Sport

2013.12.01. 21:39

Pont nélküli somogyi túra

Egy szettet tudott elhozni Kaposvárról a miskolci női röplabdacsapat.

Egy szettet tudott elhozni Kaposvárról a miskolci női röplabdacsapat.A női röplabda NB I 14. fordulójában vasárnap délután 1.MCM-Diamant Kaposvári Egyetem – Albrecht-Miskolci VSC-MVSI meccset rendeztek. A találkozó elején a hazaiak trénere – szokatlan módon – kikérte a szabályok szerint kiadható plusz 5 perces bemelegítési időt, így amíg a kaposváriak egész pályán a nyitásokat gyakorolták, addig a miskolciak a pálya szélén labdázgattak. Ez alaposan megzavarta a zöld-fehéreket, a kaposváriak viszont szépen sorban gyűjtötték a pontokat és elléptek (5-1), az első technikai időnél már tisztes volt az előnyük (8-2). Innen egy sötét korszak következett a miskolciak számára, képtelenek voltak pontot szerezni, kábán, aléltan játszottak, a nyitásfogadásoknál nagy zavarban voltak, miközben az egyetemisták Récsei vezérletével szaporán termeltek (19-3). Aztán egy rövid időre összekapták magukat a vendégek (20-8), de az ekkor már nem volt kérdéses, hogy kié lesz az első játszma.

A második szett elején fej, fej mellett haladtak a felek (5-5, 8-7), majd a pontosabb játékot mutató hazaiak pár ponttal megléptek (15-11). Úgy tűnt, hogy a gödörbe került vasutasok nem fognak tudni kikecmeregni, de 17-12-t követően 20-17-re felzárkóztak, Szabó B. jó nyitás sorozatával. Aztán még közelebb kerültek (21-19, 22-20), de a hajrára összekapta magát a somogyi gárda, és begyűrték a hiányzó pontokat.

A harmadik játékrészre a vendég feladások minősége nagyot javult, Sivák mellett centerhelyen Szajkó is jól és eredményesen dolgozott (5-8, 6-9). A Vasút diktálta a tempót, Kovács E. ütései is ültek, de aztán csak utolérte ellenfelét a hazai együttes (18-18). Izgalmasan alakult az összecsapás (21-21, 22-22), ám a szett végét ezúttal a vendégek bírták jobban.

A negyedik etapban nem nagyon tudott egyik csapat sem ellépni a másiktól (7-5, 8-9), de amikor Radomszkira rányitottak, pár ponttal megugrott a Kaposvár (16-13). Az elbizonytalanodó vendégekkel szemben a határozottabb somogyiak precízebben játszottak és (20-16, 22-17) és a hajrát is jól nyomták meg, begyűjtve ezzel a meccs mindhárom pontját.


JEGYZŐKÖNYV

1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem – Albrecht-Miskolci VSC-MVSI

3:1 (14, 20, -22, 17)

Kaposvár, 200 néző. Vezette: Nikolay, Horváth.


1.MCM-Diamant Kaposvári Egyetem: Tobak, Rák, Récsei, Szívós, Pintér, Harmath. Csere: Csitári (liberó), Fáth (liberó), Ihász, Stirt. Edző: Oláh János.

Albrecht-Miskolci VSC-MVSI: Csarkó, Kiss E., Sivák, Kovács E., Szajkó, Szabó B. Csere: Nagy Zs. (liberó), Radomszki, Bertók, Szilvási. Edző: Toma Sándor.


Oláh János: – Örülök, hogy sikerült nyernünk, nagyon kellett már a győzelem.

Toma Sándor: – Büszke vagyok a csapatra, bár az utóbbi hetek nehézségei és a hosszú út azért látszott a játékunkon. De voltak időszakok, amikor szép ritmusban, jó játékot tudtunk produkálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!