híven ott leszünk a dr. Borosi László teremlabdarúgó-emléktornán, amelyen címvédők vagyunk. Sok helyen a csapatkialakítást szolgálják az előkészületi meccsek, nálunk annyira nem, sokkal inkább magát a felkészülést, hiszen már ötödik éve vagyok a klubnál és a futballisták többsége is itt játszik hosszabb ideje.

Ezen a ponton rákérdeztünk a szakembernél a várható játékosmozgásra.

– Nagy változás nem lesz – árulta el Koleszár György. – Két-három váltás történhet, de ez még a jövő zenéje. A szabályok értelmében a bajnokikon két, 1992. január elseje után született labdarúgót a kezdőcsapatba kell jelölni, kettőnek pedig a kispadon kell ülnie, úgyhogy ez lebeg a szemünk előtt, miközben a játékospiacon nézelődünk. Fociberkekben az Újvárost úgy tartják számon, hogy egy korrekt klub, aki itt van és aki itt volt, az nem csalódott, semmilyen tekintetben.

Nagyobb választási lehetőség

Számíthatnak-e valami újra a csapattól az ellenfelek, a szurkolók a tavasszal? – kíváncsiskodtunk az edzőnél.

– Játékosfüggő is egy szerkezet, taktika, ami nálunk adott, ami évekre visszamenőleg bevált – fogalmazott Koleszár György. – Mérkőzéseken belül ha kell, akkor tudunk módosítani, attól függően, hogy éppen vezetünk, vagy hátrányban vagyunk. Szóval ennyi, amit meglépünk, én igazából abban bízom, hogy Gaál Gergővel, aki hosszú sérülés után épült fel, bővebb lesz a választási lehetőségem.

Az NB III-ról annyit: a csoportok bajnoka feljut az NB II-be, kiesik az utolsó három, továbbá a legrosszabb negyedik. Az Újvárost mindez nem fenyegeti, hiszen az őszt az 5. helyen zárták, 25 ponttal.

– Jól kezdtünk, utána hullámzott a teljesítményünk, majd a végére ismét összekaptuk magunkat – csatlakozott ehhez Koleszár György. – A célunk a stabil, biztos bennmaradás, de ezen fél év után abszolút úgy érzem, hogy helyünk van a tízben, amiben benne van az is, hogy a 4-6. pozíció között zárunk.

ÉM-MI


Iskolapadban ül

Koleszár György tavaly ősz óta ismét az iskolapadot ,,koptatja", ugyanis részt vesz az MLSZ ,,elit A" képzésén, amely idén augusztusban fog véget érni. Oktatás minden harmadik héten, két nap: ,,Hiába van mögöttem több évtizedes tapasztalat, mondhatom magam rutinosnak, tanulni sosem árt. Még akkor sem, ha már az 59. évembe léptem..." – tette hozzá Koleszár György.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!